Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Οι σφακιανόπιτες είναι μια συνταγή που μου ζητήθηκε από την πρώτη βδομάδα δημιουργίας αυτού του blog. Και δεν έχουν άδικο αυτοί που τη ζήτησαν. Πρόκειται για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια ομελέτα με πατάτες, ένα παχύ σφουγγάτο είναι ίσως από τα νοστιμότερα fast food της κρητικής κουζίνας (αν βάλετε ομελέτα, πάνω δεξιά στην αναζήτηση στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ δική μου «ξυπόλυτη» πίτα! Οι τεμπελόπιτες κατά τη γνώμη μου δεν είναι πίτες απαιτήσεων, είναι όμως μια λύση της στιγμής αν έχουμε περισσεύματα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑφράτες και νόστιμες! Πριν από αρκετό καιρό σε μια περιήγησή μου στο internet , είδα μια ενδιαφέρουσα ταξινόμηση συνταγών σε κάποιο site : “της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠίτα εποχής με κρητικά (και όχι μόνο) τυριά! Χθες η λαϊκή της περιοχής μας ήταν γεμάτη πράσα. Το τέλος του Σεπτέμβρη το έχει αυτό το καλό. Ενώ δεν έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠιπεριές για διατήρηση και για …πρόφταση! Ακόμη στη λαϊκή μας κυκλοφορούν υπαίθρια λαχανικά. Εδώ που τα λέμε, ο καιρός είναι σχεδόν ανοιξιάτικος ακόμη,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο Μαλεβύζι είναι η περιοχή του νομού Ηρακλείου που εκτείνεται νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου , περιλαμβάνει τους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠαραδοσιακή της Κρήτης δεν τη λες! Επειδή όμως τα υλικά της είναι όλα ντόπια, έχει νομίζω τη θέση της στο blog! Τι κάνει κανείς όταν έχει λίγα απ’ όλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο ίδιο νόστιμα στο τηγάνι ή στο φούρνο! Βιαστικές αναρτήσεις, αναπάντητα σχόλια, αδιάβαστα emails , βιαστικά περάσματα από φιλικά blogs χωρίς σχολιασμούς,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα πολύχρωμο, νόστιμο και οικονομικό πιάτο! Πολλές φορές με τα αυγά που περίσσευαν το Πάσχα, φτιάχναμε στο σπίτι μας "αυγά τυλιγμένα με κιμά". Στην ουσία[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι ζύμη ελαιολάδου βέβαια! Τι κάνουμε αν τα υλικά μας είναι λιγότερα από τα απαιτούμενα για κλασικές μυζηθρόπιτες, αν βαριόμαστε να ανοίξουμε φυλλαράκια, αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝηστίσιμα αφράτα ψωμάκια με ελάχιστο κόπο! Τα ελιόψωμα, οι ελιόπιτες και όλα τα συναφή είναι πολύ συνηθισμένα σε εποχές νηστείας . Αγαπημένες γεύσεις αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚατά τους ιστορικούς της γαστρονομίας η τάρτα είναι η εξέλιξη της πίτας. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συνήθιζαν να βάζουν πάνω σε ένα κομμάτι ζύμης διάφορα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή της πίτας. Μέχρι τις Απόκριες δίνουν και παίρνουν στα σπίτια μας εδώ στην Κρήτη παντός είδους μυζηθρόπιτες τόσο με ξινή όσο και με γλυκιά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚάτι σαν τάρτα μάραθου… Τις κλασικές μαραθόπιτες της Κρήτης δεν τις έχω βάλει ακόμη στο blog.Οι φωτογραφίες υπάρχουν στην παλιά μου μηχανή και πρέπει να τις[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr