Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 153 συνταγές
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα λίγων ημερών, είμαι πάλι εδώ. Στο διάστημα αυτής της μιας εβδομάδας έγιναν πολλά. Δεν θα σταθώ στα άσχημα αλλά στο όμορφα. Τις[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Ισιδώρα μου έστειλε συνταγή για παπουτσάκια. Μα δεν είναι απλώς παπουτσάκια αυτά. Είναι γοβίτσες λεπτεπίλεπτες γιατί είναι ελαφριά! Σας την παραθέτω, όπως[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟκ. Έφτιαξα ένα φαγητό που θέλω 5 λεπτά μόνο για να πω τον τίτλο! Στην πραγματικότητα όμως, έφτιαξα ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά πρώτης δοκιμής που έχω κάνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν ήμουνα μικρή και μεγάλωνα στην Πάτρα, πίστευα πως το Ψαροφάι , είναι σίγουρα παραθαλάσσια περιοχή, όπως και το ψαρονέφρι έχει σίγουρα να κάνει με ψάρι.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν είχα βάλει τη συνταγή για σπετζοφάι , η Τζένη που ζει στο Βόλο, μου έταξε πως θα μου στείλει την ορίτζιναλ συνταγή που κάνουν εκεί. Τη συνταγή αυτή, την[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠριν λίγες μέρες είχαμε πάει σε μια ταβέρνα, στην οποία έφαγα ένα καταπληκτικό χοιρινό με δαμάσκηνα. Η γεύση ήταν μοναδική. Εκείνο που σκέφτηκα τρώγοντάς το,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑν στο γιορτινό σας τραπέζι έχετε σκοπό φέτος να συμπεριλάβετε χοιρινό, τότε σας προτείνω το φαγητό αυτό. Αν αγαπάτε τη μπύρα, θα το λατρέψετε. Η επίγευση που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτη ζακυνθινή κουζίνα, το κουνέλι κατέχει εξέχουσα θέση. Είναι κρέας που το μαγειρεύουν τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ταβέρνες, με πολλούς διαφορετικούς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε φορά που φτιάχνω κιμά για μακαρόνια, φυλάω στην κατάψυξη όσο μένει σε δόσεις για 2 άτομα σε μεταλλικά μπωλάκια. Έτσι, έχω πάντα έτοιμο κιμά για μια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΛατρεύω τις σαλάτες. Μπορώ άνετα να ζήσω μήνες χωρίς κρεατικά (τώρα που το λέω, δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχω να φάω κρέας!!! Ψέματα! Θυμήθηκα. Έφαγα ένα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται. Και επειδή δεν λέω κάτι αν δεν το πιστεύω, όπως επίσης υποστηρίζω κάτι αν το θαυμάζω, δεν μπορώ να μην σας δείξω τι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε χρόνο, στη διάρκεια των γιορτών που όλο και λίγο περισσότερο χρόνο έχω (λέμε τώρα), δοκιμάζω συνταγές από άλλα μπλογκ φίλων ή από το εξωτερικό. Συνήθως[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν πηγαίνω στην Αθήνα, πάντα φροντίζω να πάω μια βόλτα από τη Βαρβάκειο, ακόμα κι αν δεν έχω σκοπό να αγοράσω τίποτα. Και η πλευρά που επισκέπτομαι, είναι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι μέρες που διανύουμε ιερές, αλλά και μετρημένες μέχρι το Πάσχα. Αφήνω τις νηστίσιμες συνταγές και τις 2-3 επόμενες μέρες, σας προτείνω μερικά πιάτα για το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Στέλλα Μαρκοπούλου , με προσκάλεσε σ' ένα παιχνιδάκι. Επιτέλους βρίσκω χρόνο να απαντήσω! Οι ερωτήσεις της Στέλλας: Αγαπημένη ώρα της ημέρας; Οι βιορυθμοί[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔιανύουμε την περίοδο της Αποκριάς και την τιμητική τους έχουν τα κρεατικά αλλα και τα γαλακτοκομικά. Μία πρόταση για ένα διαφορετικό κέικ έχω να σας κάνω[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grWhen in Rome, do as the romans do, λέει μια ξένη παροιμία. Και το αλλάζω: When in Greece, do like greeks do. Είσαι στην Ελλάδα το Πάσχα; Ε τι; δεν θα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτο μπλογκ αυτό, δε θα βάζω μόνο αγαπημένες δικές μου συνταγές, αλλά και φίλων μου που εμπιστεύομαι την τέχνη τους. Με τη Νέλλη γνωριστήκαμε μέσω ίντερνετ.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠολλοί τα λατρεύουν. Τα παιδιά τα αγαπούν. Εγώ πάλι δεν είμαι φανατική. Το έχω ξαναπεί. Περισσότερο μου αρέσουν οι μακαρονάδες με λαχανικά ή οι περίεργες[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα Χριστούγεννα, ως παιδί που ήμουν, πέρα από διακοπές, δέντρο. φωτάκια, δώρα κλπ, σήμαινε και τη γιορτή του πατέρα. Αν για άλλους τα Χριστούγεννα σήμαιναν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜπελαλίδικο, κλασικό μα πολύ νόστιμο φαγητό σας έχω σήμερα. Κλασικό Κυριακάτικο φαγητό της μαμάς: Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ! Πάμε; Κανελόνια με κιμά και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜετά τις νηστίσιμες συνταγές που βάζω τον τελευταίο καιρό, αυτή τη βδομάδα θα βάλω δύο συνταγές για το Πασχαλιάτικο τραπέζι. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δεν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑς φτιάξουμε ένα παραδοσιακό φαγητό. Ποιος δεν έχει φάει γιουβαρλάκια από τα χέρια της μάνας του; Για να δούμε πώς θα το κάνουμε: Γιουβαρλάκια Υλικά για 6-8[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌλες αυτές τις μέρες σας βομβάρδισα με συνταγές, έτσι ώστε να έχετε λίγο απ' όλα, σε περίπτωση που θελήσετε να ασχοληθείτε με κάποια. Από σήμερα όμως έχει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΘέλετε μπιφτεκάκια εναλλακτικά και έξω από τα συνηθισμένα; Αφήστε που είναι και ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα. Τι να κάνω; Με τη δίαιτα επινοώ συνταγές για[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΩραία....Αφού άφησα να περάσει μια μέρα για να χωνέψω το πώς οι πολιτικοί μας έσωσαν την Ελλάδα, αφού θαύμασα τους λόγους που έβγαζαν με background την Αθήνα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα φαγητό, που μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα γιορτινό τραπέζι, είναι αυτό που σας προτείνω σήμερα. Τα φρούτα και οι ξηροί καρποί μου αρέσουν πολύ στα φαγητά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο γιουβέτσι το γνωρίζουμε όλοι υποθέτω. Συνήθως το κάνουμε με κάποιο κρεατικό στο φούρνο. Τώρα που είναι περίοδος νηστείας όμως, είναι εξίσου νόστιμο, μόνο με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο καλοκαίρι χρειάστηκε να μείνω στην Πάτρα για λίγες μέρες, λόγω προβλημάτων της μάμας. Οπότε, το έπαιξα νοσοκόμα και μαγείρισσα δύο σε ένα. Τώρα βέβαια, τι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΞέρω, ξέρω. Είπα πως δεν θα βάλω άλλη συνταγή πριν το Πάσχα, αλλά ποιος μπορεί να πει όχι όταν του προσφέρουν συνταγή για κοντοσούβλι; Η συνταγή είναι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο φαγητό αυτό το έκανα πέρυσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η 2η φωτογραφία το αδικεί, αλλά όταν περιμένουν 7 άτομα να σερβιριστούν παραμονή Πρωτοχρονιάς κι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΘυμάστε την ταινία Πολίτικη κουζίνα; Που ο παππούς έλεγε στη Δωροθέα -που περίμενε τον καλό της για φαγητό- να βάλει κανέλλα στους κεφτέδες αντί για κύμινο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟ γιος μου, πριν 2 χρόνια επισκέφτηκε την Κεφαλλονιά. Πέρασε ωραία και πρόσφατα τρώει μια φλασιά και μου λέει: Πότε θα φτιάξεις κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα;[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤσικνοπέμπτη πλησιάζει και πιάνω την ευκαιρία για να σας πω δυο λόγια για το πως γιορταζόταν και γιορτάζεται εδώ και στην Πάτρα. Η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ παρακάτω συνταγή, είναι συνταγή που μαγείρεψε ο γιος μου γιατί δεν προλάβαινα εγώ. Την έκανε συχνά ως φοιτητής και ομολογώ ότι ήταν θεονόστιμη. Χοιρινή σπάλα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια και μάθαμε να κάνουμε κνέντελ , να και μια πρόταση για να τα συνοδέψουμε! Φιλετάκια χοιρινά με μουστάρδα Υλικά 6 φιλετάκια χοιρινά 2 κ. γ. μουστάρδα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr