Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 29 συνταγές
Αυτή η συνταγή είναι Μικρασιάτικη και τα φτιάχνουμε όλο το χειμώνα, ιδιαιτέρα την Πρωτοχρονιά και τις Απόκριες. Υλικά : 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (η[...]
Πηγή: greekmasa.grΤα κρητικά τυριά είναι τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά από τόπο σε τόπο! Η χρήση τους σε διάφορες συνταγές είναι πια πολύ συνηθισμένη και απ’ ότι βλέπω[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά για τη ζύμη (Κάνει 25 μπουρεκάκια): 1 κ.σ. ζάχαρη 25 γρ. μαγιά 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κούπα λάδι 300 ml ζεστό φυτικό γάλα 400 γρ. αλεύρι 100 γρ. ψιλό[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΓια το προζύμι 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κουτ. γλ. αλάτι 2 κούπες χλιαρό γάλα 2 φακελάκια ξηρή μαγιά αλέυρι (τόσο, ώστε να πετύχουμε ένα πυχτό χυλό) Για τη ζύμη[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥΛΙΚΑ 1 Κιλό κίτρινη βρασμένη κολοκύθα 3 Μεγάλα κρεμμύδια 2 Πράσα 2 Καρότα 100 γρ τυρί φέτα 1 χούφτα κεφαλογραβιερα Αλάτι και πιπέρι! Για το Φύλλο 5-6 κούπες[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΧρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά Υλικά για 20 πουγκάκια: 10 φύλλα κρούστας 6 κουβερτούρες 150 γρ. βούτο λιωμένο Εκτέλεση Κόβουμε τα[...]
Πηγή: xristinasmageiremata.blogspot.grΓεια σας καλοί μου φίλοι!!! Σήμερα οικογενειακώς θέλαμε κάτι...σε πιττάκι οπότε έλαβα δράση. Αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό όμως αυτή τη φορά και να[...]
Πηγή: lixoudiesmarifanis.blogspot.grΤο μπουρέκι ετυμολογικά προέρχεται από το τούρκικο burek . Προέρχεται από την τούρκικη κουζίνα και αφορά κάθε είδους γέμιση τυλιγμένη σε φύλλο. Λόγω της[...]
Πηγή: olivesandolive.blogspot.grΠέντε υλικά για ένα κρητικό finger food ! Τα κρητικά τυριά είναι τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά από τόπο σε τόπο! Η χρήση τους σε διάφορες συνταγές είναι πια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜυστική συνταγή,πολύ νόστιμη,έυκολη και αφράτη αφράτη.Όποιος την δοκιμάσει θα με θυμιθεί.Είναι μία απο της αγαπημένες μου και την μοιράζομαι μαζί σας. Τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣε εμάς, όποτε κάνουμε γεμιστά είναι λίγες οι φορές που δεν θα περισσέψει τίποτα από την γέμιση! Οπότε, είτε την αποθηκεύετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grζύμη 2 κούπες βούτυρο lurpak ή βιτάμ λιωμένο ζεστο 2 κεσεδάκια γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου 4 αυγά " " " " " " "" " " " " 1 κιλό αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.grΕίναι η εποχή της μυζήθρας. Της γλυκιάς μυζήθρας που λέμε στην ανατολική Κρήτη, του ανθότυρου που λένε οι Χανιώτες. Εκτός από τα καλιτσούνια - ανεβατά ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΦίνα, σιροπιαστά, πλούσια μπουρεκάκια.. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό φύλλο Βηρυτού 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα,καβουρδισμένα και μέτρια σπασμένα 300 γρ. ζάχαρη 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣπιτικά μπουρεκάκια με γέμιση μυζήθρας, ζάχαρης και κανέλας. Τι χρειαζόμαστε: Φύλλο κρούστας λεπτό 1 πακ βούτυρο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά περίπου 5[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ γέμιση, είναι τέλεια! Ανάλατη μυζήθρα, ζάχαρη, κανέλα και ροδόνερο! Θα μπορούσα να τη φάω και χωρίς να φτιάξω τα μπουρεκάκια! Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 640 γρ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜπουρεκάκια αφράτα με ο,τι γέμιση εσείς λαχταράτε! Τι χρειαζόμαστε: 1 ποτ. νερού ηλιέλαιο όχι τέρμα γεμάτο 1 ποτ. νερού γάλα πλήρες 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1[...]
Πηγή: cookpad.com/gr250 γρ. φύλλο κρούστας 4 σοκολάτες υγείας (σε ράβδους) 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη ή ηλιέλαιο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 3 φλ.τσ. νερό 2 φλ.τσ. ζάχαρη ξύσμα από μισό[...]
Πηγή: cookpad.com/gr