Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 25 συνταγές
Από την κ. Μαίρη Ανδρέλλου - Κάρυστος Το ζύμωμα του χριστόψωμου είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό έθιμο και γίνεται την παραμονή των Χριστουγέννων. Το χριστόψωμο[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Ελένη Τσουμάρη Υλικά 2 κούπες γλυκό τραχανά 1 κούπα νερό 2 κούπες γάλα 4 αυγά 1/2 κιλό φέτα ελαιόλαδο και 10 φύλλα χειροποίητα Εκτέλεση Βράζουμε τον[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ας δοκιμάσουμε μία...αρχαία συνταγή! Λίβον : τυρί λιωμένο στο γουδί, προσθέτουμε σταρένιο[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Αγνή Βυρίνη - Berekmeri - Λίμνη Εύβοιας ΥΛΙΚΆ για τα φύλα 4 κούπες αλεύρι για ψωμί (κούπα = 250 μλ) 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας ξύδι 1[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΜε τις οδηγίες της κ. Βασιλικής Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου Η κ. Βασιλική είναι μια σεβάσμια οικοδέσποινα σήμερα ηλικίας 84 ετών, δραστήρια και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΤη συνταγή της κ. Μαρίας Μαραγιάννη βρήκαμε στο Ιστολόγιο "Οι Λάτρεις της Παράδοσης) Η Λυρόπιτα είναι πίτα από λύρα, κολοκύθα ονομαζόμενη έτσι από το σχήμα της[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων Χριστόψωμο είναι το ψωμί ή η κουλούρα που προετοιμάζεται ειδικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Φέρει το σημείο[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΜαρμαρίτες γίνονται σε πολλά νησιά του Αιγαίου Η ιστορία : Κατά την παράδοση, όταν έψηναν οι γυναίκες τις μαρμαρίτες, οι καλλικάντζαροι σκαρφάλωναν πάνω στις[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΗ ανάρτηση αφιερώνεται στη σπουδαία μάνα και νοικοκυρά κ. Μαρία Αλούκου από τα Κάψαλα της Εύβοιας. Ο γιός της κ. Κώστας Αλούκος μας έστειλε τις θαυμάσιες αυτές[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων ΥΛΙΚΑ: 20 γρμ. Μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή 1 ½ κούπα νερό χλιαρό 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο ή για όλες τις[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Κόλλια - Κάρυστος Η κολοκύθα κρύβει μια μεγάλη νοστιμιά μέσα από το σκληρό της κέλυφος. Για μια νόστιμη γλυκιά πίτα παίρνουμε μια κολοκύθα και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Σοφία Εφη Λουκα - Ταβέρνα Η ΦΛΟΓΑ Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου Ενα από τα πεντανόστιμα πιάτα της ΦΛΟΓΑΣ !!! Υλικά για ένα ταψί Νο 32 5 αυγά 1 κομμάτι[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Τσιμπίδη - Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου Υλικά 2 ποτήρια χλιαρό νερό 3 φακελάκια μαγιά 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη 2 ποτήρια ελαιόλαδο καλό Αλεύρι όσο[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Ευαγγελία Γεωργατζή - Δρυμώνας Υλικά Τυρί χωριάτικο 1 κιλό Αυγά φρέσκα χωριάτικα (κατά προτίμηση) σε αναλογία 1 τυροπιτάρι - 1 αυγό. Δυόσμο φρέσκο[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Φιλιώ Γιαννακάρη ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 600 ml χλιαρό νερό προζύμι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Βγάζουμε το προζύμι από το ψυγείο και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία - Εφη Λούκα - Ταβέρνα Η ΦΛΟΓΑ Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου ΥΛΙΚΑ: 1 κούπα γάλα 1 κούπα αλεύρι 2 αυγά 150 - 200 γραμμ. φέτα λίγο λάδι αλάτι ( με[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Σοφία Πόγκα - Αλμυροπόταμος Για τη ζύμη : 1 κιλό αλεύρι, λίγο λάδι, λίγο ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, νερό όσο πάρει. Για τη γέμιση : 1 κιλό[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Κατερινιώ Κακαβά Απ ότι ξέρω και έχω διαβάσει, για να έχουμε ωραίο και εύγευστο ψωμάκι, δίνουμε σημασία στην ποιότητα του αλευριού, που παίζει πολύ[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Φιλιώ Γιαννακάρη - Αντιά ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ********************************************************** 1 κιλό αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr