Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 22 συνταγές
από την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων Μια από τις παλιές παραδοσιακές συνταγές της Εύβοιας. Αυτό το πλακί της κατσαρόλας το κάνω με πολλά ψάρια όπως[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΥλικά: Για 1 κιλό ψάρια (φαγκρί, λυθρίνια, βακαλάος, σφυρίδα, λαυράκι, κέφαλος ή οτιδήποτε άλλο) υπολογίστε 200 γραμμάρια ωμό στην μερίδα 2 αυγά και δυο[...]
Πηγή: greekcook.grΨάρι βραστό μαγιονέζα Χρόνος: 4-5 λεπτά Υλικά 1-1½ κιλό ψάρι μεγάλο (σφυρίδα, συναγρίδα, λαβράκι κλπ.) 3 φλυτζάνια νερό 1 ποτήρι του κρασιού κρασί χυμό[...]
Πηγή: greekouzina.gr800 γρ.φιλέτο ψαριού (παλαμίδα σφυρίδα η σολομό φρέσκο) 2 ώριμες ντομάτες 1 μικρό αγγούρι 2 καρότα 1/2 κρεμμύδι 30 γρ.κάπαρη 30 γρ.αγγουράκι τουρσί 50 ml[...]
Πηγή: cookpad.com/gr11/2 κιλό ψάρι σε χονδρές φέτες: μπακαλιάρο σφυρίδα η συναγρίδα 1/2 φλ.τσ. λάδι 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλ.τσ. κόκκινο ξηρό κρασί 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜια πολύ ωραία συνταγή για ψάρι με σέλινο. Εδώ χρησιμοποιούμε ροφό, αλλά μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο, μεγάλο ψάρι όπως[...]
Πηγή: supersyntages.grΥλικά (4 μερίδες) : 350 γρ κρέας ψαριού ανάμικτο (σολομός, ξιφίας, σφυρίδα κλπ.) 1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί 1 καρδιά μαρουλιού 1/4 φλιτζ παχιά κρέμα 1/4[...]
Πηγή: yumyum.grΥλικά συναγρίδα ή σφυρίδα: 1½ κιλό, κομμένη σε φέτες ή φιλέτα λεμόνι: 1 ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι αλεύρι ή φρυγανιά: 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι: ξερό 1[...]
Πηγή: icookgreek.comΠαρακάτω παραθέτω ένα πίνακα με τις ονομασίες των ψαριών στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Λατινικά (επιστημονική ονομασία). Ελπίζω να σας φανεί[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΜη σας τρομάζει ο συνδιασμός δε θα το μετανοιώσετε.Απο την Κρήτη μια πολύ παλιά συνταγή απο την γιαγιά μου.... Τι χρειαζόμαστε: 200 ml λάδι 2 κρεμύδια σε[...]
Πηγή: cookpad.com/grΌλοι μας λίγο-πολύ φτιάχνουμε κάποιου είδους φρικασέ στο σπίτι μας, με κρέας και χόρτα ή καμιά φορά, αν θέλουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί, με ψάρια, όσπρια ή[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΥλικά (4 μερίδες) : 1 μεγάλη πρέζα ίνες σαφράν 4 τομάτες λιαστές κομμένες 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι 12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες αλλά με τα κεφάλια και[...]
Πηγή: yumyum.gr1200 γρ σφυρίδα 3 μεγάλα καρότα Λίγα αγγουράκια τουρσί Αρκετή Μαγιονέζα Οδηγίες Βράζουμε το ψάρι σε μπόλικο νερό και το ξεκοκαλίζουμε. Το βάζουμε σε οβάλ[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ Σφυρίδα Αθηναϊκή Μαγιονέζα είναι ένα πιάτο-θρύλος της αστικής κουζίνας μας, ταυτισμένο με κοσμικές δεξιώσεις και πλούσιους μπουφέδες, αν και λίγο ξεχασμένο[...]
Πηγή: caruso.grΥλικά συνταγής συναγρίδα ή σφυρίδα: 1½ κιλό, κομμένη σε φέτες ή φιλέτα λεμόνι: 1 ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι αλεύρι ή φρυγανιά: 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι: ξερό[...]
Πηγή: icookgreek.comΗ συνταγή αυτή προέρχεται από έναν επώνυμο σεφ από ένα περιοδικό. Δεν πειράξαμε (σχεδόν) τίποτα, γιατί πρόκειται για καταπληκτικό πιάτο! Ελαφρύ, αρωματικό και[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤη "σαλάτα" αυτή η γιαγιά την έφτιαχνε όταν είχε τραπέζι. Είναι όμως ιδανική και για να μην πηγαίνει χαμένο το ψάρι που περίσσεψε από την ψαρόσουπα![...]
Πηγή: cookpad.com/grΦιλέτο Σφυρίδας με κρούστα από φρέσκα μυρωδικά του αγρού και Νιφάδες Βρώμης, γαρνιρισμένα με λαχανικά ατμού και σάλτσα λεμονιού Τι χρειαζόμαστε: 800 γρ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για 6 άτομα 1 ψάρι για βραστό γύρω στο 1 ½ κιλό (συναγρίδα, σφυρίδα, ροφός) 3 καλά καθαρισμένα καρότα 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο 4 κλαράκια σέλινο 400[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΗ σημερινή συνταγή είναι ένας συνδυασμός τριών πραγμάτων: μιας συνταγής που ανακαλύψαμε σε ένα περιοδικό, της ανάγκης μας να χρησιμοποιήσουμε ορισμένα λαχανικά[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΨάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά για 4-6 μερίδες Υλικά 4 φιλέτα ψαριού (σφυρίδα, συναγρίδα ή πέρκα) 3 καρότα 400 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια 2 ξερά[...]
Πηγή: greekouzina.gr