Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 135 συνταγές
Τι είναι ο κάβουρας τι είν’ το ζουμί του, θα έλεγε ο παππούς μου ο Βονόρτας αν έβλεπε αυτό το γαυράκι που πήραμε τις προάλλες από τον ψαρά στο Αίγιο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά (Για 4 άτομα) Για τη μαρινάδα: 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 3 φιλετάκια γαύρο μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές κάπαρη (κουτρούβι), 1 μικρό[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΜια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο Η συνταγή είναι παραδοσιακή και σερβίρεται σαν ορεκτικό, μεζεδάκι ή[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΜια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο Η συνταγή είναι παραδοσιακή και σερβίρεται σαν ορεκτικό, μεζεδάκι ή[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το λατινικό savor που σημαίνει νόστιμο.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΥλικά 1 κιλό φρέσκο γαύρο φιλεταρισμένο 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά, 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κ.γ ρίγανη[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grγια το ψωμί: ½ κιλό αλεύρι μαλακό ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ολικής άλεσης 1 κουταλιά γλυκάνισο σπόρο μια χούφτα ρεβίθια 4 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: sidagi.gr- Ούτε σήμερα έχει γαύρο... - Μαρίδες; Ούτε. - Καμιά σαρδέλλα ίσως; Όχι. - Τότε τι; Καλαμαράκια... Photo: foodandthefabulous.com Σουλατσάρω νωρίς το πρωί[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα τηγανητά φρέσκα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών, μικρά ή μεγάλα, είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα. Σερβίρονται παντού: στις[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο έχω δηλώσει πολλές φορές ότι δεν έχω μαγειρέψει πολύ ψάρι στη ζωή μου, παρόλο που μου αρέσει. Δεν μου αρέσουν όλα το ίδιο, αλλά υπάρχουν μερικά, στα οποία[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥλικά συνταγής Για τη σαλάτα αλμυρίδα: 1/2 κιλό καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια ντομάτες: 2 ώριμες, κομμένες σε κυβάκια, χωρίς φλούδες και σπόρους σκόρδο:[...]
Πηγή: icookgreek.comΜπάμια τουρσί με μανούρι Για κάθε μεζεδάκι χρειαζόμαστε μια μπάμια («Μπάμιες τουρσί», της εταιρείας Στατήρ) και ένα τετράγωνο κομματάκι μανούρι, που το έχουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ αστακομακαρονάδα όπως και η αστακοκαραβιδομακαρονάδα –φτου σκουληκομυρμη…– και η καραβιδομακαρονάδα ανήκουν στις όλως ξεχωριστές της θαλασσινής κατηγορίας.[...]
Πηγή: pandespani.comΑν και το όνομα ‘τσιπούρα του τρελού νερού’ φέρνει προς ινδιάνικο, το ‘τρελό νερό’ μου θυμίζει ‘τρελό φτερό’ και ‘γελαστό φεγγάρι’, η ίδια η συνταγή acqua[...]
Πηγή: pandespani.comΤο Ceviche – σεβίτσε (ή cebiche ή seviche ή sebiche) είναι ένα κρύο ορεκτικό ή σαλάτα, σπεσιαλιτέ της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, κυρίως των ισπανόφωνων[...]
Πηγή: pandespani.com