Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 119 συνταγές
Υλικά ( για 28 περίπου πιτάκια) για την ζύμη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2/3 της κούπας βούτυρο κρύο απο το ψυγείο[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΣας μύρισε???...και είστε έτοιμοι να ορμίσετε στη πετσούλα??? Οόπα...όπα....κράτει όλα, γιατί τα καλά κόποις κτώνται!! Πώς λέμε αν δεν βρέξεις ποπό ψάρι δεν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥλικά (για 4-6 άτομα) 1 κότα ελεύθερης βοσκής, περίπου 2 κιλά, με τα εντόσθια της ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζ . βούτυρο 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ ψητή χήνα είναι το παραδοσιακό, εορταστικό κύριο πιάτο των Αγγλοσαξώνων. Παραδοσιακή ιρλανδέζικη είναι και η γέμιση με πατάτα. Η πατάτα ψήνεται μέσα στο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. αλεύρι από σιτάρι (κατά προτίμηση κίτρινο) 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι γάλα ή νερό, όσο πάρει για το σερβίρισμα: φρέσκο βούτυρο και τριμμένη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά (για μια γαλοπούλα περ. 4-5 κιλά) 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 250 γρ. κιμά χοιρινό 3/4 φλ.τσ. ρύζι μισοβρασμένο 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 10-12 κάστανα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌταν οι ξένοι σκέφτονται ελληνικό φαγητό, στο μυαλό τους έρχεται κατευθείαν το σουβλάκι, το τζατζίκι, ο γύρος κι η σπανακόπιτα. Με το που πάτησα το πόδι μου[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΑυτόν τον πουρέ τον είχα τσεκάρει από καιρό.Πάντα κάτι άλλο έβγαινε στην μέση και το άφηνα στην άκρη.Κακώς το ομολογώ. Έχοντας πάρει άδεια από τον Γαργαντούα[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΓια 4-6 άτομα Για τον κόκορα 1 κόκορας περίπου 2 κιλά 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπολο εμπορίου 150 γραμμάρια βούτυρο 1 κρεμμύδι ξερό[...]
Πηγή: sidagi.grΗ χήνα είναι το αρχέτυπο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στο δυτικό κόσμο από τα πολύ παλιά χρόνια. Μετά την έλευση της γαλοπούλας από τον νέο κόσμο στην Ευρώπη το[...]
Πηγή: pandespani.comΠριν αρκετό καιρό κάπου είχα διαβάσει για τα είδη ζυμαρικών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το κείμενο το αντέγραψα αλλά δεν αντέγραψα το link.Ο συντάκτης του[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΤο κουνέλι με λαχανικά και τυρί , τυλιγμένο στη λαδόκολλα και ψημένο στο φούρνο, (ειδικά σε ξυλόφουρνο), είναι ένα από τα φαγητά, που όποιος το δοκιμάσει μια[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr1 κατσίκι 1 συκωταριά ( γλυκάδια, καρδιά, σπλήνα, πνευμόνια και μπόλια )ψιλοκομμένη 10 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μπολάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΦαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]
Πηγή: bostanistas.grΧθες έβγαλα τέσσερις πέστροφες από την κατάψυξη. Είπαμε, άρχισαν οι εκκαθαρίσεις σε ψυγείο και ντουλάπια και αφού τα καθαρίσουμε θα δούμε τι και πώς θα τρώμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια 6-8 άτομα ½ κατσικάκι 4 κιλών (από τη μέση προς το λαιμό) 1 συκωταριά ψιλοκομμένη 300 γραμμάρια βούτυρο 3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο 350 γραμμάρια ρύζι τύπου[...]
Πηγή: sidagi.grΜπορεί το κρέας του κουνελιού να μην επισκέπτεται συχνά την κουζίνα και το τραπέζι μας - γιατί άραγε; - όμως συγκεντρώνει όλα τα καλά: τιμή προσιτή, ελάχιστα[...]
Πηγή: bostanistas.gr