Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 22 συνταγές
Αυτή η συνταγή είναι Μικρασιάτικη και τα φτιάχνουμε όλο το χειμώνα, ιδιαιτέρα την Πρωτοχρονιά και τις Απόκριες. Υλικά : 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (η[...]
Πηγή: greekmasa.grΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ Η ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ Κομμάτια 36 Υλικά 1 πακέτο φύλλα κρούστας 2 αυγά ½ φλιτζάνι ζάχαρη Βούτυρο η μαργαρίνη[...]
Πηγή: glykestreles.blogspot.gr1 πακέτο φύλλα κρούστας 600 γρ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια 200 γρ. τυρί κρέμα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με μέρος από τα φύλλα)[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑντλώντας την έμπνευση από τα παραδοσιακά υλικά της περιοχής της, δημιουργεί πιάτα που έχουν το άρωμα της παράδοσης. Και μας παραδίδει τα μυστικά για τα[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥΛΙΚΑ 1 Κιλό κίτρινη βρασμένη κολοκύθα 3 Μεγάλα κρεμμύδια 2 Πράσα 2 Καρότα 100 γρ τυρί φέτα 1 χούφτα κεφαλογραβιερα Αλάτι και πιπέρι! Για το Φύλλο 5-6 κούπες[...]
Πηγή: xryses-syntages.gr250 γρ. φύλλο κρούστας 4 σοκολάτες υγείας (σε ράβδους) 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη ή ηλιέλαιο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 3 φλ.τσ. νερό 2 φλ.τσ. ζάχαρη ξύσμα από μισό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ 1 Κιλό κίτρινη βρασμένη κολοκύθα 3 Μεγάλα κρεμμύδια 2 Πράσα 2 Καρότα 100 γρ τυρί φέτα 1 χούφτα κεφαλογραβιερα Αλάτι και πιπέρι! Για το Φύλλο 5-6 κούπες[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΧρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά Υλικά για 20 πουγκάκια: 10 φύλλα κρούστας 6 κουβερτούρες 150 γρ. βούτο λιωμένο Εκτέλεση Κόβουμε τα[...]
Πηγή: xristinasmageiremata.blogspot.grΤο μπουρέκι ετυμολογικά προέρχεται από το τούρκικο burek . Προέρχεται από την τούρκικη κουζίνα και αφορά κάθε είδους γέμιση τυλιγμένη σε φύλλο. Λόγω της[...]
Πηγή: olivesandolive.blogspot.grΗ γέμιση, είναι τέλεια! Ανάλατη μυζήθρα, ζάχαρη, κανέλα και ροδόνερο! Θα μπορούσα να τη φάω και χωρίς να φτιάξω τα μπουρεκάκια! Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 640 γρ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤα κρητικά τυριά είναι τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά από τόπο σε τόπο! Η χρήση τους σε διάφορες συνταγές είναι πια πολύ συνηθισμένη και απ’ ότι βλέπω[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέντε υλικά για ένα κρητικό finger food ! Τα κρητικά τυριά είναι τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά από τόπο σε τόπο! Η χρήση τους σε διάφορες συνταγές είναι πια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣε εμάς, όποτε κάνουμε γεμιστά είναι λίγες οι φορές που δεν θα περισσέψει τίποτα από την γέμιση! Οπότε, είτε την αποθηκεύετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΕίναι η εποχή της μυζήθρας. Της γλυκιάς μυζήθρας που λέμε στην ανατολική Κρήτη, του ανθότυρου που λένε οι Χανιώτες. Εκτός από τα καλιτσούνια - ανεβατά ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΦίνα, σιροπιαστά, πλούσια μπουρεκάκια.. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό φύλλο Βηρυτού 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα,καβουρδισμένα και μέτρια σπασμένα 300 γρ. ζάχαρη 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣπιτικά μπουρεκάκια με γέμιση μυζήθρας, ζάχαρης και κανέλας. Τι χρειαζόμαστε: Φύλλο κρούστας λεπτό 1 πακ βούτυρο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά περίπου 5[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠροσπαθήστε τα πιτάκια να έχουν λεπτό πάχος ώστε τα μπουρεκάκια να ψηθούν εύκολα και να γίνουν τραγανά! Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 340 γρ. αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑυτή την συνταγή την βρήκα σ' ένα παλιό βιβλίο με συνταγες απ' την Πόλη. Ελπίζω να σας αρέσει! Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη: 600 γρ. αλεύρι 3 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. σόδα[...]
Πηγή: cookpad.com/gr