Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Μια άλλη εκδοχή για τις αγνιόπιτες . Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και[...]
Πηγή: toftiaxa.gr/search/label/Νόστιμες%20δημιουργίεςΤραγανά παξιμαδάκια κανέλας. Μοσχομυροδάτα για το πρωινό σας, τον καφέ σας, για όλες τις ώρες. Υλικά: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρμ. ελαιόλαδο 150[...]
Πηγή: sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.grΈνα γλυκό για τα κεράσματα των Χριστουγέννων, απολαυστικό και για τις μέρες της νηστείας! Φτιάξτε την από τώρα, για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ κρασόπιτα, είναι ένα πολύ παλιό γλυκό, που έφτιαχνε πάντα η γιαγιά μου τα Νικολοβάρβαρα, για τη νηστεία των Χριστουγέννων, με το καινούργιο κρασί της[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚαλημέρα και καλό μήνα! Ο Δεκέμβριος είναι ένας απαιτητικός μήνας με νηστεία και πολλές δουλειές και ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα, βάλτε μαζί και το κρύο των[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΈνα πάρα πολύ παλιό, νηστίσιμο γλυκό με σταφίδες, από εκείνα που φτιάχνανε οι γιαγιάδες μας για τις νηστείες , και ειδικά για των Χριστουγέννων και του Πάσχα.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤη σταφίδα και τη διατροφική της αξία μας την έμαθαν όσοι έζησαν την περίοδο της Κατοχής και είχαν την τύχη να βρίσκουν, έστω και λίγη, καθημερινά. Ομολογώ[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌταν η γιαγιά μου ξεκίναγε να φτιάξει πίτα, άρχιζα τα παρακάλια να κάνει τα φύλλα λίγο μεγαλύτερα, ώστε να περισσέψουν κομμάτια. Όταν «έριχνε» την[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πετιμέζι, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά παρασκευάσματα, που επινόησαν οι άνθρωποι, εδώ και αιώνες. Με το πετιμέζι, μπορούμε να φτιάξουμε από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜπαίνουμε σιγά-σιγά στον δρόμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δειλά κάποια στολίδια έχουν κάνει την παρουσία τους σε βιτρίνες και μαγαζιά, με πρωταγωνιστές[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥπέροχα κουλουράκια λαδιού με πετιμέζι «νέας εσοδείας»! Η συνταγή είναι από τετράδιο αγαπημένης και εξαιρετικής μαγείρισσας που δεν είναι πια μαζί[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο Μαλεβύζι είναι η περιοχή του νομού Ηρακλείου που εκτείνεται νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου , περιλαμβάνει τους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια άλλη εκδοχή για τις αγνιόπιτες Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥγιεινά και νόστιμα βουτήματα με ένα ξεχασμένο υλικό! Τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια της κατοχής. Πού τα ξαναθυμήθηκα θα μου πείτε. Στο ντουλάπι μου[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚρητικές τυρόπιτες Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι 30 γρ. μαγιά 1 κ.γ. αλάτι μισό ποτήρι ελαιόλαδο 3 αυγά Για την γέμιση: 500 γρ. ξινή μυζήθρα ή[...]
Πηγή: cookpad.com/gr