Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 38 συνταγές
Έφτασε η εποχή για τα κυδώνια και το πετιμέζι, ευκαιρία να φάμε ένα γλυκόξινο σοφιγάδο. Μοσχάρι, λοιπόν, πετιμέζι, λίγο ξύδι και κυδώνια, το φαγητό έλκει την[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά για 3 άτομα: 500 γρ. μπούτι χοιρινό (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια που όμως δεν έχουν διαχωριστεί) 2 -3 αποξηραμένα σύκα, 6 χουρμάδες και 1 κ.σ. μαύρη[...]
Πηγή: easykuzina.grΠέρασε πάνω από ένας μήνας από την τελευταία μας συνάντηση ! Μην νομίζετε πως σας ξέχασα... λόγοι ανωτέρας βίας με κράτησαν μακριά σας. Όλο αυτό τον καιρό[...]
Πηγή: sofetogeyseisygeias.blogspot.grΗ μαμά μου το φτιάχνει με κουνέλι. Η μαμά του το φτιάχνει με κόκορα. Κανένα απ’ τα δύο δεν τρώω. Για να τον εντυπωσιάσω μηχανεύθηκα το πολύ προσωπικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: http://oliveoil.homedns.org/stamnagkathi – Αναγνωστάκης Γιάννης –Παραγωγός- Το σταμναγκάθι ή "κιχωριον το ακανθωδες" είναι[...]
Πηγή: cookingwithriri.blogspot.gr1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 2 μεγάλα κρεμμύδια ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι κρασιού πετιμέζι ½ ποτήρι κρασιού ξύδι[...]
Πηγή: cooklos.grΌταν ήμουν μικρή, ο παππούς μου είχε σε κάποιο χωράφι μηλιές που αργότερα αντικαταστάθηκαν με κυδωνιές και σε κάποιο άλλο αμπέλια. Η χρήση φρούτων σε κάποια[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΣτην εποχή τους κυδώνια πετιμέζι, οπότε είπαμε να φάμε ένα σοφιγάδο. Το φαγητό έλκει την καταγωγή του από τη Λευκάδα, το έχω δει πριν πολλά χρόνια σε εκπομπή[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΑρχίζω μια σειρά για τον κάθε μήνα, που θα έχει σχέση με την διατροφή, την εποχικότητα των προϊόντων και με μικρο-ιδέες, για να βοηθήσω στην οργάνωση των[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΣε ηλικία μόλις 1 χρόνου – βρέφος ακόμα – ο πεθερός μου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Σμύρνη. Οι γονείς του κρατώντας αυτόν και την νεογέννητη αδελφούλα του[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΒάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.σ. στάχτη από καθαρό ξύλο –όχι κάρβουνα!–, ή 1 κ.σ. ασπριά (ασπρόχωμα). Έτσι[...]
Πηγή: argiro.grΤο σοφιγάδο είναι ένα πολύ παλιό φαγητό της χώρας μας. Έχει την καταγωγή του από την εποχή της ενετοκρατίας και διαθέτει μια ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για 6 άτομα 3, 4 μέτρια κυδώνια 1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας σπάλα η νουά , κομμένο σε μικρές μερίδες Αλάτι/πιπέρι 2 κρεμμύδια 5, 6 σκελίδες σκόρδο 1[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά για 6 άτομα 3, 4 μέτρια κυδώνια 1, 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας σπάλα η νουά , κομμένο σε μικρές μερίδες Αλάτι/πιπέρι 2 κρεμμύδια 5, 6 σκελίδες σκόρδο 1[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα ντομάτες λιαστές ντομάτες ντοματίνια πομοντόρι σκόρδο κρεμμύδια αλάτι - πιπέρι πράσινες και κόκκινες πιπεριές καρότα βασιλικό [...]
Πηγή: megatv.com/cookΥλικά (για 4 άτομα) 12 παϊδάκια αρνίσια, καθαρισμένα από το περισσό λίπος τους, 1 κουταλάκι φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο για ράντισμα, 1 φλ. φρέσκο[...]
Πηγή: xrysessyntages.com1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα στα 8 100 γρ. ξερά δαμάσκηνα[...]
Πηγή: cookpad.com/gr2 1/2 κιλά αγριογούρουνο ψαχνό κομμένο σε μερίδες 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 2-3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα 1 Pummaro ή 3-4 ντομάτες τριμμένες 1/2 κιλό δαμασκηνα[...]
Πηγή: cooktherapy.grΠαραδοσιακό, νόστιμο, οικονομικό, εύκολο! Ένα παραδοσιακό σπιτικό φαγητό για σήμερα, από τα αγαπημένα μας. Το πιάτο αυτό το φτιάχνουμε στην Κρήτη με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧΟΙΡΙΝΟ ΝΟΥΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΓΛΥΚΟ ΞΙΝΟ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΟ Τα υλικα της εποχης αλλα και οι γιορτες, μας φερνουν γλυκοξινες γευσεις στο τραπεζι. Ετσι ενα ωραιο κομματι[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr