Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 96 συνταγές
Στα χρόνια που μαγειρεύω,έχω δοκιμάσει πάμπολλους συνδυασμούς υλικών...από ένα σημείο και έπειτα, συνειδητοποίησα πως ελάχιστα είναι τα έντυπα μαγειρικά[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΧτες τα παιδια μου γκρίνιαζαν για το τι θα τρώνε,τη Μ.Εβδομάδα,που νηστευουμε, στο πρωινό τους(στο οποίο είναι παράδοση να...καλοτρώμε,οταν είμαστε off[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΔ εν πρόκειται για καμιά διαφορετική συνταγή από τις περισσότερες που κυκλοφορούν.είναι όμως εξαιρετικά αφράτο και αυτό που το κάνει πολύ γευστικό είναι το[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΚατ'αρχην να πω πως το ταχινι δε με συγκινει ιδιαίτερα ως γεύση μόνο του,μα ούτε ως προσθηκη σε γλυκα και φαγητά...το έχω δοκιμασει με πολλους τροπους μα στο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΚι αν απορειτε και αμφιβαλετε,σπευδω να σας πω οτι ειναι και νηστισιμο και πεντανοστιμο! Μια απο τις πιο πρωτοτυπες και νοστιμες συνταγες που εχω βρει στη[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤο pc μου κάνει νάζια μα σήμερα κατάφερα να το υποτάξω! Έτσι .... Από παλαιότερο τεύχος του περιοδικού Γλυκιές Ιστορίες,αυτά τα πανεύκολα νόστιμα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΝομίζω πως πάντα, τέτοια εποχή περίπου, εμφανίζομαι στο μπλογκ...προφανώς μαζί με τα σχολεία,τις πρώτες βροχές,τις πρώτες δροσιές, θέλω να νοιώσω πάλι οτι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑφού μας πήρε η κατηφόρα των γλυκών,ακόμη ένα,κέικ μεν,μα με καρδιά δε...και τι καρδιά...καρδιά από κρέμα! ΥΛΙΚΑ Για την κρέμα 3 κούπες γάλα 1 φάκελο άνθος[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΚαι στη φράουλα πιπέρι! Κατακόκκινη εκείνη,φρέσκια και δροσερή,ροζουλί αυτό και αρκούντως φλογερό....αγαπήθηκαν τρελά και προέκυψε γάμος μεγαλοπρεπής! Αν[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΠώς είπατε?Υπάρχει μανταρίνι το καλοκαίρι?...ρώτησα όταν τα είδα μπροστά μου...Κι αν πριν ένα μήνα έβλεπα τέτοια μαρμελάδα, θα απορούσα...Και όμως...οι βόλτες[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑυτήν τη συνταγή τη συστήνω με μεγάλο ενθουσιασμό γιατί πρώτον η μαρμελάδα είναι της στιγμής, παρασκευάζεται αποκλειστικά για το γλυκό μας κι έτσι έχει[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣυνήθως στο αναρτήσεις μου,αποφεύγω να βάζω συνταγές που άλλοι έχουν ήδη ασχοληθεί(και μάλιστα έχοντας εκτελέσει με μεγαλύτερη εμπειρία από μένα). Προσπαθώ οι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜες τη ζέστη του Μαγιού,που περισσότερο μεσοκαλόκαιρο θύμιζε,ο γιός μου αποφάσισε!...."στη γιορτή μου αυτό θέλω" είπε(αφού μου το ζητούσε από τα Χριστούγεννα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΈχει και η νηστεία τις νοστιμιές της....Τελευταία,δε,νομίζω,πως εξελίσσεται σε τόσο γκουρμέ,που πια δεν είναι νηστεία...Αυτό εδώ είναι το[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grEδώ δεν πρόκειται για την πληθωρική φαντασία της cook ζαχαροπλάστριας :), έχω να σας προτείνω την απλή εκδοχή της μαρμελάδας, αν σας αρέσει να γευτείτε μήλο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜπήκε ο Δεκέμβρης! Στολίσαμε το σπίτι χριστουγεννιάτικα και περιμένουμε το κρύο και τα χιόνια όπως μας υποσχέθηκε η Ε.Μ.Υ στο έκτακτο δελτίο της. Μην ακούσω[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΕίναι το κέικ που ζήτησε η φοιτήτρια,πλέον,κόρη,φεύγοντας,από το πατρικό, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Είναι το κέικ που κρύβει την αγάπη 3,εκείνων[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΦέτος οι ...περγαμοντιές πρέπει να είναι κατάφορτες στον καρπό γιατί και πολλά περγαμόντα βρίσκω στη Λαϊκή και σε πολύ χαμηλή τιμή. Αρκεί να σας πω ότι τα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣτην ουσία είναι μια παραλλαγή του κέικ μαυροδάφνης που είχα αναρτήσει όταν το μπλογκάκι μου ήταν πολύ μωρό(μόλις στο πρώτο του μήνα,Μαιος του 2007)...από[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΠριν καιρο είχα βρει στο GOURMET μια συνταγή για μια παρόμοια τούρτα η οποία μου έδωσε μεν την ιδέα,αλλά δεν μου άρεσε καθόλου στην εκτέλεση κυρίως γιατί[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΚαθώς γράφω την ανάρτηση έχω στο νου μου κανά 2 πρόσωπα που θα αρχίσουν να βογγούν και να ωρύονται, μα συνεχίζω ακάθεκτη! Είναι το σουφλέ του αρχάριου,γι'αυτό[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤο παγωτό μας είναι χωρίς αβγά κι ακολουθείται μια διαφορετική τεχνική παρασκευής από τη συνηθισμένη. Δυστυχώς δε συγκράτησα το όνομα του/της σεφ γιατί εκείνη[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΌπου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παραλλαγή του μαμαδίστικου μπισκοτόγλυκου των παιδικών μας χρόνων... Αναποδογυρισμένο,με μπισκότα,σοκολατάκια καραμελένια[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΓια τον Μαρκόνη που γιορτάζει σήμερα και για τον αγαπητο panathinaeos που ζήτησε γλυκάκι! Δεν είναι χαλβας με την υφή του σιμιγδαλένιου,μα μοιάζει περισσότερο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤα μάφινς τα αγαπώ ιδιαίτερα γιατί γίνονται στη στιγμή όταν θες ένα γλυκάκι για το πρωινό(εμένα τότε με πιάνει κάτι...)