Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 78 συνταγές
Για 4-6 άτομα Υλικά για την τούρτα Χανίων Για τη ζύμη 300 γραμμάρια αλεύρι 55% 300 γραμμάρια αλεύρι 70% 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 1 κουταλιά της σούπας[...]
Πηγή: sidagi.grΗ σημερινή ανάρτηση έχει μεγάλη εισαγωγή, γι αυτό όποιος βαριέται να διαβάσει, ας το δηλώσει από τώρα κι ας μπει αμέσως στο «ψητό» (εδώ … στο[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΠριν αρκετά χρόνια, αγόρασα το βιβλίο των Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη, " Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα" (εκδ. ΚΑΡΜΑΝΩΡ, 1995). Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠολλά χρόνια πίσω με πάει η σημερινή συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια όπου μια θεία που δεν ήταν θεία μας αλλά έτσι την φωνάζαμε και την αγαπούσαμε σαν θεία ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥγιεινά και νόστιμα βουτήματα με ένα ξεχασμένο υλικό! Τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια της κατοχής. Πού τα ξαναθυμήθηκα θα μου πείτε. Στο ντουλάπι μου[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ τρίτη και καλύτερη! Οι σταφίδες είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην γαστρονομία μας κυρίως στη ζαχαροπλαστική (χωρίς να λείπουν κι από[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣαν σιροπιαστά! Η πρώτη ανάρτηση του Οκτώβρη δεν θα μπορούσε φέτος να είναι αλμυρή. Περιμένω τόσα απ’ αυτό το μήνα που θέλω να τον γλυκάνω. Κι επειδή δεν θέλω[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά Για το φύλλο 1 κιλό αλεύρι Μια πρέζα αλάτι 2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα Ένα σφηνάκι ρακί Νερό όσο πάρει Για[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο έχω πει κι άλλες φορές πως το " καλό " γλυκό των ημερών για μένα ήταν πάντα ο μπακλαβάς. φούρνος της Καλμούκαινας απέναντι από το σπίτι μου στο χωριό μέσα[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΕνα πλούσιο κέικ με ολόκληρα κομμάτια αρωματικής κρητικής μπανάνας! Σήμερα θα κατεβούμε νοτιοανατολικά, σε ένα παραλιακό οικισμό του δήμου Βιάννου, την Άρβη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… Η αφισέτα στον τοίχο του fb της Έρης - Captain Cook ήταν η αφορμή να επισπεύσω την παρασκευή του κέικ της σημερινής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛατρεμένη συνταγή για τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Αν την απολαύσετε με παρέα ακόμη καλύτερα. Μόνο προσέξτε μην χάσετε το ψωμάκι σας μέσα στα λιωμένα τυριά,[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: (Γίνονται 35-40 μηλοπιτάκια κανονικού μεγέθους) Α. Για τη ζύμη: 200 ml ελαιόλαδο 200 ml λευκό κρασί (ή ρετσίνα) 500 γρ. (3,5 κούπες) αλεύρι που[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΤα πιο γνωστά τραγανά κουλουράκια εδώ και χρόνια, με λάδι και μπόλικο σουσάμι από έξω. Τέλεια για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το γάλα μας που γίνονται ακόμα[...]
Πηγή: xryses-syntages.gr1,5 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα χυμό λεμονιού 1 μεγάλο λεμόνι το ξύσμα του (ή δύο μικρά) 1/4 κούπας ρακί (ή κονιάκ, ή άλλο δυνατό αλκοολούχο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜε ανθόνερο και αμύγδαλο! Η πιο αρωματική είναι αλήθεια! Αν δεν μας αρέσει το ανθόνερο μπορούμε να βάλουμε άλλα αρώματα όπως θα δείτε στις παρατηρήσεις. Έχει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ συνταγή είναι παραδοσιακή και παλιά. Όπως, λοιπόν, όλες οι παραδοσιακές συνταγές, υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, κάθε σπίτι κι από μία που λένε. Ειδικά στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτά τα κουλουράκια θα επιμείνω να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε ! J Είναι ελαφριά και νηστίσιμα, είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα! Υλικά για 80 κουλουράκια[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΜοναστηριακή συνταγή , με ζύμη ελαιολάδου Οι νηστίσιμες συνταγές κυρίως αυτές που προέρχονται από μοναστήρια, είναι συνήθως λιτές αλλά δεν υστερούν σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr