Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 56 συνταγές
Νόστιμοι κεφτέδες, ό,τι πρέπει για ένα τραπέζι με ζεστά μεζεδάκια, γεμιστοί με υπέροχο λευκό τυρί από τη Σύρο. Το τυρί που έχω χρησιμοποιήσει για αυτούς τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ συνταγή που θα διαβάσετε σήμερα είναι μια αντίδραση στις προτηγανισμένες πατάτες με τη σος και το μπέικον από πάνω, τις λεγόμενες special, που σερβίρονται[...]
Πηγή: bostanistas.grΠιλάφι κρητικό σας έχω γι' αυτή την εβδομάδα, επειδή εσείς το ζητήσατε και κυρίως επειδή είναι από τα πιο διαδεδομένα πιάτα της κουζίνας μας. Συνήθως το[...]
Πηγή: bostanistas.grΑκόμα ψάχνω να δω αν η εμμονή μου να διπλώνω κάθε χρόνο καμιά εκατοστή λαχανοντολμάδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν απλά μια δική μας συνήθεια ή[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο γιορταστικό τραπέζι θα συνοδέψτε το κυνήγι με χρωματιστό πουρέ από φασολάκια, καρότο ή κολοκύθα, με γευστικό μαύρο ρύζι ή με το κλασικό Gratin Dauphinois[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια την Ανθούλα, το Φροσάκι και τον Αποστόλη μας. Ο πατέρας μας γεννήθηκε στη Στενήμαχο της Ανατολικής Ρωμυλίας, μια κωμόπολη με δύο τρίτα ελληνικού[...]
Πηγή: bostanistas.grΛοιπόν ναι, είμαι η γκρινιάρα των Χριστουγέννων, ή η πιο «ξενέρωτη» αν θέλετε, διότι απλά δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι από[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ γηραιός θείος τότε δεν ήταν γηραιός. Παλικαράκι ήταν 18 ετών. Στην Αθήνα του 1945. Ο νεαρός τότε θείος, ορφανός και με μια λίγο μεγαλύτερη αδελφή να πρέπει[...]
Πηγή: bostanistas.grΜου αρέσει όταν έχω φιλοξενούμενους, εκτός από τα παραδοσιακά κρητικά πιάτα, να κάνω και τις δικές μου αλχημείες. Σκέφτομαι δηλαδή με τα υλικά που ήδη έχω,[...]
Πηγή: bostanistas.grΣήμερα το ξυπνητήρι θα αργήσει λίγο παραπάνω να χτυπήσει, άσε που με την αλλαγή της ώρας θα σηκωθείς χορτάτος από ύπνο και με παραπάνω κέφια. Πρώτη σκέψη:[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια μέρα που έψαχνα κάτι άσχετο στη χαώδη αποθήκη μας, είδα ξαφνικά μπροστά μου ένα ξεχασμένο καλάθι του πικ-νικ, που κάποιος καλός άνθρωπος μας είχε κάνει[...]
Πηγή: bostanistas.gr“Η μακαρονάδα της Πέμπτης” σας αποχαιρετά σήμερα. Αλλά προφανώς τα ζυμαρικά δεν θα λείψουν από το bostanistas. Και διάλεξα την πιο παιδική, την[...]
Πηγή: bostanistas.grΜιλούσα τελευταία για τα μυρωδικά, και συγκεκριμένα τη μαντζουράνα , και πως τώρα (που πολλά από αυτά ανθίζουν) είναι η καλύτερη εποχή, όχι μόνο να τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο κατσίκι και το αρνί το τρώμε πολύ στην Κρήτη. Άλλωστε είναι το φαγητό που σερβίρουμε στους γάμους και τις βαπτίσεις, αρνί με χωριάτικο κοτόπουλο βραστό και[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτα 19 μου, φοιτήτρια ούσα, άρχισα να εργάζομαι στην εφημερίδα Μεσημβρινή, στο 10 της οδού Πανεπιστημίου. Δυο βήματα πιο πέρα, στην οδό Κριεζώτου,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο πιλάφι αυτό θυμίζει αρκετά το ινδικό μπιριάνι και είναι έξοχη λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι περίσσεψε από τα μαγειρέματα των τελαυταίων ημερών: ρεβύθια,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα λες και μπέργκερ. Είναι φαγητό χειμωνιάτικο, με λεπτή γεύση, που την δίνει το κόκκινο, γλυκόξινο και πικάντικο λάχανο. Αλλά και τα καραμελωμένα κρεμμύδια[...]
