Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 89 συνταγές
Μέχρι πρόσφατα, οι πολύχρωμες πιπεριές ήσαν εισαγόμενες από την Ολλανδία και επιπλέον πολύ τσουχτερές στην τιμή τους. Παραδόξως (;) βρίσκω πια εγχώριες, όχι[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε παστές σαρδέλες -sarde- γίνεται αυτή η ασυνήθιστη μακαρονάδα της Σικελίας, που την λατρεύω! Φτηνό ψάρι των φτωχών της Μεσογείου, οι σαρδέλες έχουν γίνει[...]
Πηγή: bostanistas.grΈξι καλοκαίρια πριν, εγώ και ο Μπούτος φορέσαμε τα μαγιώ μας και πήγαμε διακοπές. Όχι από αυτές του Σαββατοκύριακου. Διακοπές κανονικές. Πενθήμερες, με μία[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέστο μου πάλι, πέστο μου. Πέστο μου κλασικά με κουκουνάρια και βασιλικό (βαριέμαι λίγο). Πέστο μου και πιο εξεζητημένα, με ρόκα (αρχίζω να σε παρακολουθώ με[...]
Πηγή: bostanistas.grΒραδάκι στον παράδεισο της Πολυαίγου, απέναντι από την Κίμωλο. Οι προμήθειες έχουν μειωθεί, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί από νωρίς: θα μείνουμε εδώ, δεν αφήνεις[...]
Πηγή: bostanistas.grΠόσο απολαμβάνω τα πράγματα που βασίζονται σε ένα τσακ. Που σκιρτάνε πάνω στη στροφή, που η επιτυχία τους κινδυνεύει να γίνει καταστροφή. Κι αυτοί που[...]
Πηγή: bostanistas.grΕπίμονα καλοκαιρινή, επίμονα μεσογειακή, επίμονα φθηνή, επίμονα αρωματική. Αυτήν θα φτιάξω απόψε: το βαζάκι με την πάστα ελιάς στο άδειο εν γένει ψυγείο μου[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτοπ τώρα. Το κοντέρ πρέπει να κάνει παύση και να αρχίσει να μετράει από την αρχή. Για να μην αυτοαναφλεγεί πρέπει να επιστρέψει στο μηδέν και να ξαναπάρει[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέρα μακριά στον ορίζοντα, πάνω απ’ τη θάλασσα, αστράφτει. Εδώ οι κουρτίνες φουσκώνουν από τον αέρα, περπατάμε ξυπόλητοι ακόμη αλλά αναζητούμε ένα[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είναι τυχαίο, τελικά, που τα καλύτερα συμβαίνουν όταν λειτουργούμε με λίγο περισσότερο αυθορμητισμό και, φυσικά, καλή διάθεση. Κυριακάτικο μπανάκι με τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσοι ασχολούνται με δίαιτες και θερμίδες ν΄αποχωρήσουν πάραυτα παρακαλώ. Όσοι μετρούν χοληστερίνες κλπ, να τους ακολουθήσουν. Όσοι κάνουν κηρύγματα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο 'χω ξαναπεί ότι απολαμβάνω, λίγο μαζοχιστικά είναι η αλήθεια, τις δραστηριότητες που η επιτυχία τους ή η καταστροφή τους εξαρτώνται από ένα, άντε δύο[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Μαρίνα Μαυρομάτη Μακαρόνια φούρνου αλά ναπολετάνα, ένα μαμαδίστικο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι. Θα μου πείτε ότι και στην Ελλάδα φτιάχνουμε[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Χρυσαυγή Μπόμπολα Μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή. Μια πίτα χωρίς φύλλο, συμπαγής και τόσο εύγευστη όσο δεν φαντάζεστε! Ζυμαρικά και τυριά, ο[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: flickr | @Chris Thai Για τους εργένηδες όλου του κόσμου! Υπάρχουν 4 κατηγορίες εργένηδων όσον αφορά στην μαγειρική. Ο εργένης του delivery, ο εργένης[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Νίκος Μορόπουλος] Η αρμύρα είναι ένα χορταρικό που μου αρέσει πολύ και μάλιστα όταν είναι τραγανιστή, και καταλαβαίνω τα βλασταράκια και τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν πρόκειται να μιλήσω για αυθεντικότητα, τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Όλοι όσοι ξύνουν τα νύχια τους για καβγά, παίρνουν θέσεις μάχης. Δεν θα μπω όμως σε ξένα[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ ασυνήθιστος δωδεκανησιακός συνδυασμός από καρυκεύματα δίνει μια υπέροχα αρωματική σάλτσα σε τούτα τα μακαρόνια, που παραδοσιακά είναι σπιτικά, ανοίγουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό δεν είναι συνταγή. Είναι περισσότερο μια ιδέα για το σημερινό τραπέζι, που δεν έχεις καμιά όρεξη για μαγείρεμα, τα παιδιά, όμως θα γυρίσουν από το μπάνιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΜου αρέσει πολύ η ρόκα. Γι’ αυτό και την καλλιεργώ. Σήμερα έκοψα ρόκα και έχω διάθεση να την μαγειρέψω αλλά με έναν τρόπο που διατηρεί τα αρώματα και[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα πεύκα έφταναν στη θάλασσα. Η βεράντα, χωρίς στηθαίο, ίπτατο ανάμεσα στα πεύκα. Τα νερά ήταν γαλαζοπράσινα, διάφανα. Επιτέλους, οι κακές σκέψεις είχαν[...]
Πηγή: bostanistas.gr