Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 92 συνταγές
Τα χοιροσφάγια έχουν τις ρίζες τους στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχαν χαρακτήρα ειδωλολατρικό, που όμως έγινε αποδεκτός από την ορθοδοξία.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Pasta fasoul» αποκαλεί το φαγητό ο Ντιν Μάρτιν στο τραγούδι That’s amore αλλά ο πιο σωστός τίτλος για τον κλασικό συνδυασμό ζυμαρικών με[...]
Πηγή: bostanistas.grΑφού γνώρισε και σιγά - σιγά ανακαλύπτει τον μυστηριώδη και γοητευτικό κόσμο της μαγειρικής, ο εργένης αποφάσισε να μοιραστεί τα επιτεύγματά του με φίλους και[...]
Πηγή: bostanistas.grΓαλοπούλα σε διάφορες εκδοχές, που ελπίζω πως θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα κλασικό τραπέζι με κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Η προετοιμασία του[...]
Πηγή: bostanistas.grΈνας απλός γιορτινός μπουφές που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ακριβά υλικά. Το τραπέζι τούτο αξιοποιεί τα πλούσια σε γεύση εποχιακά εδώδιμα, την κολοκύθα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα "συκωτάκια με τα λάχανα*" τα έφτιαχνε η γιαγιά μου η Κατερίνα παραμονή Χριστουγέννων. Το έθιμο το συνέχισε η μητέρα μου και εξακολουθεί να είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρακαλώ, χρειάζομαι ένα διάλειμμα! Ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ανάμεσα σε ατελείωτα τραπεζώματα και άπειρες μαγειροώρες, θέλω να γευτώ κάτι που[...]
Πηγή: bostanistas.grΧρόνια πώς; Πώς τα θέλετε, πολλά, καλά, με υγεία, ευτυχισμένα, με επιτυχίες, με δημιουργίες, με αγάπες, με παιδιά, με χαμένους στα όνειρά σας, με φιλίες[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε την τράπουλα δεν είχα ποτέ στενές σχέσεις αλλά κάθε χρόνο, την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, διοργανώνουμε την Χαρτοπαικτική[...]
Πηγή: bostanistas.grΜπορεί το κρέας του κουνελιού να μην επισκέπτεται συχνά την κουζίνα και το τραπέζι μας - γιατί άραγε; - όμως συγκεντρώνει όλα τα καλά: τιμή προσιτή, ελάχιστα[...]
Πηγή: bostanistas.grΈλαβα παράπονα όταν έγραψα για τη γεμιστή κολοκύθα, ότι αναφέρθηκα περαστικά στις συνοδευτικές πατάτες του φούρνου χωρίς να δώσω οδηγίες. Πολλές φορές[...]
Πηγή: bostanistas.grΞεκίνησα να ετοιμάσω μια αραμπιάτα, τη θυμωμένη μακαρονάδα μπας και εκτονωθεί η ένταση που σφυροκοπούσε τα μηνίγγια μου. Άλλαξα γνώμη, φάνηκε πολύ εύκολη[...]
Πηγή: bostanistas.grΧαίρεται και καλώς βρεθήκαμε! Σας γράφω από τα Χανιά της Κρήτης. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που θα μοιράζομαι συνταγές του τόπου μου (και όχι μόνο) μαζί[...]
Πηγή: bostanistas.gr"Τζιγέρι" είναι το συκώτι και τα "τζιγέρια" (στον πληθυντικό) όλα τα εντόσθια. Ο δικός μας τζιγεροσαρμάς περιέχει μόνο το συκώτι, τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΦαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι γεύσεις της ανατολίτικης και δη της αρμένικης κουζίνας συγκινούν από την πρώτη δοκιμή και τους πλέον αμύητους. Καλοφαγάδες και μερακλήδες τρέφουν μεγάλη[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο ψαρονέφρι όταν είναι καλά καθαρισμένο είναι ένα από τα πιο άπαχα κρέατα - και δεν είναι τίποτε άλλο από το μπον φιλέ του χοιρινού. Μαγειρεύεται με πολλούς[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσοι ζουν, ή έχουν ζήσει έστω για σύντομο διάστημα, ως εργένηδες, θα συμφωνούν πως η πιο κοπιαστική φροντίδα για το νοικοκυριό τους είναι, μετά το κατά γενική[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μαστέλο, ο μεγάλος πήλινος σιφνέικος «κουβάς» κάνει το πιο νόστιμο αρνί. Τύφλα νάχει το σουβλιστό, που έτσι κι αλλιώς εμάς τουλάχιστον δεν μας[...]
Πηγή: bostanistas.grKofta, kefteh, kefta ή kebab - όποια κι αν είναι η ακριβής ονομασία και οι παραλλαγές τους ανά περιοχή, κοινό σημείο για τους ανατολίτικους κεφτέδες παραμένει[...]
Πηγή: bostanistas.grΚατσικάκι φουρνιστό και ευωδιαστό. Αυτό τα λέει όλα. Γήινο και μεστό αλλά και με μια υποψία άνοιξης, χάρις στο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Photo:[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ απάντηση στο ερώτημα δεν έχει να κάνει με ποιότητες αλεύρων και είδη βουτύρων. Δεν αφορά το ροδόνερο ή το ανθόνερο, πόσο ζυμώνουμε και αν κοσκινίζουμε την[...]
Πηγή: bostanistas.gr