Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 100 συνταγές
Η Λορέντζα Μπερίνι από το Βένετο, όπου επινοήθηκε το Τιραμισού , μας περιγράφει τις ρίζες και τις παραλλαγές του. Tο tirami su ήταν κάτι σαν Viagra, λέει η[...]
Πηγή: bostanistas.grΧθες ήταν μια φοβερά ζεστή μέρα, με βάση τα βορειοευρωπαϊκά δεδομένα, διότι με βάση τα ελληνικά δεδομένα, θα έλεγε κανείς πως είχε δροσιά. Κάποτε λοιπόν, μια[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΗ απάντηση στο ερώτημα δεν έχει να κάνει με ποιότητες αλεύρων και είδη βουτύρων. Δεν αφορά το ροδόνερο ή το ανθόνερο, πόσο ζυμώνουμε και αν κοσκινίζουμε την[...]
Πηγή: bostanistas.grΣαν οικογένεια μάλλον διανύουμε εποχή κέικ, αν και καλοκαιριάζει. Ίσως γιατί το συνδυάζουμε με μαρμελάδες αλλά και με παγωτά, με καφέδες αλλά και με[...]
Πηγή: bostanistas.grΈνα πολύ αγαπημένο γλυκό με καταγωγή από τη γειτονική μας χώρα που το όνομά του έχει άμεση σχέση με τον τρόπο παρασκευής του (αν και όχι από την αρχή) μια και[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΣε δύο εκδοχές… Σαν οικογένεια μάλλον διανύουμε εποχή κέικ αν και καλοκαιριάζει. Ίσως γιατί το συνδυάζουμε με μαρμελάδες αλλά και με παγωτά, με καφέδες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜοναδικές συνταγές που θα σας ξετρελάνουν. Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος. Μερίδες : για 12 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 35΄, ψήσιμο 1 ώρα,[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ Παίρνουμε ή φτιάχνουμε από χαρτόνι ένα τσέρκι σε σχήμα καρδιάς. Καλύπτουμε με χοντρή μεμβράνη το εσωτερικό μιας κυλινδρικής φόρμας ή[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΥΛΙΚΑ: 500 γρ. βούτυρο Lurpak 400 γρ. ζάχαρη 8 αυγά 600 γρ. αλεύρι 200 γρ. μάντολες κόκκινες κοπανισμένες 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ 40 γρ.[...]
Πηγή: megatv.com/cookΧθες ήταν μια φοβερά ζεστή μέρα, με βάση τα βορειοευρωπαϊκά δεδομένα, διότι με βάση τα ελληνικά δεδομένα, θα έλεγε κανείς πως είχε δροσιά. Κάποτε λοιπόν, μια[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚανταΐφι Παραδοσιακό !!! Απόλυτη συνταγή για ένα επαγγελματικό και άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα. Σας δείχνω 2 τρόπους εκτέλεσης και όλα τα μυστικά για[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά (για 48 μπισκότα) 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη ( δες σημείωση ), ¼ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι, ½[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΚέικ νηστίσιμο, με λουκουμάκια και ροδόνερο. Κέικ γεμάτο άρωμα, πολύ αφράτο και τέλειο σε γεύση!! Υλικά 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 φλ. ηλιέλαιο 11/2[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.grΤα φοντάν αποτέλεσαν μία από τις πιο γλυκιές αμαρτίες, των παιδικών μου χρόνων. Κι αυτό, γιατί όπως κάθε παιδί της ηλικίας μου, είχα κάνει σκοπό της ζωής μου[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑΠΟ ΤΗΝ Maria Kyrimlidou ΥΛΙΚΑ 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 100 μλ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 1 φακελακι μπλέικιν πάουντερ 2 βανίλιες 1/2[...]
Πηγή: mariakyrimlidou.blogspot.gr1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.) 1 εβαπορέ γάλα με χαμηλά λιπαρά παγωμένο στην κατάψυξη για 2 ώρες 250ml κρέμα γάλακτος light 1 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο 50ml ροδόνερο[...]
Πηγή: argiro.grΚαταναλώνεται,σπίτι μας,παντός καιρού,σε μεγάλες ποσότητες.Με ταξιδεύει σε μωρουδίστικες εποχές,εικόνες σε παλιές καρτ ποστάλ, με άρωμα βανίλιας και[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ με το φτερό. Προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού, το αλεύρι, το ροδόνερο και[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΓια 2-4 άτομα Για τη μαύρη κρέμα 200 γραμμάρια κουβερτούρα (σε μικρά κομμάτια) 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 125 σαντιγί Για τη λευκή κρέμα 125 γραμμάρια λευκή[...]
Πηγή: sidagi.grΗ συνταγή γι' αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια, είναι της θείας μου της Βιβής, που τα φτιάχνει, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, για τη γιορτή του θείου μου του Γιάννη.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 250 γρ. από το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις βράσει και διαλυθεί η[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΥλικά: 500 γραμ. βούτυρο 500 γραμ. ζάχαρη μισό λίτρο νερό 250 γραμ. αλεύρι 1 ποτήρι του κρασιού ροδόνερο 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαφράν (εγώ[...]
Πηγή: greekcook.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Ρίχνουμε το[...]
Πηγή: glykes-alchimies.gr