Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 59 συνταγές
Τι φτιάχνουμε αυτό τον καιρό; Τι φρούτα υπάρχουν αυτή την εποχή κατάλληλα για λικεράκια και σερμπέτια ; Επειδή μπορεί να σας ξεφύγουν μερικά, σας τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜε τα χρυσά μήλα του Οκτώβρη! Έχετε ακούσει την παροιμία «όλοι ξανοίγουν το σεισμό κι ο μαραγκός γυναίκα»; Την λένε άραγε –έστω με άλλα λόγια-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧάριν του επετειακού γεύματος έγινε αυτή η τάρτα μαζί με ένα ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι, πουρέ αρακά και η κυδωνόπιτα με συνταγή εκλεκτής φίλης γιατί όπως[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΟι σαλάτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας, κοινώς χωρίς σαλάτα δεν τρώμε ποτέ. Δεν μπορώ να πω ότι η ποικιλία τους είναι μεγάλη αλλά πάντα είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΟι σαλάτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας, κοινώς χωρίς σαλάτα δεν τρώμε ποτέ. Δεν μπορώ να πω ότι η ποικιλία τους είναι μεγάλη αλλά πάντα είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.gr250 γρ. ζύμη κανταΐφι (μισό πακέτο - διατηρούμε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, καλά σκεπασμένο) 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο+1 κουτ. σούπας για το άλειμμα του ταψιού[...]
Πηγή: gastronomos.grΔεν είμαι αρμόδια να κάνω κανένα κήρυγμα αλλά επειδή ταλαντεύτηκα πολύ για το τι να κάνω χτες, σήμερα, αύριο, σκέφτηκα και ξανασκέφτηκα κι είπα:Μπορεί οι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΗρθε η ώρα της! Απίστευτης νοστιμιάς πιτούλα, κατεξοχήν Αποκριάτικο, από τα πιο παραδοσιακά φαγάκια στην Κεφαλονιά (μαζί με την κρεατόπιτα, την χταποδόπιτα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΗ μητέρα μου σε νεαρή ηλικία, έφυγε από το χωριό και ήρθε στην Αθήνα για να μάθει ράψιμο. Έπιασε δουλειά σε έναν ονομαστό οίκο ραπτικής ( της κυρίας Έλλης )[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΤις προάλλες δέχθηκα την πρόσκληση της Ευας και της Ελένης για ένα πολύ όμορφο παιχνίδι-ανασκόπηση που παίζεται εδώ και μέρες στην μπλογκογειτονιά και είναι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΚάποιο Πάσχα είχα βρεθεί στο Λονδίνο πριν πολλά πολλά χρόνια. Εκεί λοιπόν η πεθερά της κουνιάδας μου θεοσεβούμενη γυναίκα αλλά και πολύ λιχούδω έφτιαχνε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΡοδακινόπιτα όπως περίπου λέμε το χειμώνα μηλόπιτα. Στο μάτι έχω βάλει βέβαια από παλιά την τάρτα με νεκταρίνια της Αγγελικής, την οποία τότε είχα κάνει με[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΗ συνταγή αυτής της τάρτας είναι ίσως η πιο πολύτιμη που έχω εξασφαλίσει. Τις οδηγίες για να ετοιμάσετε τη βάση της μπορείτε να τις βρείτε εδώ , βήμα προς[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ τραχανάς είναι ένα από τα παραδοσιακά μας προϊόντα που μ' αρέσει πάρα μα πάρα πολύ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μανούλας μου (γιατί εγώ ήμουν πολύ μικρή για[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.grΠροσπαθήστε τα πιτάκια να έχουν λεπτό πάχος ώστε τα μπουρεκάκια να ψηθούν εύκολα και να γίνουν τραγανά! Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 340 γρ. αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠίτα εποχής με κρητικά (και όχι μόνο) τυριά! Χθες η λαϊκή της περιοχής μας ήταν γεμάτη πράσα. Το τέλος του Σεπτέμβρη το έχει αυτό το καλό. Ενώ δεν έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr