Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 64 συνταγές
Τώρα που καλοκαιριάζει, οι μέρες σηκώνουν παραλία, τάβλι και για τους μερακλήδες ένα ουζάκι με τον κατάλληλο μεζέ. Και τι καλύτερο να συνοδεύσει ένα ούζο δίπλα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΟι πράσινες σαλάτες είναι το καταλληλότερο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή ψάρια. Πολλές φορές όμως, μπορούν να αποτελέσουν ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα από μόνες[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΌσοι γνωρίζουν από καρτούν, σίγουρα θα ξέρουν ότι ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι άσος στην παρασκευή της "καβουροπάτης". Όμως δυστυχώς η συνταγή της είναι[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΕίχαμε αρκετές μέρες να ανεβάσουμε καινούρια συνταγή στο blog μας. Σήμερα όμως θα "εξιλεωθούμε" παρουσιάζοντας μία ακόμα συνταγή τατζίν στα χνάρια του[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΑυτή η συνταγή ήταν έμπνευση της στιγμής! Χρόνος για μαγείρεμα δεν υπήρχε, πείνα μεγάλη υπήρχε επίσης, επομένως το πιο εύκολο ήταν να αξιοποιήσουμε ό,τι υπήρχε[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣτο σημερινό τρίτο μέρος του αφιερώματος μας στην κουζίνα της Ινδίας, παρουσιάζουμε μία συνταγή από την ανατολική περιοχή της Βεγγάλης (που σήμερα μοιράζεται[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΜη σας ξενίζει το όνομα! Ούτε η χώρα προέλευσης (Μπανγκλαντές)! Πρόκειται για την τελευταία μας ανακάλυψη στην περιήγησή μας στις κουζίνες της Κεντρικής Ασίας![...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΠριν από λίγες ημέρες προμηθευτήκαμε μία μεγάλη φρέσκια σφυρίδα η οποία ήταν πολύ μεγάλη για να καταναλωθεί σε μία δόση. Έτσι φτιάξαμε μία πεντανόστιμη[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο αποψινό πιάτο είναι μία δική μας πρωτότυπη δημιουργία για την οποία είμαστε πραγματικά υπερήφανοι! Συνδυάζοντας τη φαντασία μας με διάφορα στοιχεία που[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΜπήκε και η Σαρακοστή, λοιπόν, και το ρίξαμε στα θαλασσινά! Γαρίδες εν προκειμένω αυτή τη βδομάδα σε δύο εκδοχές. Σήμερα η πρώτη: ριζότο! Και τι ριζότο! Ένα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΗ λέξη teriyaki στα ιαπωνικά σημαίνει "γυαλιστερό ψήσιμο". Και αυτό γιατί η σάλτσα με την οποία ψήνεται το φαγητό του δίνει μία γυαλιστερή όψη. Πρόκειται για[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΉρθε επιτέλους η στιγμή να φτιάξω κι εγώ ένα μυδοπίλαφο! Όχι ότι είναι φαγητό που δεν το έχω φτιάξει ξανά, αλλά σίγουρα δεν το φτιάχνω συχνά. Κι αυτό, επειδή[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο χταπόδι στιφάδο είναι μία κλασική παραδοσιακή ελληνική συνταγή που φτιάχνεται πρακτικά παντού. Από την Κρήτη έως το Άγιο Όρος! Κατά την προσωπική μας άποψη[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΟμολογουμένως δεν απαιτείται καμία συνταγή για να ψήσει κάποιος μια τσιπούρα στη σχάρα. Όμως πολλές φορές "ουκ εν τω πολλώ το ευ". Ο σκοπός που παρουσιάζουμε[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΗ φίλη μας η Ζιζί είναι καταπληκτική μαγείρισσα! Γι' αυτό και είναι περίεργο πώς μέχρι τώρα δεν έχει συνεισφέρει παρά μόνο μία συνταγή στο blog μας για ρώσικη[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣυνεχίζοντας το σερί των νηστίσιμων συνταγών (που όμως δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα) σας έχουμε σήμερα τη συνταγή της Κουζίνας του Shogun για[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΟι σαρδέλες είναι κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο υγιεινά ψάρια και ταυτόχρονα ένα από τα πιο φθηνά. Τώρα μάλιστα που είναι και στην εποχή της, καλό θα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣήμερα αποφασίσαμε να τιμήσουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Καλαμάτα, με μία συνταγή κατεξοχήν Καλαματιανή! Πρόκειται για μία παρασκευή που γίνεται με παστό[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΩς blog έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στις κουζίνες της Ασίας. Σκοπεύουμε να παρουσιάζουμε τακτικά αυθεντικές ασιατικές συνταγές, καθώς αποτελούν ιδιαίτερες[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.gr