Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι 200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου (ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα), κομμένο σε όσο[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μαρούλι άισμπεργκ 1 γαλλική σαλάτα 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια 1 ματσάκι μυρώνια (ή μαϊντανός, αν δεν βρούμε) 1 μεγάλο πορτοκάλι 1 μεγάλο[...]
Πηγή: gastronomos.gr700 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα, πολύ καλά πλυμένες 250 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα (ή φρέσκα στην εποχή τους) 2 κονσέρβες τόνου,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλο κουνουπίδι, περίπου 1½ κιλό ή 2 μικρότερα, χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε βαζάκι μέσα σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μέτρια μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια 200 γρ. σκληρή φέτα της αρεσκείας μας, σε κύβους 16 ελιές[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½ φλιτζ. τσαγιού πατικωμένη πράσινη σαλάτα ή όση μάς έχει μείνει 1½ φλιτζ. τσαγιού διάφορα άλλα χόρτα κομμένα (σπανάκι ή τα εξωτερικά του[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το λαδολέμονο 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2½ φλιτζ. τσαγιού ρώγες λευκού σταφυλιού χωρίς κουκούτσια 3 κουταλιές χυμός λεμονιού 3 κουταλιές χυμός[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού) 4 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.gr10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μέτριο μπρόκολο 4 - 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 1/2 σκελίδα σκόρδο 10 - 12 ντοματίνια 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας (προτιμότερο μαλακιά) 150 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½-2 μερίδες φάβα βρασμένη (πηχτή) 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 100 γρ. κατίκι ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι (έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, σε σακούλες σε κενό αζώτου) 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 1[...]
Πηγή: gastronomos.grτα φύλλα από 3 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένα 3 ματσάκια μυρώνια (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένα 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μαρούλια, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη 150 - 200 γρ. φλούδες[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τις φλογέρες 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση μανιάτικα με ξύσμα πορτοκαλιού, ή με πράσο (θα τα βρούμε σε καλά παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½ φλιτζ. τσαγιού φακές χοντρές, ξεπλυμένες στο σουρωτήρι 2 φύλλα δάφνης 2-3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες 150 γρ. μυζήθρα ή μανούρι, κομματιασμένο με το[...]
Πηγή: gastronomos.grφύλλα από 1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένα και στεγνωμένα 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα 1 φινόκιο, τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.grτα μπουκετάκια από 1 μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μέτρια 3 μεσαίου μεγέθους κόκκινα ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα 400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα,[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την κρέμα σκόρδου (για ένα βαζάκι με 6 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου)* 2 κεφάλια σκόρδου 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 2 μεγάλες κριθαροκουλούρες Για το πέστο κάππαρης τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη[...]
Πηγή: gastronomos.gr5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 400 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα* 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα 3[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το ντρέσινγκ 2 φιλέτα αντζούγιας 40 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα φρεσκοτριμμένο πιπέρι[...]
Πηγή: gastronomos.gr