Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 63 συνταγές
Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες του Πάσχα, είναι να φτιάχνω το πασχαλινό μας ψωμί. Μια συνήθεια που κρατώ εδώ και χρόνια. Είναι το ψωμάκι με το οποίο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤι κάνουμε όταν έρχονται ξαφνικά φίλοι για μπυρίτσα και δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο στο σπίτι;Επιστρατεύουμε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και αυτοσχεδιάζουμε! J Τι[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr250 γρ. σπάλα χοιρινού 100 γρ. χωριάτικο λουκάνικο 500 γρ. προζύμι για ψωμί 3 κρεμμύδια 1 αυγό 100 ml. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι Ξεφλουδίζετε και[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤο προζύμι του Σταυρού το πιάνουμε ανήμερα, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου! Έτσι μου λεγε η γιαγιά μου ανήμερα του Σταυρού: "πάω να πιάσω το προζύμι" Και κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grCASATIELLO (ΚΑΖΑΤΙΈΛΟ) ΑΛΜΥΡΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Το καζατιέλο ( casatiello ) είναι ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤι κάνουμε όταν έρχονται ξαφνικά φίλοι για μπυρίτσα και δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο στο σπίτι; Επιστρατεύουμε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και αυτοσχεδιάζουμε! J Τι[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΜε τις οδηγίες της κ. Βασιλικής Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου Η κ. Βασιλική είναι μια σεβάσμια οικοδέσποινα σήμερα ηλικίας 84 ετών, δραστήρια και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΧριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους! Υποθέτω ότι οι περισσότεροι αγοράσαμε περισσότερο αρνάκι απ’ όσο φάγαμε τελικά (ακόμα φέτος απ' ότι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαλησπέρα...σήμερα γι αλλού ξεκίνησα κι αλλού κατέληξα! Τί εννοώ; Μιλώ για τη συγκεκριμένη ανάρτηση που είναι ξαφνική και απρογραμμάτιστη, μια και κάποια[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΥλικά για μια κουμπωτή φόρμα 24 εκατοστά (Προσαρμοσμένη συνταγή απο το βιβλίο Savory Baking from the Mediterranean της Anissa Helou) 4 κουταλάκια του γλυκού[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΥλικά: 1 κούπα γάλα χλιαρό 3 κ.γλ μαγιά 2 κούπες αλεύρι για το προζύμι + 2 -2 1/2 κούπες αλεύρι 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο 2 κ.σ ζάχαρη 1 κ.γλ[...]
Πηγή: kouzinoskalismata.blogspot.grΌταν τα πράγματα "ζορίζουν", ο κόσμος καταφεύγει σε εκφράσεις, που έχουν να κάνουν κυρίως με … προϊόντα ζύμης!! «Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι», ή[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΊσως άλλη ανάρτηση να περιμένατε αλλά θα περιμένετε λίγο ακόμη. Κι επειδή οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται θα συνεχίσω με το ψωμί με προζύμι στον[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΓια το προζύμι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml χλιαρό γάλα 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Για τη ζύμη 350 γρ. αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το προζύμι 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κουτ. γλ. αλάτι 2 κούπες χλιαρό γάλα 2 φακελάκια ξηρή μαγιά αλέυρι (τόσο, ώστε να πετύχουμε ένα πυχτό χυλό) Για τη ζύμη[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά (για 8-10 άτομα -20 κομμάτια περίπου) 40 γρ. μαγιά 1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα 2 κ. σ. ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κρόκοι αβγών 125 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΧρόνια άκουγα για το μεδούλι ως εκπληκτικό μεζέ, αλλά τις ελάχιστες φορές που το είχα δοκιμάσει μαγειρεύοντας οσομπούκο, μου έφερνε σε πολύ βαριά γεύση στο[...]
Πηγή: caruso.gr