Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
‘Ο Κλήδονας και το αμίλητο νερό’ στάθηκε η αφορμή να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο πιάτο, του οποίου το -περίεργο, άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή και με ιδιότυπη[...]
Πηγή: pandespani.comΤα ’64 εδώδιμα‘ με τις συνταγές του Δημήτρη Σκαρμούτσου (εκδόσεις Ποταμός) ήταν το ένα από τα δυο βιβλία που στρίμωξα στο τελευταίο σακ βουαγιάζ πριν φύγω για[...]
Πηγή: pandespani.com"ΓΚΑΤΟ" ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ : ΠΟΥΡΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΠΑΚΙ Αυτο το πιατο στα ιταλικα λεγεται "γκατό", λεξη που προεχεται απο τα γαλλικα και σημαινει γλυκο. Προκειται για[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥλικά: 2 σκελίδες σκόρδο. 1 κρεμμύδι. 1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά. Λίγος φρέσκος δυόσμος. 1 φλυτζανακι του καφέ γούστερ σως. αλάτι πιπέρι να[...]
Πηγή: nosyparker-mageiremata.blogspot.grΤο χοιρινό με ρεβίθια είναι μια παραδοσιακή συνταγή σε πολλά μέρη της Ελλάδας και κυρίως στη Κρήτη, απ’ ότι μαθαίνω. Η συνταγή όμως που σας παρουσιάζω δεν[...]
Πηγή: caruso.grΥλικά (για 2 άτομα) 250 γραμμάρια απάκι Ελαιόλαδο Για πουρέ γλυκοπατάτας 2 γλυκοπατάτες 50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο 50 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα Αλάτι Πιπέρι[...]
Πηγή: syntageskamomata.blogspot.grΥλικά για το μπιφτέκι 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. μουστάρδα Mild (απαλή) 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 αυγό 200 γρ. φρυγανιά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΔεν ξέρω αν το έχω ξαναπει, αλλά όποτε πάω στην Ιταλία με πιάνει μια απογοήτευση. Οι Ιταλοί έχουν ένα και το κάνουν να φαίνεται δέκα, ειδικά στο θέμα της[...]
Πηγή: foodjunkie.euΚαι με την απαραίτητη κρητική πινελιά στη γέμιση! Στην Κρήτη το έθιμο της γαλοπούλας τις γιορτές του Δωδεκαημέρου δεν είναι ξενόφερτο, το έχω ξαναγράψει .[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤι δοκιμάσαμε τον προηγούμενο μήνα και μας άρεσε. Και γιατί. Λίγα και καλά. Τα καλύτερα του μήνα – Οκτώβριος 2015 Εξαιρετικό βιολογικό κρέας Ευβιότοποι,[...]
Πηγή: pandespani.comΜία σούπερ συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Συνταγή : Κώστα Τσίγκας. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΟι πορτοκαλοσαλάτες είναι ένα από τα πιάτα που έχω κατατάξει ανάμεσα στα gourmet της παραδοσιακής μας κουζίνας. Είναι τόσο λεπτή η γεύση τους , τόσο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜία φανταστική συνταγή για το τραπέζι σας. Συνταγή : Κώστας Τσίγκας. Μερίδες : για 6-8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 2-3 ώρες.[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΟ Νοέμβριος μας κτύπησε την πόρτα μαζί με τα πρώτα κρύα. Η αντίδραση μας; «Ανοίξαμε» και υποδεχθήκαμε τον νέο μήνα με ένα πιάτο παραδοσιακού ξινού[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια μας, τους Ρουμελιώτες, δεν υπάρχει άλλο φαγητό που να προσφέρει μεγαλύτερη θαλπωρή από ένα βαθύ πιάτο τραχανά βρασμένο με γάλα, λίγο βούτυρο και τριμμένη[...]
Πηγή: bostanistas.grΛοιπόν ναι, είμαι η γκρινιάρα των Χριστουγέννων, ή η πιο «ξενέρωτη» αν θέλετε, διότι απλά δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι από[...]
Πηγή: bostanistas.grΜου αρέσει όταν έχω φιλοξενούμενους, εκτός από τα παραδοσιακά κρητικά πιάτα, να κάνω και τις δικές μου αλχημείες. Σκέφτομαι δηλαδή με τα υλικά που ήδη έχω,[...]
Πηγή: bostanistas.grΌπως γνωρίζετε αυτό το μήνα τα "Παιχνίδια Κουζίνας" έχουν ως θέμα την Αγάπη με την μεγάλη έννοια της. Προκειμένου να συμμετάσχω κι εγώ , θα κάνω μια μικρή[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΔιαφορετικό το σημερινό άρθρο. Πρώτα πρώτα είναι μεγάλο. Δεύτερον είναι αναδημοσίευση. Αλλά δικού μου κειμένου. Όπως έχω γράψει σε διάφορες φάσεις, παρακολουθώ[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.gr