Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
16 λεπτές φέτες (ιδανικά, πάχους 1 εκ.) από 1 μακριά φραντζόλα ψωμιού (ή 8 μεγαλύτερες φέτες, κομμένες στη μέση) 250 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ*,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό πατάτες, προτιμότερο βιολογικές, μεσαίου μεγέθους ( με τη φλούδα ή χωρίς) 250 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας,[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι 200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου (ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα), κομμένο σε όσο[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 80 ml ελαιόλαδο 200 γρ. γραβιέρα ξερή ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Πλένουμε καλά τις πατάτες και[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια 15 ρόγες από λευκό σταφύλι χωρίς κουκούτσια χυμός και ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι (προτιμότερο βιολογικό) 50 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 αυγά 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 200 γρ. σπανάκι -τα φύλλα- (έτοιμο, καθαρισμένο σε σακούλες στα ψυγεία μαναβικής των σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό μικροσκοπικές πατατούλες (προτιμότερο βιολογικές), με τη φλούδα, καλά πλυμένες αλάτι 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon) 30 κόκκοι[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το ντρέσινγκ 2 φιλέτα αντζούγιας 40 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα φρεσκοτριμμένο πιπέρι[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μαρούλι άισμπεργκ 1 γαλλική σαλάτα 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια 1 ματσάκι μυρώνια (ή μαϊντανός, αν δεν βρούμε) 1 μεγάλο πορτοκάλι 1 μεγάλο[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, πλυμένο, στεγωμένο και χοντροκομμένο 1 σαλάτα, καθαρισμένη, πλυμένη, στεγωμένη και χοντροκομμένη (ή ένα ματσάκι ρόκα) 12 λεπτές[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μάτσο ρόκα 2 φέτες πεπόνι 150 ml ελαιολαδο 50 ml ξίδι της επιλογής μας 1 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία[...]
Πηγή: gastronomos.grτα τρυφερά φύλλα από 2 πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας 150 γρ. κεράσια 3 κουτ. σούπας ξύγαλο* Σητείας ή κατίκι Δομοκού 2 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση[...]
Πηγή: gastronomos.grσαλατικά της αρεσκείας μας (ποσότητα αρκετή για 4 άτομα: π.χ. 1 λόλα, 1 σαλάτα, 1 μικρό μαρούλι) 6-8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας[...]
Πηγή: gastronomos.gr10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή[...]
Πηγή: gastronomos.grτα φύλλα από 3 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένα 3 ματσάκια μυρώνια (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένα 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεγάλες φέτες από ψωμί της αρεσκείας μας 2 μικρά κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη 2 μικρά καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μαρούλια, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη 150 - 200 γρ. φλούδες[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τις φλογέρες 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση μανιάτικα με ξύσμα πορτοκαλιού, ή με πράσο (θα τα βρούμε σε καλά παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την κρέμα σκόρδου (για ένα βαζάκι με 6 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου)* 2 κεφάλια σκόρδου 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.grΠροτού βράσουμε αυγά, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Αν μάλιστα στάξουμε μερικές[...]
Πηγή: gastronomos.gr