Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
Είναι μια παραλλαγή μεγειρέματος των κολοκυθιών, πολύ νόστιμη και υγειηνή. Τρώγεται εξίσου ευχάριστα και κρύο και μπορεί να συνοδεύσει ακόμη και το κυρίως[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά φρέσκα κρεμμυδάκια 5 κολοκυθάκια 3-4 κομμένα σε ροδέλες λάδι 4-5 κουταλιές της σούπας (και λίγο επιπλέον λάδι ή βούτυρο, για το ταψί) δυόσμος 2[...]
Πηγή: icookgreek.comΤο σφουγγάτο είναι ένα έδεσμα που το συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ως τοπικό όμως έδεσμα με σημαντική παρουσία στις τοπικές κουζίνες, το συναντάμε στη[...]
Πηγή: xryses-syntages.gr5-6 κολοκυθάκια μέτρια 5-6 αυγά 1/4 γραβιέρα τριμμένη 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 ματσάκι άνηθο 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ή 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 1/2 φλιτζάνι του[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΣφουγγάτο Μυτιλήνης Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά Υλικά 8 κολοκυθάκια 1 φλυτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο 1 φλυτζάνι δυόσμο[...]
Πηγή: kouzzzina.gr10 κολοκυθοανθούς 5 κολοκυθάκια 2-3 φρέσκα κρεμμύδια 5 αυγά 2 κ.σ. γάλα 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι ή φέτα Πιπέρι φρεσκοτριμμένο Λίγο αλάτι[...]
Πηγή: argiro.grΜία γευστική συνταγή για όλες τις ώρες Συνταγή : Εφη Γιαλούση. Μερίδες : για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 25΄. Βαθμός[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΔεν είναι μια απλή ομελέτα, αλλά το απόλυτο καλοκαιρινό «σουφλέ»... Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου. Μερίδες : για ενα ταψί διαμ. 22εκ. Απαιτούμενος[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΘυμάμαι κάποια εποχή μαγείρευα σφουγγάτο τουλάχιστον 2-3 φορές τον μήνα! Μετά την θέση του πήραν οι διάφορες ομελέτες φούρνου, και το … παραμέλησα! Όμως[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr1½ κιλό κολοκυθάκια τριμμένα 1/2 φλιτζανι ελαιόλαδο 70 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος 500 γρ. φέτα τριμμένη 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη 1 ματσάκι ψιλοκομμένο[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΣυνταγή της Μυτιληνιάς πεθεράς μου, που την γευτήκαμε στην όμορφη Μυτιλήνη φυσικά :)) Υλικά: 7-8 μεγάλα κολοκύθια 1 μαρούλι 5 κρεμμύδια ξερά 5-6 κρεμμυδάκια[...]
Πηγή: oreksinaxeis.blogspot.grΚρητικό σφουγγάτο με απάκι και τσιμούλια Ένα γευστικό παραλήρημα που μας έρχεται από την Κρήτη είναι το σφουγγάτο με απάκι και τσιμούλια. Απάκι: κρητικό[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΥλικά φρέσκα κρεμμυδάκια 5 κολοκυθάκια 3-4 κομμένα σε ροδέλες λάδι 4-5 κουταλιές της σούπας (και λίγο επιπλέον λάδι ή βούτυρο, για το ταψί) δυόσμος 2[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά (Σερβίρει 6 ) 8 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 ξερό κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο 1 μικρή πατάτα τριμμένη στον[...]
Πηγή: sidages.grΥλικά κολοκυθάκια: 3-4 κομμένα σε ροδέλες κρεμμυδάκια φρέσκα: 5 αυγά: 12 κεφαλογραβιέρα: 200 γρ., τριμμένη κασέρι Μυτιλήνης: 150 γρ., τριμμένο δυόσμος και[...]
Πηγή: icookgreek.com1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί[...]
Πηγή: gastronomos.grΤο σφουγγάτο είναι παραδοσιακή συνταγή που συναντάμε κυρίως στην Κρήτη, την Μυτιλήνη και άλλα νησιά του Αιγαίου. Συνήθως γίνεται με κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 11 Χειμώνας 2019-20 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.com