Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, τραγανό απ’ έξω και αφράτο από μέσα Υλικά : 3 κούπες αλεύρι μπλέ 1 κούπα αλεύρι χωριάτικο (εγώ προτιμώ το ζυμωτό, μύλοι Αγ.[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ παρασκευή ψωμιού ήταν από τους πρώτους πειραματισμούς στο κουζινικό μου εργαστήριο, καθώς το ψωμί αποτελούσε και αποτελεί βασικό κομμάτι της διατροφής μας.[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΣημαντική προϋπόθεση για το καλύτερο ψωμί είναι το προζύμι, το οποίο απαιτεί χρόνο και μια κάποια διαδικασία. Γι’ αυτό, βέβαια, υπάρχει η μαγική μαγιά! Για το[...]
Πηγή: xrysessyntages.com1 κιλό αλεύρι σκληρό κατηγορίας Μ 15 γρ. μαγιά νωπή ή 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (3,5γρ) 3 κουτ. γλυκού κοφτά αλάτι 3 φλιτζ. τσαγιού νερό εμφιαλωμένο (600ml)[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 600 ml[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για το προζύμι: Για να κάνουμε προζύμι , φτιάχνουμε μια μαλακιά ζύμη με μία κούπα αλεύρι (125 Γραμμάρια αλεύρι) και όσο ζεστό νερό (75 Γραμμάρια νερό)[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.gr1 κιλό προζύμι 2 κιλά αλεύρι σταρένιο αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη χλιαρό νερό γλυκάνισο ή μαραθόσπορο 1 σφηνάκι ούζο(προαιρετικά) ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΨωμί με αβοκάντο και αυγό Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά Μερίδες: 2 Υλικά 1 αβοκάντο 2 φέτες από χωριάτικο καρβέλι Λίγο λάδι για[...]
Πηγή: kouzzzina.grΝοστιμότατο, τραγανό, ευωδιαστό, σκέτος πειρασμός για τους καλοφαγάδες. Μαζί με χωριάτικη φέτα, ελιές και σπυραλατιστή ντομάτα κομμένη στα τέσσερα, δίπλα σε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠρόκειται για σπιτικό χωριάτικο ψωμί, πολύ μαλακό και διατηρείται για 10 ημέρες μαλακό και νόστιμο. Ιδανικό και πολύ θρεπτικό για παιδιά. Τι χρειαζόμαστε: 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grαπό την κ. Κατερινιώ Κακαβά Απ ότι ξέρω και έχω διαβάσει, για να έχουμε ωραίο και εύγευστο ψωμάκι, δίνουμε σημασία στην ποιότητα του αλευριού, που παίζει πολύ[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΤόσο λίγα, τόσο πολλά! Έχετε δοκιμάσει φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι με καλό ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγγουρόλαδο ή αγουρέλαιο όπως το λένε πιο επίσημα) , χοντρό[...]
Πηγή: cretangastronomy.grhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Υλικά ψωμί φέτες λάδι αλάτι ρίγανη Όπως βλέπω ακόμη και τώρα να γίνεται στο χωριό Παρασκευή Συνηθίζεται το χειμώνα όταν[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΑπέκτησα αρτοπαρασκευαστή εδώ και 4-5 χρόνια. Λάθος. Πάνε ήδη 7 περίπου χρόνια. Νόμιζα πως ήταν λιγότερο! Ήταν ένας φτηνός αρτοπαρασκευαστής από τη γνωστή[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο ψωμί είναι για μένα μια υπόθεση καθημερινή.1,5 δύο χρόνια τώρα δεν αγοράζω ψωμί.Πως είναι δυνατόν την Καθαρά Δευτέρα να αγοράσω λαγάνα.Την φτιάχνω μόνη μου[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.gr500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 375 γρ. Φυτικές ίνες (δημητριακά) 24 γρ. Μαγιά σε σκόνη 200 γρ. Ελαιόλαδο 1 κ.γ αλάτι Χλιαρό νερό τόσο όσο να σκεπάσει τις[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤι χρειαζόμαστε: 1200 γρ. αλευρι σταρενιο απο κάποιο αλευρόμυλο (όχι ολικής άλεσης) νεράκι του Θεού...όσο πάρει 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 1/2 κ.γ. αλάτι Το[...]
Πηγή: cookpad.com/grΔεν είμαι φαν του ψωμιού. Ποτέ δεν ήμουν. Πάντα προτιμούσα να καταναλώνω μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού για να χορτάσω. Η μόνη εξαίρεση, ήταν οι βούτες στη[...]
Πηγή: misshealthyliving.gr