Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 144 συνταγές
Το σουτζούκι είναι από τα πιο νόστιμα εδέσματα που μπορεί να βρει κανείς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και τις τριγύρω[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι άνθρωποι που με γνωρίζουν αντιδρούν στην αγάπη μου για την παστουρμαδόπιτα, με το ίδιο ακριβώς «αποκλείεται, λες ψέματα» όταν λέω ότι αγαπημένη[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ανακάλυψη του καλοκαιριού, για μένα, ήταν ότι μπορώ να προσφέρω στα διάφορα εγγόνια απ’ το εξωτερικό, το αγαπημένο τους «ελληνικό» φαγητό:[...]
Πηγή: bostanistas.grΤην ντοματόπιτα την είχα ακουστά και όταν την είδα φτιαγμένη από τα χεράκια της Ξανθής ( εδώ ) πραγματικά την λιμπίστηκα! Απ' ό,τι κατάλαβα, η συνταγή της[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρούνται κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη. Τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μαραθόπιτες φτιάχναμε[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα) Το τυρόψωμο ή ψωμοτύρι είναι το πιο απλό, καθημερινό και αγαπημένο μας φαγητό, όμως ετούτο εδώ στο τηγάνι με κασέρι και γραβιέρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΕξαιρετικά νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό, χάρη στα καρύδια που περιέχει, είναι το ψωμί που αγαπάνε ιδιαίτερα οι φίλοι του ξενώνα μας στο Μεγάλο Χωριό[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Μια φορά και έναν καιρό ήτανε μια παχουλή τυρόπιτα...» έτσι θα ξεκινούσε αν ήταν παραμύθι. Είναι όμως τυρόπιτα χλιδάτη και ζουμερή. Σε πείσμα των[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ χρόνος ετοιμασίας κυμαίνεται από 6 ως και 8 ώρες (όσο αργότερα ανέβει η ζύμη, τόσο νοστιμότερα γίνονται!). Ο συνδυασμός από διάφορα αλεύρια παίζει σημαντικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν πετάμε τίποτα - τούτο πλέον το μάθαμε καλά. Τρία χρόνια τώρα οι bostanistas έχουν αποδείξει πως στην κουζίνα τίποτα δεν περισσεύει, ακόμα και όσα[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Χρυσαυγή Μπόμπολα Μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή. Μια πίτα χωρίς φύλλο, συμπαγής και τόσο εύγευστη όσο δεν φαντάζεστε! Ζυμαρικά και τυριά, ο[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μέλι που μπαίνει και στη γέμιση και στο σιρόπι αυτής της κολοκυθόπιτας, το σωτάρισμα της κολοκύθας, το μικρό κρεμμυδάκι και μερικές άλλες λεπτομέρειες ίσως[...]
Πηγή: bostanistas.grΓιατί τη λέω μικρομεγαλοχωρίτικη; Μα για να γελάσετε. Είναι η πίτα που κάνουμε στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας, το χωριό της καταγωγής μου, η συνταγή όμως[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ φούρνος της γειτονιάς μου φτιάχνει τα πιο θεϊκά πολύσπορα τυροπιτάκια με αλεύρι ολικής. Τρως ένα και πας στον παράδεισο! Για μερικά λεπτά μεταφέρεσαι μέσα[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Βαγγελιώ Κασσαπάκη Όλο και κάτι φτιάχνω γιατί η κουζίνα και η κατσαρόλα λειτουργούν χαλαρωτικά και ψυχοθεραπευτικά. Όσο κουρασμένη κι αν είμαι , στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ γιαουρτόπιτα είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό, που η γιαγιά Ανδρομάχη μάς έφτιαχνε πολύ συχνά. Τη θυμάμαι να χτυπάει τα υλικά με το χέρι μέσα σε μια[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι μια ωραία πρόταση για πρώτο πιάτο αλλά και ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα όταν συνοδεύεται με μια πλούσια πράσινη σαλάτα. Το χειμώνα με αυτό το τυροψωμάκι[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν βάλει κάποιος τα τηγανόψωμα που έχω φάει στη ζωή μου σε μια σειρά, θα φτάσει χαλαρά από Αθήνα Θεσσαλονίκη! Μέχρι να πεθάνω δε, υπολογίζω να έχω φάει και τα[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Mια συνταγή που πέρα από νόστιμη είναι και πολύ χρήσιμη! Και λέω χρήσιμη γιατί σου λύνει τα χέρια είτε για το σνακ στην δουλειά, είτε για το[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχουμε συνηθίσει να τρώμε τον μπακαλιάρο κυρίως του Ευαγγελισμού, επίσης έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε κυρίως τηγανητό. Ας ανοιχτούμε λίγο και στα ως προς τα[...]
Πηγή: bostanistas.gr