Πηγή: bostanistas.grΌλοι θα τσιμπήσουν έναν ακόμη. Ή δύο. Ή τρεις και τέσσερις και πάει τρώγοντας. Δεν θα με αναγνώριζα αν, όπως σε κάθε μας τραπέζωμα, από μποστά μου περνούσαν[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είναι καινούργια ιδέα ο συνδυασμός του χοιρινού με τα κυδώνια. Στη συνταγή που ακολουθεί όμως, το νέο είναι η προσθήκη του γλυκού κρασιού - που ισορροπεί[...]
Πηγή: bostanistas.grΠριν από πολλά χρόνια, είχα βρεθεί το Πάσχα στην Ιταλία, φιλοξενούμενη της φίλης μου της Claudia. Ανήμερα την Πασχαλιά, είμασταν καλεσμένοι στο σπίτι ενός[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι το πιο οικονομικό ψητό, νοστιμότατο και κάθε χρόνο κερδίζει το χαμένο μέχρι πρόσφατα έδαφος, μπαίνει σε όλο και περισσότερους φούρνους. Τραγανή πετσούλα[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πρασοτηγανιά είναι ένα απο τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα γρήγορα φαγάκια. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια εμπλουτισμένη παραλλαγή της, με χωριάτικο λουκάνικο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΣήμερα το μενού έχει τζιγεροσαρμάδες με μπλίνι που είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού τζιγεροσαρμά. Τους σαρμάδες με λάχανο τους συναντήσαμε σε προηγούμενο[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Το γκιούλμπασι είναι ενα πιάτο με αδιαμφισβήτητες καταβολές εξ Ανατολών... Στα τουρκικά, Yilbaşı σημαίνει Πρωτοχρονιά, αλλά δεν ξέρω[...]
Πηγή: bostanistas.gr(smittenkittenorig / Flickr) Οι γιορτές συνεχίζονται και τα τραπέζια με συγγενείς και φίλους επίσης. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα εύκολο γιορτινό ή κυριακάτικο πιάτο,[...]
Πηγή: bostanistas.grΉθελα να αγοράσω όλο το χασάπικο λες και κάποιο σύνδρομο στέρησης με είχε κυριεύσει. Να φτιάξω και κοτόπουλο, να φτιάξω και λίγο μοσχαράκι στην κατσαρόλα και[...]
Πηγή: bostanistas.grΞαφνικά λαμβάνεις τηλεφώνημα ότι απόψε θα γίνει μάζωξη στο σπίτι σου, επειδή οι φίλοι σου έτσι το αποφάσισαν και φυσικά πολύ χαίρεσαι γι’ αυτό. Θέλεις[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι και κάτι φαγητά που σχεδόν όλοι λατρεύουν - για να μη πω όλοι! Τα σουτζουκάκια είναι ένα από αυτά και εμείς στο σπίτι μας έχουμε συνταγή από τις παλιές[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Εδώ και πολύ καιρό θέλω να φτιάξω λαχανοντολμάδες, αλλά η μεγάλη πίεση χρόνου με κάνει να το αναβάλλω, γιατί όπως και να το κάνουμε,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τραπέζι της Αποκριάς (ή Αποκράς στην κρητική ντοπιολαλιά) περιλαμβάνει μερικά από τα πιο ανθυγιεινά κρητικά εδέσματα. Τυριά, μακαρόνια και πιλάφια με[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν κάτι μου έχει λείψει μεγαλώνοντας, είναι αυτή η ικανότητα των μικρών παιδιών να νιώθουν βαθιά μέσα τους την άγρια χαρά της γιορτής. Ξενέρωσα, που θα έλεγαν[...]
Πηγή: bostanistas.gr