Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 147 συνταγές
Υλικά (για 4 άτομα) Για το παντεσπάνι 180 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. αλεύρι 150 ml γάλα 150 ml ελαιόλαδο 10 γρ. μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι 400 ml νερό Μισό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑνάλαφρο και δροσερό, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που έρχονται. Τι χρειαζόμαστε: 2 λίτρα γάλα 1 1/4 φλ. corn flour 1 κ.γ. μαστίχα[...]
Πηγή: cookpad.com/grγια 6 άτομα Ασπράδια από 3 αυγά 125 γρ κρυσταλική ζάχαρη 125 γρ. άχνη ζάχαρη 5 σταγόνες ανθόνερο 200 γρ. κρέμα γάλακτος Διάφορα φρούτα του δάσους (κόκκινα και[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΤο γλυκάκι αυτό αποτελεί το πλέον παραδοσιακό γλυκό της Σκοπέλου. Είναι στάνταρ κέρασμα στις γιορτές, αλλά, κυρίως στους γάμους και στα βαφτίσια. Δεν υπάρχει[...]
Πηγή: greekmasa.grΚαλημέρα και καλό μήνα! με αυτή την συνταγή συμμετέχω στον Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό της Νίκης στο μπλόγκ της sketiglyka Υλικά για την μαρέγκα 5 ασπράδια[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΑφράτο, μυρωδάτο ,φίνο κέικ για όλες τις ώρες Του Αγίου Νικήτα σήμερα. Γιορτινή μέρα για πολλές περιοχές της Κρήτης αφού πολλά χωριά έχουν εκκλησιές και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα διαφορετικό γεμιστό κέικ που είχα δεi σε μιa πρωινή εκπομπή πρiν 4 χρόνια περίπου. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά 70 γρ βούτυρο 250 ml[...]
Πηγή: cookpad.com/grΝομίζω πως πάντα, τέτοια εποχή περίπου, εμφανίζομαι στο μπλογκ...προφανώς μαζί με τα σχολεία,τις πρώτες βροχές,τις πρώτες δροσιές, θέλω να νοιώσω πάλι οτι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΥλικά για τη κρέμα : 3/4 κούπας αλεύρι ρυζιού ή κορν φλάουρ 1/4 κούπα κορν φλάουρ 7 κούπες φυτικό γάλα (σόγιας λειτουργεί καλά ή ρυζιού ή βρώμης) 1 κούπα[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΠριν λίγες μέρες έκανα ένα κέικ ολικής με μέλι, σαν μια πιο υγιεινή λύση μετά από τις γιορτές. Υποσχέθηκα στους φίλους στο facebook να το βάλω μέσα στη βδομάδα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜ αλεμπί (Muhallebi , muhallabia) "Μεταξένιο " επιδόρπιο , το οποίο φτιάχνετε με κόρφλάουρ ή αλεσμένο ρύζι και γάλα , αρωματίζεται με ανθόνερο ή ροδόνερο. Οι[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΑυτές τις μαρέγκες δεν τις έφτιαξα για να σας τις προτείνω ως γλυκό για τη γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου, ούτως ή άλλως η γιορτή αυτή δε μου λέει τίποτα, αλλά[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΕίναι μια νόστιμη πίτα λαδιού με πολλά μυρωδικά . Πρόκειται για ένα λαϊκό έθιμο , σχετικά πρόσφατο , που έχει γίνει πλέον πανελλήνιο και ξεκίνησε από μια[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΑπό όλα τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού από μικρή προτιμούσα το Κανταΐφι. Αυτό ήταν και ακόμα είναι το αγαπημένο μου! Στην Αταλάντη, παλιότερα, τις Κυριακές το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕίσαι στην πόλη: Η βασική σου επιθυμία μπαίνοντας είναι να σωριαστείς στον καναπέ, βγάζοντας ταυτοχρόνως τα παπούτσια σου (σπρώχοντας το ένα με το άλλο,[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είμαι του κυριακάτικου brunch. Είμαι του κυριακάτικου μεσημεριανού γεύματος. Άλλωστε γιατί παρακαλώ να συγχωνεύσω δυο γεύματα ενώ μπορώ να φάω πρωϊνό,[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚατά την περίοδο της νηστείας του Ραμαζανιού σε όλες τις Αραβικές χώρες τα απογεύματα πωλούνται παντού φρέσκα γλυκά με σιρόπι μέσα σε μεγάλα ταψιά! Εξαιρετικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΓια το παντεσπάνι 2 φλ. αλεύρι φαρίνα 2 φλ. ζάχαρη 1 φλ. αμυγδαλόψιχα 6 κ.σ. κακάο 4 κ.γ. baking powder 2 φλ. νερό Για το σιρόπι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. νερό 4[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤΟ ΜΗΛΟ Το μήλο αποτελούσε ανέκαθεν σύμβολο πειρασμού και υποκίνησης. Ανα τους αιώνες ίσως είναι το πιο πολυσυζητημένο φρούτο! Θεωρήθηκε οτι είνια το φρούτο[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΩραίο για παιδικό πάρτυ!! Τι χρειαζόμαστε: 7 ποτήρια γάλα 14 κοφτές κουταλιές κορν φλάουαρ 8 κουταλιές ζάχαρη 4 κουταλιές ανθόνερο ινδοκάρυδο πράσινο χρώμα[...]
Πηγή: cookpad.com/gr3 1/2 φλ. αλεύρι χωριάτικο 3 1/2 φλ. αλεύρι φαρινάπ 1 φακελάκι μαγιά 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 2 μέτριες πατάτες βρασμένες νερό χλιαρό Για το σιρόπι 6 φλ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤη συνταγή αυτή την έχω καιρό και την αγαπώ πολύ γιατί είναι πεντανόστιμη, σχετικά ελαφριά και βέβαια εύκολη! Η καταγωγή της είναι από το Λίβανο και η[...]
Πηγή: foodjunkie.eu200 γρ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος και έξτρα για σερβίρισμα 250 γρ. ζάχαρη καστανή 2 κ.γ. κορνφλάουρ 600 ml γάλα 3,5 % λιπαρά 600 ml γάλα εβαπορέ 4-5 κ.σ.[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΕυωδιαστό, υπέροχο, επιμελώς ατημέλητο, μοναδικό, παγκοσίως εκτιμητέο, το κυδώνι. Αγαπημένο μου γλυκό με αναμνήσεις χρωματιστές και έντονες. Από παιδί[...]
Πηγή: bostanistas.grΦΑΕ ΑΥΤΟ Χαλβάς κατσαρόλας με σταφίδες ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 73kcal (ανά μερίδα) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 15γρ. ΠΡΩΤΕΐΝΕΣ: 1.33γρ. ΛΙΠΟΣ: 1γρ. ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: 0 γρ. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΤι είναι ο νισεστές; Από το On Line Λεξικό του Κόμβου διαβάζουμε ότι είναι « αμυλάλευρο που το χρησιμοποιούν στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική για να[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠαραδοσιακό κεραστικό της Κύπρου τώρα για τις γιορτές και οχι μόνο!! Η συνταγη είναι τησ κ.Λένιας, μαμάς της κουμπαρας μου που την ευχαριστώ πολύ που[...]
Πηγή: cookpad.com/gr