Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 65 συνταγές
Στο εύκολο φαγάκι που θα σας δείξουμε σήμερα, έχω δώσει και μια άλλη, δεύτερη ονομασία από αυτήν που ήδη έχετε διαβάσει. Το λέω "το φαγητό της ημέρας που έχω[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπό τις πιο αγαπημένες μου εορτές είναι αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και των περισσότερων από εμάς βέβαια. Τις περιμένω πως και πως κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜετά από ένα Σαββατοκύριακο μακριά σας λόγω πολύ κακής «σύνδεσης» του υπολογιστή μου, επιστρέφω από τα πάτρια και σας κερνάω τα αγαπημένα μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠοιο είναι το πρώτο φαγάκι που θα σας ερχόταν στο μυαλό, αν σας ρωτούσαν τι θα θέλατε να φάτε μια κρύα, χειμωνιάτικη ημέρα;; Εγώ θα απαντούσα χωρίς δεύτερη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπό χθες έχουμε μπει στην Κρεατινή εβδομάδα, όπου συνηθίζεται να τρώμε κρέας όλες τις μέρες. Η Πέμπτη αυτής της εβδομάδας είναι η γνωστή Τσικνοπέμπτη με τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι δεν είμαι από τα άτομα που θα αφορίσουν οτιδήποτε ετοιματζίδικο και αγοραστό. Δεν φτιάχνω τραχανά και χυλοπίτες, τα αγοράζω[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤον χειμώνα με το κρύο, οι σαλατούλες μας δικαιούνται να μην είναι και τόσο … light. Η σαλάτα που θα συνοδεύσει τα όσπρια ή τα λαδερά μας, φροντίζω να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤα αμπελοφάσουλα είναι τα αγαπημένα φρέσκα φασολάκια της οικογένειας. Όταν είναι στην εποχή τους, φροντίζω να τα προμηθεύομαι συχνά και τα μαγειρεύω με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜιας και κάποιοι φίλοι μας έχουν ήδη ξεκινήσει την νηστεία των Χριστουγέννων, μαγειρέψαμε σήμερα ένα πολύ νόστιμο λαδερό φαγάκι. Αυτήν την εποχή, αλλά και όλο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα από τα ελληνικά προϊόντα που μου αρέσουν ιδιαίτερα, είναι η καπνιστή πέστροφα από την περιοχή των Σερρών. Με ωραίο ανοιχτό σωμόν χρώμα και κρουστή σάρκα.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ φριτάτα (frittata στα ιταλικά) είναι ένα πιάτο που σαν βάση έχει αυγά, και που μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με ένα σωρό υλικά που μας βρίσκονται στο σπίτι,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣήμερα θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για μια αγαπημένη ταλαντούχα φίλη, την Στέλλα Σπανού . Η Στέλλα Σπανού είναι συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠείτε μου τώρα αλήθεια, αυτό το φαγάκι δεν σας θυμίζει μαμά?? Για μένα ήταν από τα λατρεμένα πιάτα, όσο ακόμα έμενα στο πατρικό μου με τους γονείς μου! Ένα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζεύει γύρω του την οικογένεια αλλά και τους φίλους μας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν μαζί πρόσωπα αγαπημένα και παρέα να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο φαγητό αυτό είναι εξαιρετικά εύγευστο και γι' αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Το ψήσιμο στην πήλινη γάστρα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο! Απολαύστε το σε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΘυμάστε τα τεμπέλικα γεμιστά μου?? Όπου αντί να κάθομαι να γεμίζω ντοματοπιπεριές, τα πέταξα όλα μέσα στην κατσαρόλα, γέμιση και ντοματοπιπεριές, και προέκυψε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΞέρετε πόσο δύσκολα είναι τα πιτσιρίκια όταν πρόκειται να δοκιμάσουν λαχανικά!! Η κόρη μου τουλάχιστον ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, των[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο χοιρινό, είναι το κρέας που συνηθίζεται από πολλούς στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κάθε χρόνο, δίπλα στην γεμιστή γαλοπούλα ή το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤι να πω τώρα για να σας περιγράψω την «γλύκα» και την νοστιμιά αυτής της τηγανιάς! Από τις πιο νόστιμες τηγανιές που έχω φτιάξει, και ξέρετε ότι[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤην εβδομάδα των Φώτων την πέρασα στα πάτρια, στο χωριατοσπιτάκι μου. Επέστρεψα στην Αθήνα με 30 μαρούλια!!!! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε, ούτε ένα ούτε δύο,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕντάξει, όλες ξέρετε αυτό το φαγάκι και όλες λίγο πολύ το έχετε μαγειρέψει, προσθέτοντας η κάθε μία την δικιά της πινελιά. Όμως επειδή όσοι έχουν δοκιμάσει τις[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr.....με αυγολέμονο ή με κρέμα ??? Λατρεμένο φαγάκι για όλους στο σπίτι. Όταν το φτιάχνω όμως πρέπει να έχω πολύ χρόνο γιατί όπως θα δείτε πιο κάτω η ποσότητα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣας αρέσει το αρνάκι στον φούρνο; Στους περισσότερους αρέσει! Σήμερα σας έχω ένα ωραίο μπουτάκι αρνίσιο, αλλά όχι το συνηθισμένο αρνάκι με πατάτες που ξέρουμε![...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο καλοκαίρι, δεν μας φέρνει μόνο ήλιο, θάλασσα, μπανάκια και βουτιές. Φέρνει μαζί του και ωραία λαχανικά για να φτιάξουμε νόστιμα φαγάκια. Ένα από αυτά τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο φαγάκι αυτό το έμαθα από την πεθερούλα μου, που το έμαθε από την Σμυρνιά δικιά της πεθερά. Δεν ξέρω την καταγωγή του, ξέρω όμως πως είναι το αγαπημένο μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι. Στην Κάρπαθο το ονομάζουμε βυζάντι ή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚύμινο συνήθως βάζουμε στα σουτζουκάκια μας. Εγώ το βαλα στα κεφτεδάκια μου, και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε όλους ευχάριστα. Αρωμάτισα τους κεφτέδες μου με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grOsso buco σας μαγειρέψαμε σήμερα φίλοι μας, και σας προσκαλούμε να έρθετε στο τραπέζι μας, να το μοιραστείτε μαζί μας. Παραδοσιακό φαγητό από την περιοχή του[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr