Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 89 συνταγές
Τα κόλλυβα είναι μέρος της θρησκευτικής τελετουργίας της εκκλησίας μας και παρασκευάζονται στα μνημόσυνα των νεκρών μας αλλά και τα Ψυχοσάββατα.Ψυχοσάββατα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ ρίγανη είναι γνωστή στους περισσότερους με τη μορφή της πράσινης χοντροτριμμένης «σκόνης». Πολύ λίγοι ξέρουν πως είναι το φυτό στην άγρια μορφή[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι αρχαίοι θεωρούσαν τη ρόκα χόρτο αφροδισιακό αλλά και φάρμακο για τα μάτια. Πίστευαν επίσης ότι προστατεύει τους κήπους από τα βλαβερά ζωύφια και τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΧρόνια πώς; Πώς τα θέλετε, πολλά, καλά, με υγεία, ευτυχισμένα, με επιτυχίες, με δημιουργίες, με αγάπες, με παιδιά, με χαμένους στα όνειρά σας, με φιλίες[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτή τη συνταγή θα μας επιτρέψετε να την αφιερώσουμε σε μια παρέα φίλων του blog που όπως κι εμείς έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τη Ιαπωνία! Πρόκειται για[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΌταν πρωτοήρθα στην Ολλανδία, υπήρχε ένα εστιατόριο λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου μπροστά από το οποίο περνούσα σχεδόν κάθε μέρα. 'Ηταν πάντα γεμάτο με[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΥλικά (για 4 άτομα) 1/2 κιλό τραχανάς ξινός 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 400 γρ. παραφίλετο καθαρισμένο από ίνες 1 λάιμ (το ξύσμα) 1 τσίλι πιπεριά Κόλιανδρος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 12 κομμάτια) 12 έτοιμα φύλλα για spring rolls (θα τα βρούμε σε καταστήματα που πουλούν ασιατικά προϊόντα) 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣαββατόβραδο σήμερα, αύριο Κυριακή... η μέρα που οι περισσότεροι συναντιούνται μπροστά σε οικογενειακά τραπέζια. Οι ρυθμοί της ζωής έγιναν τόσο ξέφρενοι που[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΌταν οι ανιψιές μου ήταν πιο μικρές, η αδερφή μου κι εγώ, λέγαμε ότι θα τρέφονταν πάντα με τρόφιμα υγιεινά, σπιτικά και φτιαγμένα με σχολαστικά ελεγμένα[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤα Spring Rolls είναι πολύ δημοφιλή σε όλες τις χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ασίας, όπως την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταιβάν, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΓια το ρόλο των χόρτων στην κρητική διατροφή έχω γράψει και ξαναγράψει . Ευτυχήσαμε να έχουμε στο νησί μας μια από τις πιο πλούσιες ποικιλίες βρώσιμης[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈχω ιδιαίτερη αδυναμία στα χορταρικά, γι΄ αυτό και τα φτιάχνω συχνά, είτε σαν βραστή σαλάτα, είτε σε πίτες και πιτάκια, είτε με διάφορους άλλους τρόπους.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grκεφτέδες μάφιν XXL με τοματίνια Size matters. Κι αυτοί είναι οι πιο μεγάλοι τούρμπο yummy, ζουμεροί κεφτέδες μάφιν, που μπορείτε να κάνετε σε 20 λεπτά και να[...]
Πηγή: pandespani.comΤο βασικό χαρακτηριστικό της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι οι φλογερές "αποχρώσεις" του τσίλι -της καυτερής πιπεριάς-, οι οποίες ωστόσο, μπορούν να παραλλάξουν[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΠορτοκάλι, το φρούτο που φυτρώνει παντού στη Μεσόγειο και συνάμα αγαπήθηκε ιδιαιτέρως. Φτιάξτε με αυτό ότι μπορείτε, μαρμελάδες, γλυκά, αλλά και μαγειρέψτε το[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ Για την ιστορια, η λεξη ντολμαδακι, προερχεται απο το τουρκικο dolma, που σημαινει γεμιστο. Τα ντολμαδακια με τα αμπελοφυλλα, ειναι κατα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΣτο σημερινό φαγητό, όση είναι η απλότητα, άλλη τόση είναι και η νοστιμιά του! Λίγα υλικά, εύκολο και νόστιμο. Το πρωτοδοκίμασα στην Ηλεία πριν κάποια χρόνια,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥλικά (για 6-8 άτομα): 800γρ. χοιρινό (κομμένο σε μικρά κομμάτια) 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 πράσινες πιπεριές 6 κουτ. σούπας αρωματικό σησαμέλαιο 6 κουτ.[...]
Πηγή: megatv.com/cookΑυτό το πιάτο το δοκίμασα στην Κωνσταντινούπολη. Θυμάμαι πως ζητούσα επίμονα από τον ξεναγό, να βρει τρόπο να μάθει την συνταγή. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει από[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕύκολη στην εκτέλεσή της, ιδανική για τους άπειρους της κουζίνας και όχι μόνο. Τι χρειαζόμαστε: 2 χοιρινές μπριζόλες 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς την φύτρα, για να[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 350-400 γραμμάρια ψωμί 500 γραμμάρια βοδινό και 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αφαιρέστε την φύτρα για να μην[...]
Πηγή: greekcook.grΤα αγαπημένα μπιφτεκάκια του Κώστα! Σε αυτό το φαγητό, ποτέ δεν λέει οχι.. Υλικά 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά (μερικές φορές τον κάνω ανάμεικτο με χοιρινό ή[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΌσοι δουν τις φωτογραφίες του χόρτου της σημερινής μου συνταγής θα αναρωτηθούν: «Μα και τ’ αγκάθια τρώνε αυτοί οι κρητικοί;» Απ’ ότι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6 μεγάλα χωριάτικα φύλλα για πίτα (σπιτικά ή του εμπορίου) 2 αβγά 5 κ. σούπας γιαούρτι 5 κ. σούπας σπορέλαιο λίγο αλάτι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ[...]
Πηγή: e-sofia.grΗ βόλτα στα μαγικά μονοπάτια της Ελληνικής γαστρονομίας συνεχίζεται... Αυτή την φορά θα σας παρουσιάσω ένα εξαιρετικό προϊόν , που μας έρχεται από την βόρια[...]
Πηγή: sofetogeyseisygeias.blogspot.gr