...αυτά όμως τα έφτιαξα ένα απόγευμα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΌταν έφτιαξα το πρώτο μου παγωτό στην παγωτομηχανή,την οποία προσδοκούσα πώς και τι να αποκτήσω,κούνησα το κεφάλι και είπα,γεμάτη απογοήτευση,πάει...τσάμπα τα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑπίστευτη σοκολατόπιτα...Σε χρόνο απίστευτο!Με ελάχιστα υλικά...Για να καταπλήξετε! Με διπλό κομμάτι στο σερβίρισμα...Από αυτές, που, όταν τις δοκιμάσεις,δεν[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤο εφτιαξα λίγο πριν τη Πρωτοχρονια στην Κυπ/σία,ειδικά για την αδελφούλα μου τη Μπετούλα,που το ζήτησε και το αγαπά πολύ...και δεν είναι η μόνη...οι πιο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΗ συνταγή είναι από το real food και είναι μια γρήγορη λύση όταν θέλετε καποιο ορεκτικό στο τραπέζι,ή ένα βραδυνό σνακ για τη μπύρα σας... για το παγωμένο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤο γιαούρτι είναι προϊόν ζύμωσης του γάλακτος από ειδικά βακτήρια σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Γι'αυτό και η τεράστια ευεργετική του επίδραση στον οργανισμό[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑν αγαπάτε τα βουτυρένια μπισκότα τύπου Δανίας,αυτή είναι η συνταγή σας...Θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά,χωρίς καθόλου κόπο...Στη στιγμή!-ούτε μίξερ,ούτε[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜια γρήγορη μηλόπιτα με άρωμα βανίλιας και καραμέλας (συνταγή απο το περιοδικό Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής) 1 φύλλο σφολιάτας 3 μήλα γκόλντεν σε φέτες λεπτές ο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤην αδυναμία μου για τα γλυκά την έχετε καταλάβει,ίσως. Ίσως επίσης ξέρετε πως όποιος τρελαίνεται για γλυκά,απεχθάνεται οτιδήποτε light(γιατί μόνο γλυκό δεν[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑν υπάρχει μια ανταγωνίστρια στη φραουλένια εκδοχή ,αυτή είναι εδώ, και λέγεται κεράσι.... Υποθέτω πως όλοι μας αγαπούμε το βερίκοκο,το ροδάκινο επίσης,μα ποια[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑφιερωμένο εξαιρετικά στον tzonako που γιόρταζε χθες και αγαπα πολύ τα βύσσινα :) Είναι ένα πανεύκολο και εξαιρετικά δροσιστικό after dinner επιδόρπιο Eμείς[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑκόμη μια συνταγή που έχω υποσχεθεί . Την εχει ζήτησει το laxanaki , γι'αυτό την βαζω...θεωρω οτι δεν ειναι τίποτα πρωτότυπο...έγινε με ό,τι έτυχε να[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜάλλον το πέτυχα ... παγωτό , είναι η πρώτη μου ζαχαροπλαστική δημιουργία στα τυφλά! Παρασκευάστηκε υπό τους ήχους της προσωπικής μουρμούρας μου, με δύσοσμους[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΌταν ψάχνεις τη σίγουρη συνταγή, που δεν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις, ένας τρόπος υπάρχει να τη βρεις. Οι παλιές καλές μαγείρισσες, που ήταν απόλυτα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜμμ...όπως ίσως θα καταλάβατε νηστεύω...η μόνη στην οικογένεια...αυτό σημαίνει διπλά φαγητά κάποιες φορές,μα μήπως είναι καινούριο....και χωρίς νηστεία το[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΝα και το δεύτερο γλυκό της γιορτής,πολύ εύκολο,γρήγορο και ...δροσιστικά γευστικό -:) ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ (συνταγή απο το περιοδικό REAL FOOD,στην οποία εγώ[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΝομίζω πως τον μήνα που μας έρχεται,αλλα και το Πάσχα,η σταρ,στα γλυκά, ειναι η φράουλα. Προβλέπω οι μπλογκοκουζίνες να κυριευτουν απο...φραουλομανια![...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜα απίστευτα αφράτο και πλούσιο. Σιχαίνομαι τα αυγά στο παγωτό. Δε με πείθεις με τίποτα να τα βάλω,γιατί ακόμη κι αν τα παστεριώσω, υπάρχει η ανάμνηση παγωτού[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΓια ουρανίσκους...γλυκούς με έφεση στις παιδικές γεύσεις...σαν τον δικό μου,σαν του γιου μου...σαν της 17χρονης κόρης μου που την έφτιαξε(η cook απλά[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr