Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Σήμερα το μενού έχει τζιγεροσαρμάδες με μπλίνι που είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού τζιγεροσαρμά. Τους σαρμάδες με λάχανο τους συναντήσαμε σε προηγούμενο[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ζύμη της χωριάτικης αυτής τάρτας περιέχει κρασί, αβγά, λαρδί και τριμμένο τυρί. Κριτσανιστή σαν μπισκότο η κρούστα, συμπληρώνεται με ντομάτα και καυτερή[...]
Πηγή: bostanistas.grΣήμερα θα ταξιδέψουμε στο Birkenau, στην Γερμανία, αλλά θα μας φιλοξενήσει μια 100% ιταλική κουζίνα με οικοδέσποινα την Francesca από το blog Voglio vivere[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαίρνω ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι φύλλο. («Μήπως δεν έπρεπε να επενδύσω τόσα πολλά σ’ αυτή την ιστορία;»). Βάζω μισή κουταλιά κιμά και το[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν κάτι μου έχει λείψει μεγαλώνοντας, είναι αυτή η ικανότητα των μικρών παιδιών να νιώθουν βαθιά μέσα τους την άγρια χαρά της γιορτής. Ξενέρωσα, που θα έλεγαν[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ σχέση μου με την κανέλα ήταν ανέκαθεν διαταραγμένη, δεδομένου ότι πέρασα τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής μου αντιπαθώντας όσα φαγητά χαρακτηρίζονταν[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια την Ανθούλα, το Φροσάκι και τον Αποστόλη μας. Ο πατέρας μας γεννήθηκε στη Στενήμαχο της Ανατολικής Ρωμυλίας, μια κωμόπολη με δύο τρίτα ελληνικού[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια μέρα που έψαχνα κάτι άσχετο στη χαώδη αποθήκη μας, είδα ξαφνικά μπροστά μου ένα ξεχασμένο καλάθι του πικ-νικ, που κάποιος καλός άνθρωπος μας είχε κάνει[...]
Πηγή: bostanistas.gr“Η μακαρονάδα της Πέμπτης” σας αποχαιρετά σήμερα. Αλλά προφανώς τα ζυμαρικά δεν θα λείψουν από το bostanistas. Και διάλεξα την πιο παιδική, την[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαίρνω ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι φύλλο. («Μήπως δεν έπρεπε να επενδύσω τόσα πολλά σ’ αυτή την ιστορία;»). Βάζω μισή κουταλιά κιμά και το[...]
Πηγή: bostanistas.grΤις μελιτζάνες παπουτσάκια, όπως και τα γεμιστά και τόσα άλλα λαδερά, κάθε μάγειρας και μαγείρισσα στην Ελλάδα τις φτιάχνει με τον δικό του διαφορετικό τρόπο,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ συνταγή που θα διαβάσετε είναι από το εστιατόριο Νυκτερίδα . Ετοιμάζοντας τα καλοκαιρινά μενού (επειδή είναι βασική πολιτική του εστιατορίου και του[...]
Πηγή: bostanistas.grΑφού η πρώτη γνωριμία με τις αβρωνιές πήγε καλά, και όσο ακόμη προσφέρονται απλόχερα από την αγαπημένη φύση, σκέφτηκα αυτή τη φορά να σας τις μαγειρέψω με[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια την Ανθούλα, το Φροσάκι και τον Αποστόλη μας Ο πατέρας μας γεννήθηκε στη Στενήμαχο της Ανατολικής Ρωμυλίας, μια κωμόπολη με δύο τρίτα ελληνικού[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν έρχεται η κουβέντα στο αγαπημένο μας φαγητό, αυτό που μας ζεσταίνει την καρδιά, πάντα έρχονται στο νου μου τα κεφτεδάκια. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως[...]
Πηγή: bostanistas.grΠήγα για πρώτη φορά στην Πόλη όταν ήμουν στο γυμνάσιο ακόμα και αυτό το ταξίδι μου έχει μείνει στην μνήμη σαν όνειρο. Θυμάμαι ομίχλη, ατμόσφαιρα και μαγεία[...]
Πηγή: bostanistas.gr"Arancini" είναι τα μικρά πορτοκάλια στα ιταλικά και η σημερινή συνταγή - που καμιά σχέση δεν έχει με τα φρούτα πορτοκάλια - είναι κλασικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ έκφραση «Quel pasticcio» σημαίνει «τι δυσάρεστο μπέρδεμα» στα ιταλικά. Ο όρος pasticcio χρησιμοποιείται κυρίως στη μουσική για έργα[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν έγραφα τη συνταγή για το πηλιορείτικο σπετζοφάι , ρώτησα τη Ντέμη, εξαιρετική νοικοκυρά γέννημα, θρέμμα της Τσαγκαράδας, αν αυτή βάζει πατάτα στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σημερινό πιάτο είναι γιορτινό. Κατάγεται από την Γαλλία και την Ιταλία και οι παραλλαγές του είναι πάμπολλες. Σήμερα σερβίρω μια παραλλαγή του Μεσογειακού[...]
Πηγή: bostanistas.gr