μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ | banoffee με καραμελα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Φορμαελλα Παρνασσου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες



Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών , στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού.

Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα και καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί μετά από ωρίμανση τουλάχιστον 3 μηνών, ή φρέσκο σαν «σαγανάκι» (τηγανισμένο τυρί).

Η μέση σύσταση της Φορμαέλλας Παρνασσού είναι υγρασία 34,6%, λίπος 32,9%, πρωτεΐνη 27,7% και αλάτι 2,1%.

Τις πληροφορίες για τη φορμαέλλα τις πήραμε από μια παρουσίαση των ελληνικών τυριών από το Εργαστήριο Πολυμέσων των ΤΕΙ Αθήνας.

Πατήστε εδώ αν θέλετε να δείτε πληροφορίες και για άλλα ελληνικά παραδοσιακά τυριά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΕ).

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • τυρί
  • γάλα
  • λίπος
  • κατσίκι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • τυρί
  • γάλα
  • λίπος
  • κατσίκι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία