Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 33 συνταγές
Μέρος Α’ : Εισαγωγική Τοποθέτηση, Στόχοι, Ανάλυση της Πρώτης Ύλης και Πρώτα Συμπεράσματα για τα απαιτούμενα απ’ την Μαγειρική τεχνική ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ &[...]
Πηγή: caruso.gr1 κιλό σκάρους 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες 1 κρεμμύδι ξερό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (και λίγο για την σάλτσα) αλάτι πάπρικα αλεύρι για το πανάρισμα των ψαριών[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κουνέλι (ολόκληρο, κεφάλι και συκώτι συμπεριλαμβανομένων) 300 γρ πέννες, λείες εξωτερικά, χωρίς ρίγες (μωρέ και 400 ή και 500 γρ, αν το μαγειρέψουμε αλά[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 μέτριο προς μεγάλο κουνέλι (εγώ έχω δικά μου οπότε τα αφήνω έως και 2 μπορεί και 2,5 κιλά ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος. Στο εμπόριο θα το βρείτε[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κατσίκι γύρω στα 6 κιλά τα εντόσθια του κατσικιού 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας[...]
Πηγή: argiro.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΗ αρωματική, σιγομαγειρεμένη με σέλινο ουρά του βοδιού (της αγελάδας γενικά) ονόματι Coda alla Vaccinara είναι ένα από τα τυπικά πιάτα της κουζίνας της Ρώμης[...]
Πηγή: pandespani.comΜε το Πάσχα εν όψει και το πασχαλινό μενού στα ζητούμενα, ακολουθεί η συνήθης πρακτική ανακεφαλαίωση, με τις μαγειρικές ιδέες που ταιριάζουν στο γιορταστικό[...]
Πηγή: pandespani.comΤο ψάρι αλλά και γενικότερα τα θαλασσινά υπήρξαν για τους Έλληνες ένα πολύ σημαντικό στοιχείο διατροφής. Εδώ και αιώνες ανέπτυξαν μια σημαντική κουλτούρα η[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΠαραδοσιακό, μερακλίδικο πιάτο! Ένα πιάτο που στο παρελθόν ήθελε πολύ κόπο και νοικοκυροσύνη. Ου παντός που λένε… Στο μυαλό μου το καθάρισμα εντέρων και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην ομάδα μας σ υνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΤο Πάσχα κοντοζυγώνει κι η περίοδος νηστείας συνεχίζεται. Είναι δύσκολη εποχή γι' αυτούς που νηστεύουν, στερούμενοι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΗ Panzanella είναι μια παραδοσιακή ιταλική σαλάτα που ετοιμάζεται το καλοκαίρι. Φτιάχνεται με μπαγιάτικο ψωμί, φρέσκες ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤην Κατίνα την ξέρετε. Και να μη ξέρετε την ίδια, ξέρετε το κοκορέτσι της, ξέρετε το κοντοσούβλι της. Ξέρετε και το κοτόπουλο τσερέπα της. Εκείνο που δεν[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο γουρουνόπουλο γάλακτος με την κριτσανιστή πέτσα και το ζουμερό κρέας να αχνίζει είναι μια από τις μικρές πολυτέλειες της ζωής, στο δικό μου γαστρονομικό[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες χωρίς το κεφάλι και τα εντόσθια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κιλό κρεμμυδάκια εσαλότ καθαρισμένα ½ μπουκάλι ξύδι 4 φύλλα δάφνης[...]
Πηγή: greekmasa.grΌταν είδα στο blog της Ριρής την συνταγή για το συκώτι με τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια , θυμήθηκα μια αντίστοιχη παραδοσιακή κρητική συνταγή που είχα καιρό να[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά (για 4 άτομα) 1300-1500 γρ. κοιλιές από αρνάκι γάλακτος (συνήθως πρέπει να τις παραγγείλουμε στο χασάπη) 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο (κρατάμε 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈχουμε συνηθίσει να τρώμε το κουνέλι ή τον λαγό στιφάδο. Όμως αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε και με άλλες γεύσεις. Το κουνέλι ή ο λαγός στη γάστρα με[...]
Πηγή: syntagesmamas.gr