Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
Υλικά για τη συνταγή μας 500 γρ. αλεύρι σταρένιο για ψωμί η γ.χρ. μπλε 1 μαγιά ξηρή 1 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό ή μισό-μισό με γάλα 1 κ.γλ. ζάχαρη η μέλι 1 κ.γλ.[...]
Πηγή: maxistinkouzina.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 06 Φθινόπωρο 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 06 Φθινόπωρο 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 06 Φθινόπωρο 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΣτο προηγούμενο άρθρο της σειράς (Η επιστήμη πίσω απ’ την καθημερινή μαγειρική – Μέρος Γ’), είδαμε τις διαφορές στον τρόπο που μεταδίδεται η θερμική ενέργεια[...]
Πηγή: caruso.grΜέρος Α’ : Εισαγωγική Τοποθέτηση, Στόχοι, Ανάλυση της Πρώτης Ύλης και Πρώτα Συμπεράσματα για τα απαιτούμενα απ’ την Μαγειρική τεχνική ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ &[...]
Πηγή: caruso.grΜαγειρική είναι η διαδικασία μετoυσίωσης τροφίμων με μεταβολές σε μοριακό επίπεδο, προκειμένου να είναι υγιεινά, θρεπτικά και ευχάριστα για τον ανθρώπινο[...]
Πηγή: caruso.grΝόστιμο και εύκολο φαγητό, γίνεται και στα κάρβουνα. Υλικά : 4 μπριζόλες (χοιρινές ή μοσχαρίσιες) ή 4 στήθη κοτόπουλο. 4 κουταλάκια μίγμα μπαχαρικών Cajun 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Στις μαγειρικές επιλογές σπάνια συνυπολογίζεται ως κριτήριο το χρώμα, ακόμη και όταν οι γευστικοί συνδυασμοί ταιριάζουν ή ένα ειδικό μενού[...]
Πηγή: pandespani.comΟι τερίν (terrine) πήραν το όνομά τους απ’ το ομώνυμο κεραμικό σκεύος στη Γαλλία και στην αυθεντική εκδοχή είναι ένα είδος πατέ με μικρά κομμάτια κρέατος που[...]
Πηγή: caruso.grΗ κόρη μου που διαμένει στην Αγγλία κάνει μία διατροφή (δίαιτα) και είναι πολύ ευχαριστημένη, οπότε κάθισε να μου τη γράψει και εγώ σας τη μεταφέρω: Στην[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΤις περασμένες δυο εβδομάδες, στη Νότια Ολλανδία, σημειώθηκε μια αισθητή αλλαγή. Ηλιοφάνεια και ζέστη. Σχεδόν όλος ο Απρίλιος ήταν γεμάτος ηλιόλουστες ημέρες[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚαλώς ορίσατε στην πρώτη από τη σειρά δημοσιεύσεων "Back to Basics" ! Αφορμή για τις δημοσιεύσεις αυτές στάθηκε μιας φίλη αναγνώστρια, η οποία ζητούσε[...]
Πηγή: koritsimalama.blogspot.grΤις περασμένες δυο εβδομάδες, στη Νότια Ολλανδία, σημειώθηκε μια αισθητή αλλαγή. Ηλιοφάνεια και ζέστη. Σχεδόν όλος ο Απρίλιος ήταν γεμάτος ηλιόλουστες ημέρες[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΑν η εφεύρεση της σούπας θεωρείται τόσο παλιά όσο η μαγειρική, άλλο τόσο παλιά θεωρείται ειδικά η κρεατόσουπα, αφού κατά τον Ηρόδοτο, οι Σκύθες (απ’ τον 8ο[...]
Πηγή: pandespani.comΤο λεμονάτο μοσχαράκι είναι απ’ τα κλάσικ αγαπημένα πιάτα της κουζίνας μας και ως τέτοιο βγαίνει σε χιλιάδες εκδοχές. Αυτές που βρίσκω πιο ενδιαφέρουσες όμως[...]
Πηγή: caruso.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.com