Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 95 συνταγές
Η ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΠολλά έχουν γραφτεί για τις 50 και βάλε-βγάλε αποχρώσεις του γκρι και του κυρίαρχου Κρίστιαν Γκρέι επί της υποτακτικής -με συμβόλαιο- Αναστάζια Στιλ· κι άλλα[...]
Πηγή: pandespani.comΤο χάμπουργκερ είναι ένα καλό παράδειγμα -όχι το μοναδικό- για να δει κανείς, αν και απλοϊκά ως ένα βαθμό, την παγκοσμιοποίηση μέσα από το φαγητό. Έχει παλιά[...]
Πηγή: pandespani.comΦαστ φουντ – η μάστιγα των τελευταίων δεκαετιών και του κακοποιημένου φαγητού με πρώτο συνώνυμό της το μπέργκερ. Και φυσικά δεν είναι το όνομα αυτό καθεαυτό[...]
Πηγή: pandespani.comμπεφ μπουργκινιόν για ζεστές εποχές, με άσπρο κρασί και απλούστερο μαγείρεμα Το μπεφ μπουργκινιόν ανήκει στις εμβληματικές συνταγές του pandespani –τους λόγους[...]
Πηγή: pandespani.comμακαρόνια με κεφτεδάκια & κριθαράκι με κεφτεδάκια Απέναντι στα μακαρόνια με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, ένα πιάτο με καταγωγή απ’ τη Σικελία, κάθεται ένα[...]
Πηγή: pandespani.comΟι καρποί της αργολικής γης στο Φουγάρο Στην 1η έκθεση οι καρποί της αργολικής γης στο Φουγάρο, τα προϊόντα ήταν καθόλου, λίγο ή και περισσότερο γνωστά[...]
Πηγή: pandespani.comΈνα απλό πιάτο με ψητό κρέας τα βρίσκει στην κουζίνα με μια από τις βασικές Γαλλίδες σάλτσες. Το ζουμερό μοσχαρίσχιο κόντρα φιλέτο δίπλα στην βουτυράτη και[...]
Πηγή: pandespani.comΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΤο ψήσιμο σε πήλινο σκεύος ή γάστρα είναι από τις παλιότερες μεθόδους μαγειρέματος και όχι ακριβώς συνταγή. Ανήκει στους βασικούς, εύκολους και διόλου[...]
Πηγή: pandespani.comTα μοσχαρίσια ή βοδινά μάγουλα δεν είναι τα πραγματικά μάγουλα της αγελάδας ή του βοδιού, αλλά ο μυς του μάγουλου του κεφαλιού του ζώου, που είναι άπαχος[...]
Πηγή: pandespani.comΔύο ώρες μόλις από την Αθήνα, ανάμεσα σε τέσσερα βουνά, με τις γαλότσες μας να πατάνε μαλακά πάνω σε εφηβικά αγριοράδικα και πρασινομαβιούς ζοχούς, τον ήλιο[...]
Πηγή: pandespani.comαφιερωμένο στη μητέρα μου Ηώ Κάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ,[...]
Πηγή: pandespani.comΗ τηγανιά με μοσχάρι και κάθε τηγανιά θυμίζει άναρχο ντόμινο. Σεφ και pro της κουζίνας τακτοποιούν τα (ενίοτε σουβινταρισμένα) κομμάτια της στα πιάτα σαν[...]
Πηγή: pandespani.comShepherd’s pie: η νόστιμη κρεατόπιτα με αρνί και Cottage pie η αντίστοιχη με μοσχαρίσιο κρέας. Το περίσσευμα του φαγητού σε καινούργιο, κόμφορτ πιάτο. Πίτα του[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό τότε που πρωτοφάγαμε με την Fyllosophie τη συνταγή μου για αρνάκι στον φούρνο (που είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής στο pandespani), μου έλεγε ότι της αρέσει[...]
Πηγή: pandespani.comαφιερωμένη στην κυρία Γραμματική ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Για είκοσι περίπου χρόνια τα σουτζουκάκια στο σπίτι μας έκανε η κυρία Γραμματική. Από μεσήλικη που ήταν[...]
Πηγή: pandespani.com“Pink is the new black” έλεγε κάποτε ένα φίλος και παρότι καταλάβαινα τι εννοούσε με τον φαντεζί ενθουσιασμό του, ουδέποτε μου έκανε ακέραιο κλικ μια τόσο[...]
Πηγή: pandespani.comΤο κροτάλισμα απ’ τις εξατμίσεις της Harley καθώς ανέβαινε την τελευταία ανηφόρα της ορεινής διαδρομής πάνω απ’ το Προκόπι, αντήχησε στην πλαγιά, διακόπτοντας[...]
Πηγή: pandespani.comΜια κιμαδόπιτα με λαχανικά (όπως και μια κρεατόπιτα ή μια κοτόπιτα) είναι ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους για να αξιοποιήσουμε το στοκ του ψυγείου σε[...]
Πηγή: pandespani.comΗ οικογένεια του Fred Flintstone σταματάει έξω από το φαστφουντάδικο της γειτονιάς να παραγγείλει. Αυτό που καταφθάνει είναι ένα γιγαντιαίο rib το οποίο[...]
Πηγή: pandespani.com