Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 55 συνταγές
Είναι αφράτα, μαλακά και πολύ νόστιμα! Είναι και νηστίσιμα. Έτσι οι φίλοι μας που νηστεύουν, μπορούν να συνοδέψουν το καφεδάκι τους με ένα αφράτο χαλβαδένιο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥΛΙΚΑ 2 ποτήρια αλεύρι 1 ποτήρι λάδι Για το σιρόπι 2 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥλικά για 25 πιτάκια: 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη 1/3 κ.γ. αλάτι 1 κουτάκι μπίρα (330 ml) 4 κ.σ. κοφτές[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΡΑΜΠΛ Για το κραμπλ ζυμώνουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη, την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι και το ταχίνι στο μίξερ με το φτερό, αρκετή ώρα,[...]
Πηγή: glykes-alchimies.gr1½ φλ. τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη 200 γραμμ βούτυρο 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι 5 αυγά 250 γραμμ. αμύγδαλο τριμμένο 2 κ. γλ. ξύσμα[...]
Πηγή: argiro.grΜικρά ψωμάκια ζυμωμένα με λίγη ζάχαρη και βανίλια για να είναι αρωματικά με μια έκπληξη στο κέντρο τους... λίγο ζεστό, μισολιωμένο χαλβά του μπακάλη είναι το[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑυτοσχεδιασμοί… Είχε ξεμείνει από τη Μεγαλοβδομάδα μέσα στο ψυγείο και δεν επρόκειτο να φαγωθεί με κανένα άλλο τρόπο. Το ότι ταιριάζει με ψωμί και άλλα [...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧαλβάς. Ένα γλυκό απόλυτα συνυφασμένο με την παιδική μου ηλικία. Ένα συμβολικό και γιορτινό έδεσμα. Ένα γλυκό που έχει μια ιδιαίτερη αξία για το συγκεκριμένο[...]
Πηγή: cookika.comΥλικά Για τον Χαλβά: 75 ml σπορέλαιο 150 gr σιμιγδάλι χοντρό Σιρόπι: 375 ml νερό 250 gr ζάχαρη 50 ml Τεντούρα Ξύλο κανέλλας Γαρύφαλλα 1/4 λεμόνι Για την κρέμα:[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grPathfinder Food - WebTV series. Σειρά επεισοδίων για την ιστορία των γεύσεων και των τροφών. Χαλβάς: Η ίδια η λέξη προέρχεται από την αραβική ρίζα hulw, που[...]
Μια νοστιμότατη τάρτα με πολύ τραγανή, αρωματική και μπισκοτένια βάση και πολύ σοκολατένια γέμιση! Ένας πειρασματισμός μου πολύ επιτυχής γευστικά, που[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣτο ξεκίνημα της νέας χρονιάς ,σπάμε το ρόδι-όχι στην πόρτα,όχι στο κεφάλι ,το ξερό, (δικό μας,του καλού μας...αδιάφορο!...),μα μέσα στην αγαπημένη μας[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΟ σουσαμένιος χαλβάς "του μπακάλη" είναι το ένα είδος∙ στην Ελλάδα όμως και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο υπάρχει και η διαφορετική, πολύ δημοφιλής[...]
Πηγή: bostanistas.grΜικρά ψωμάκια ζυμωμένα με λίγη ζάχαρη και βανίλια για να είναι αρωματικά με μια έκπληξη στο κέντρο τους... λίγο ζεστό, μισολιωμένο χαλβά του μπακάλη είναι το[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Ο γνωστός μας χαλβάς, πολύ νόστιμο και πανεύκολο παραδοσιακό νηστίσιμο γλύκισμα, φτιαγμένος με πετιμέζι, γιά τους λάτρεις[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΠροτελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής –πότε πέρασε!- και οι περισσότεροι πια νηστεύουν. Πολλοί βέβαια μόνο και μόνο για να φάνε με μεγαλύτερη όρεξη τον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑλευροχαλβάς με ιδιαίτερη γεύση! Στη συνταγή για το σιμιγδαλένιο χαλβά είχα κάνει κάποιες αναφορές για την προέλευση της ονομασίας και κάποια ακόμη στοιχεία[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑν σας πω ότι θα χρειαστεί μόνο 3 συστατικά για αυτήν την συνταγή, θα με πιστέψετε; Ναι, είναι τόσο εύκολο! Και η προετοιμασία διαρκεί μόλις 10 λεπτά! Αυτή[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr