Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 147 συνταγές
Χαίρεται και καλώς βρεθήκαμε! Σας γράφω από τα Χανιά της Κρήτης. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που θα μοιράζομαι συνταγές του τόπου μου (και όχι μόνο) μαζί[...]
Πηγή: bostanistas.grΛίγοι, ή μάλλον ελάχιστοι, εργένηδες ανήκουν στη - ζηλευτή είναι η αλήθεια - κατηγορία ανδρών που τις ώρες της πείνας θα αρκεστούν σε λιτές λύσεις, όπως[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια πρώτη χρονιά φέτος η κυδωνιά μας έχει καρπούς! Δεν είναι εντυπωσιακά σε όψη τα πέντε κυδώνια μας, όπως του γείτονά μας, του Στάθη, αλλά ελπίζω να είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσες φορές μαγειρεύω ψάρι για την πολυαγαπημένη αδελφή μου, την τόσο στοργική και γνωστική Ελένη μας, μας παραχωρεί εκείνη, όχι με περιφρόνηση αλλά πάντως με[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι κλασική συνταγή της Σαρδηνίας και ίσως ακόμα προλαβαίνετε να φτιάξετε το ασυνήθιστο αυτό χωνευτικό λικέρ για να το χαρείτε ή και για να το χαρίσετε στις[...]
Πηγή: bostanistas.grΖουμερά, νόστιμα, θερμαντικά – τα καλά λουκάνικα, χειροποίητα, καθαρά, φροντισμένα μπορούν να μεταμορφωθούν από μεζεδάκι σε φαγητό αξιώσεων. Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια έχουν τις ρίζες τους στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχαν χαρακτήρα ειδωλολατρικό, που όμως έγινε αποδεκτός από την ορθοδοξία.[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Pasta fasoul» αποκαλεί το φαγητό ο Ντιν Μάρτιν στο τραγούδι That’s amore αλλά ο πιο σωστός τίτλος για τον κλασικό συνδυασμό ζυμαρικών με[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τραπέζι να 'ναι πάντα γεμάτο από όσους γεμίζουν και την καρδιά σας! Κι η κουζίνα σας να 'ναι γεμάτη πάντα από «όλα τα καλά». Ευχές και[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρακαλώ, χρειάζομαι ένα διάλειμμα! Ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ανάμεσα σε ατελείωτα τραπεζώματα και άπειρες μαγειροώρες, θέλω να γευτώ κάτι που[...]
Πηγή: bostanistas.grΧρόνια πώς; Πώς τα θέλετε, πολλά, καλά, με υγεία, ευτυχισμένα, με επιτυχίες, με δημιουργίες, με αγάπες, με παιδιά, με χαμένους στα όνειρά σας, με φιλίες[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε την τράπουλα δεν είχα ποτέ στενές σχέσεις αλλά κάθε χρόνο, την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, διοργανώνουμε την Χαρτοπαικτική[...]
Πηγή: bostanistas.grΞεκίνησα να ετοιμάσω μια αραμπιάτα, τη θυμωμένη μακαρονάδα μπας και εκτονωθεί η ένταση που σφυροκοπούσε τα μηνίγγια μου. Άλλαξα γνώμη, φάνηκε πολύ εύκολη[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Το γκιούλμπασι είναι ενα πιάτο με αδιαμφισβήτητες καταβολές εξ Ανατολών... Στα τουρκικά, Yilbaşı σημαίνει Πρωτοχρονιά, αλλά δεν ξέρω[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι το πιο οικονομικό ψητό, νοστιμότατο και κάθε χρόνο κερδίζει το χαμένο μέχρι πρόσφατα έδαφος, μπαίνει σε όλο και περισσότερους φούρνους. Τραγανή πετσούλα[...]
Πηγή: bostanistas.grΦαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]
Πηγή: bostanistas.grΣήμερα μαγειρεύω ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια, τον χοιρινό λαιμό. Θα κάνω ένα ρολό που χάριν συντομίας το αποκαλώ "του μινιμαλισμού". Αυτό[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς,[...]
Πηγή: bostanistas.gr(smittenkittenorig / Flickr) Οι γιορτές συνεχίζονται και τα τραπέζια με συγγενείς και φίλους επίσης. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα εύκολο γιορτινό ή κυριακάτικο πιάτο,[...]
Πηγή: bostanistas.grΞαφνικά λαμβάνεις τηλεφώνημα ότι απόψε θα γίνει μάζωξη στο σπίτι σου, επειδή οι φίλοι σου έτσι το αποφάσισαν και φυσικά πολύ χαίρεσαι γι’ αυτό. Θέλεις[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι και κάτι φαγητά που σχεδόν όλοι λατρεύουν - για να μη πω όλοι! Τα σουτζουκάκια είναι ένα από αυτά και εμείς στο σπίτι μας έχουμε συνταγή από τις παλιές[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο ψαρονέφρι όταν είναι καλά καθαρισμένο είναι ένα από τα πιο άπαχα κρέατα - και δεν είναι τίποτε άλλο από το μπον φιλέ του χοιρινού. Μαγειρεύεται με πολλούς[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Εδώ και πολύ καιρό θέλω να φτιάξω λαχανοντολμάδες, αλλά η μεγάλη πίεση χρόνου με κάνει να το αναβάλλω, γιατί όπως και να το κάνουμε,[...]
Πηγή: bostanistas.grΌπως λέμε το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη, έτσι λέμε ότι η πείνα ξυπνάει τον μάγειρα. Και πιστέψτε με απασχολεί πολύ το θέμα της πείνας. Τι ζητάει ο άνθρωπος[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα λες και μπέργκερ. Είναι φαγητό χειμωνιάτικο, με λεπτή γεύση, που την δίνει το κόκκινο, γλυκόξινο και πικάντικο λάχανο. Αλλά και τα καραμελωμένα κρεμμύδια[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μαστέλο, ο μεγάλος πήλινος σιφνέικος «κουβάς» κάνει το πιο νόστιμο αρνί. Τύφλα νάχει το σουβλιστό, που έτσι κι αλλιώς εμάς τουλάχιστον δεν μας[...]
Πηγή: bostanistas.grΚατσικάκι φουρνιστό και ευωδιαστό. Αυτό τα λέει όλα. Γήινο και μεστό αλλά και με μια υποψία άνοιξης, χάρις στο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Photo:[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Συχνά, όταν μιλάνε για μαγειρική, εννοούν μαγειρική για "κόσμο", για ξένους. Σ' όλους μας αρέσει να μοιραζόμαστε φαΐ και κρασί με φίλους[...]
Πηγή: bostanistas.gr