Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 33 συνταγές
Η καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 4 κιλά ντοματάκια (κομιντόρια ξεφλουδισμένα ξεσποριαμένα και ψιλοκομένα, 4 καλά κρεμμυδια ψιλοκομμένα, 1 η 2 καυτερές πιπεριές εσποριασμένες ([...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 κιλό ζάχαρη 1 κιλό(σχεδόν)λάδι 1 λίτρο νερό 200 γρ μέλι 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό 500 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 σακουλάκι σουσάμι (όσο πάρει) 1 χούφτα[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά : 1 kgr κυδώνια καθαρισμένα κομμένα φέτες (1 κιλό το καθαρό αφού καθαριστούν) 1 kgr ζάχαρη 1/2 λεμόνι το χυμό και την λεμονόκουπα νερό περίπου 3 κούπες[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά Ώριμα αλλά γερά βερίκοκκα Ζάχαρη Χυμό λεμονιού Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι (μην τα πετάτε αν θέλετε να φτιάξετε λικέρ[...]
Πηγή: greekmasa.grΓλυκόξινη γεύση από τον πρεσβευτή του καλοκαιριού! Αυτή η συνταγή είναι δανεισμένη από τον Δημήτρη Χουσμέτογλου και την αφιερώνω στην <εξπέρ> του είδους[...]
Πηγή: greekmasa.grΠροκειμένου να φτιάξετε μαρμελάδα στα μικροκύματα να ξέρετε πως το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο από την ποσότητα του[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο γλυκάκι αυτό αποτελεί το πλέον παραδοσιακό γλυκό της Σκοπέλου. Είναι στάνταρ κέρασμα στις γιορτές, αλλά, κυρίως στους γάμους και στα βαφτίσια. Δεν υπάρχει[...]
Πηγή: greekmasa.grΓια τη Sugar που τη ζήτησε... Τη συνταγή την έχω από τη γιαγιούλα μου, που μου στοίχισε πολύ όταν έφυγε, και πάντα μου έλεγε "να την κάνεις να[...]
Πηγή: greekmasa.grΣτην συνταγή αυτή δεν δίνονται ποσότητες στα υλικά γιατί εξαρτάται από τα κυδώνια που θα χρησιμοποιήσουμε. Υλικά Κυδώνια Ζάχαρη άρωμα (βανίλια, αρμαρόριζα[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή είναι του Τσελεμεντέ....Μου άρεσε γιατί είναι πρωτότυπο να κάνεις ακόμα και τη φλούδα καρπουζιού γλυκό κουταλιού..Στο βιβλίο είχε και φωτογραφία που[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά (για ένα πυρέξ διαστάσεων 20χ30εκ): 750 ml νερό 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (γίνεται και με χονδρό) 2 βανίλιες 1/2 κ.γλ. αλάτι Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το[...]
Πηγή: greekmasa.grΚατάλληλο για τη δίαιτα Harcombe . Φάσεις: 2η και 3η. Τύπος γεύματος : Υδατάνθρακας Αυτή η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου και την έχει δημοσιεύσει η[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ πιο υγιεινή μαρμελάδα !!! Υλικά 15 φλούδες από πορτοκάλι ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές. Άφθονο νερό 1 κιλό μέλι 1 ξύλο κανέλας 5 η 10 γαρύφαλλα Εργαλεία 1[...]
Πηγή: greekmasa.grΦίλοι & φίλες μου γειά σας και Χρόνια σας Πολλά! Έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε… δεν σας έχω ξεχάσει, απλά μωρό μεγαλώνω με όλα του τα ακόλουθα [...]
Πηγή: greekmasa.grΑγαπημένα μηλοπιτάκια που μας φέρνουν αναμνήσεις, γευσεις κα αρώματα απο τα παιδικά μας χρονια! Η συνταγη ειναι γνωστη και πολυ παλια, τα συγκεκριμένα ειναι[...]
Πηγή: greekmasa.grΜέρες νηστείας και.... σαββατοκύριακο έρχεται, όλο και κάποιος θα μας επισκεφθεί εδώ στην εξοχή .Σκέφθηκα σήμερα να φτιάξω σκαλτσούνια, μόνο και μόνο[...]
Πηγή: greekmasa.grΤην φτιάχνει η πεθερά μου η Λυγερή που την έμαθε από την δική της πεθερά από ένα βιβλιαράκι του Αγίου Φανουρίου. Δεν μοιάζει με συνταγές παρόμοιες αλλά είναι[...]
Πηγή: greekmasa.grΤης κας Ασπ. Κωνσταντινίδου. Υλικά Φρέσκιες φράουλες πλυμένες και χωρίς κοτσάνια, χοντρά κομμένες στο μπλέντερ. Ζάχαρη (οσα φλιτζάνια χυλό φράουλας αλέσουμε,[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1300 γραμ. ντοματάκια 1300 γραμ. ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού λίγη μαστίχα ανάλογα φουντούκια Εκτέλεση: Διαλέγουμε ντοματάκια[...]
Πηγή: greekmasa.grΕύκολα, γρήγορα και νόστιμα muffins για τη νηστεία και όχι μόνο. Πολλοί και κυρίως φούρνοι τα λένε σταφιδόψωμα. Υλικά 1κούπα χυμό πορτοκάλι 1 κούπα σπορέλαιο[...]
Πηγή: greekmasa.grΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι της Ντόλλυς Πιστιόλα (κόρης μου)! Χρησιμοποιώ δύο σκεύη: Μια βαθιά κατσαρόλα και ένα τηγανάκι για καβούρδισμα. Η κατσαρόλα να[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο ροβανί είναι τοπικό γλυκό της Ιθάκης. Είναι νηστίσιμο γλυκό αλλά τρώγεται όλο το χρόνο. Προσφέρεται σε γάμους και βαπτίσεις. Η παρακάτω συνταγή βρίσκεται[...]
Πηγή: greekmasa.gr