Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 40 συνταγές
Η έννοια της νηστείας, δηλαδή η αποχή από ορισμένες τροφές σαν ένδειξη σεβασμού προς κάποια ανώτερη δύναμη, είναι παλιά όσο και ο άνθρωπος και δεν επινοήθηκε[...]
Πηγή: bostanistas.grΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΙΤΑ (TORTA PASQUALINA) για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Εφτασε και το Πάσχα και βέβαια το μηνιαίο ραντεβού της ομάδας των Quanti Modi di Fare e[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΣτην Ελλάδα φτιάχνουμε πολλές πίτες. Σπανακόπιτα, χορτόπιτα, κοτόπιτα, κασερόπιτα, γαλατόπιτα, αγκιναρόπιτα, κολοκυθόπιτα, μανιταρόπιτα, μαραθόπιτα, τυρόπιτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπάκι ή καπνιστή μπριζόλα ή σύγλινο με μυρωδιές ! Λίγες οι βροχές φέτος στα μέρη μας κι ο κόσμος έχει απογοητευτεί . Φοβούνται πώς ούτε του χρόνου θα έχουμε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥπάρχουν μερικά γλυκά που αποκτούν μυθική υπόσταση για οικογένεια και φίλους. Η προετοιμασία και το σερβίρισμά τους προάγει την συγκέντρωση σε ειδική[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν αποφασίστηκε πως θα ξεκινούσαμε το bostanistas.gr στις 12 Δεκέμβρη, ούτε δέκα μέρες πριν τις χειμερινές τροπές του ήλιου, δεν ήξερα αν είχε και κάποιος[...]
Πηγή: bostanistas.grΠίτα εποχής με κρητικά (και όχι μόνο) τυριά! Χθες η λαϊκή της περιοχής μας ήταν γεμάτη πράσα. Το τέλος του Σεπτέμβρη το έχει αυτό το καλό. Ενώ δεν έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr...γρήγορη, εύκολη και χορταστική Ιταλία... και μόνο στο άκουσμα της λέξης, το μυαλό ταξιδεύει σε γαστρονομικές απολαύσεις της γειτονικής χώρας. Απολαύσεις[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.gr250 γρ. ζύμη κανταΐφι (μισό πακέτο - διατηρούμε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, καλά σκεπασμένο) 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο+1 κουτ. σούπας για το άλειμμα του ταψιού[...]
Πηγή: gastronomos.grΤα Μπελουσιώτικα κρεμμύδια τα ξέρουμε όλοι όσοι μένουμε εδώ. Τα γνωρίζουν επίσης, πολλοί επισκέπτες που έρχονται στο νησί, και που φροντίζουν να πάρουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥΛΙΚΑ: 500 γρ. Flora Soft με βούτυρο, 1 έτοιμο Φύλλο για τάρτα, 350 γρ. πράσινα Μήλα ψιλοκομμένα, ½ κ. γλ. κοφτό Καννέλα σε σκόνη, 180 γρ. Σταφίδες ξανθές, 250[...]
... πλην όμως ορθολογιστικά! Ω ραία τηρήσαμε τα έθιμα και βάψαμε τα αυγά μας, κανονικά ή οικολογικά ! Τα τσουγκρίσαμε, τα φάγαμε σχέτα με το αλατάκι και το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΗρθε η ώρα της! Απίστευτης νοστιμιάς πιτούλα, κατεξοχήν Αποκριάτικο, από τα πιο παραδοσιακά φαγάκια στην Κεφαλονιά (μαζί με την κρεατόπιτα, την χταποδόπιτα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤις τελευταίες μέρες με την Πηνελόπη λέγαμε για τάρτες και πίτες. Είχα υποσχεθεί τη ζύμη για τάρτες που εγώ φτιάχνω μαζί με τάρτα. Η υπόσχεση περιείχε άλλη[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΠάει καιρός που δεν έφτιαξα πίτα! Και μου έλειψε! Όπως ακριβώς το διαβάζεις... μου έλειψε! Μου έλειψε το ζύμωμα του φύλλου (όποιο κι αν είναι το είδος του),[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΆλλο ένα φαγητό που φτιάχτηκε εξαιτίας της Ειρήνης. Είχε βγάλει η Μαρία κιμά να φτιάξει μπιφτέκια κι η Ειρήνη κόλλησε: αντί μπιφτέκια να γίνει κιμαδόπιτα. Κι[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠως μαζεύουμε τα χόρτα Τα φύλλα και τους βλαστούς τα μαζεύουμε το απόγευμα, γιατί τότε στα μέρη αυτά του φυτού έχουν συγκεντρωθεί τα δραστικά τους στοιχεία. Τα[...]
Πηγή: toimerologiomiasmamas.blogspot.gr