Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 91 συνταγές
T ο κοκορέτσι είναι παραδοσιακό φαγητό το οποίο παρασκευάζεται από εντόσθια αρνιού και είθισται να το παρασκευάζουμε της άγιες μέρες του Πάσχα Είναι ο[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΤο ψάρι αλλά και γενικότερα τα θαλασσινά υπήρξαν για τους Έλληνες ένα πολύ σημαντικό στοιχείο διατροφής. Εδώ και αιώνες ανέπτυξαν μια σημαντική κουλτούρα η[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΑρχαίο έδεσμα, αθάνατο στο πέρασμα των χρόνων. Ίσως η πιο βασική λιχουδιά της ελληνικής γαστρονομίας, σας παρουσιάζω το σουβλάκι. Οι πρώτες αναφορές για το[...]
Πηγή: bostanistas.grΨήνονται πιο γρήγορα από τη σούβλα και σίγουρα εξασφαλίζουν το γιορτινό μας τραπέζι ακόμα κι αν ο καιρός έχει άλλα σχέδια! Αν τα ψήσετε στα κάρβουνα, αρχικά θα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΤου Δημήτρη Π. Μπερτζελέτου, MSc Ο εγκέφαλος αποτελεί ένα πολύ ενεργό, από μεταβολικής απόψεως, όργανο του νευρικού συστήματος. Υπάρχουν εκατομμύρια κύτταρα σε[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΝαι, τον έφτιαξα! Αντί για σουβλιστό αρνί φέτος ανήμερα το Πάσχα (γιορτάσαμε εκτός), έκανα Ανδριώτικο Λαμπριάτη τη Δεύτερη Μέρα του Πάσχα! Με την υπέροχη[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.grΑπό τα εντόσθια προκύπτουν άφθονοι μεζέδες και φαγητά της παράδοσης που είναι μαγειρικά αξεπέραστα: μαγειρίτσα, γαρδούμπες, σπληνάντερο, κοκορέτσι... Εντερα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΗ υπερουριχαιμία είναι η αύξηση της συγκεντρώσεως του ουρικού οξέος στο πλάσμα και στον ορό. Το ουρικό οξύ είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΣυνταγή σήμερα δεν έχει, θα εξηγηθώ αμέσως πιο κάτω. Επιτρέψτε μου όμως προκαταρκτικά να κάνω μιαν έκκληση: Αποκηρύξτε την κοτομάζα. Ξέρω, είναι βολικές οι[...]
Πηγή: bostanistas.gr"Τι ανάποδος άνθρωπος που είσαι!" μού λεγαν ανέκαθεν οι οικείοι μου. Δεν θα τους διαψεύσω... όμως τι να κάνουμε; Έχω αρχίσει να νιώθω τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comBy Δημήτρης Παπαζυμούρης caruso, Ελληνική κουζίνα, καθημερινές συνταγές, κρεας, μοσχαρι, μυστικα & τεχνικες, συνταγές May 9, 2014 “Το ωραιότερο συκώτι που έχω[...]
Πηγή: caruso.grΑν η εφεύρεση της σούπας θεωρείται τόσο παλιά όσο η μαγειρική, άλλο τόσο παλιά θεωρείται ειδικά η κρεατόσουπα, αφού κατά τον Ηρόδοτο, οι Σκύθες (απ’ τον 8ο[...]
Πηγή: pandespani.comΥΛΙΚΑ Μια συκωταριά αρνιού ζεματισμένη 3 κ.σ. ελαιόλαδο 20 γρ. βούτυρο 1 κ.γ. αλεύρι 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 100 γρ. Philadelphia 1 κ.γ. πελτέ τομάτας [...]
Πηγή: megatv.com/cookΠροειδοποίηση: Μπορεί η προετοιμασία του αρνιού να σας φανεί εύκολη, το ψήσιμο όμως στη σούβλα είναι πραγματικά δύσκολο και κουραστικό. Θα χρειαστείτε[...]
Πηγή: greekcook.grΤούτες τις Άγιες Ημέρες της Χριστιανοσύνης είναι το έθιμο τέτοιο, ώστε το κάθε σπίτι να σουβλίζει τον πατροπαράδοτο οβελία και να ψήνει το κοκορέτσι, αν και[...]
Πηγή: gandmclub.com/search/label/ΣΥΝΤΑΓΕΣΗ κρητική εκδοχή του κοκορετσιού ! Τις τελευταίες δεκαετίες και στην Κρήτη έχει καθιερωθεί το σουβλιστό αρνί και το «πανωμερίτικο» κοκορέτσι στη μεγάλη[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr