Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 22 συνταγές
Απλό και οικονομικό πιάτο της εποχής. Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών με ρύζι δίνει πάντα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά πιάτα. Στην κρητική κουζίνα είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα από τα πιο αγαπημένα μου αλλαντικά, είναι το απάκι. Εξαιρετικής γεύσης προϊόν, παράγεται στην Κρήτη, από πολύ παλιά. Από τα Βυζαντινά χρόνια. Είναι μαλακό[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟι πορτοκαλοσαλάτες είναι ένα από τα πιάτα που έχω κατατάξει ανάμεσα στα gourmet της παραδοσιακής μας κουζίνας. Είναι τόσο λεπτή η γεύση τους , τόσο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια συνταγή από το παρελθόν, κι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσουμε! Για τη λαδόστακα μόνο εξ ακοής γνώριζα. Συνηθισμένο παρασκεύασμα σε παλιότερες εποχές,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜέχρι πριν μια-δυο δεκαετίες, κάθε σπίτι έξω από τα αστικά κέντρα της Κρήτης είχε το δικό του χοίρο για τα Χριστούγεννα. Τα χοιροσφάγια, όμως, δεν ήταν[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό την κ. Φιλιώ Γιαννακάρη Μια συνταγή για να θυμηθούμε τα παλιά!! ΥΛΙΚΑ λουλούδια κρεμμυδιών ελαιόλαδο πασπαλά αυγά αλάτι πιπέρι Η φωτο από monastiriaka.gr[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΌπως σας έλεγα τις προάλλες, στην Κομοτηνή η φίλη μου με πήγε στα καλύτερα. Τις ταβέρνες τις παρουσίασα με τη σειρά που τις επισκέφτηκα, γιατί αν έπρεπε να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜου αρέσει όταν έχω φιλοξενούμενους, εκτός από τα παραδοσιακά κρητικά πιάτα, να κάνω και τις δικές μου αλχημείες. Σκέφτομαι δηλαδή με τα υλικά που ήδη έχω,[...]
Πηγή: bostanistas.grΜακαρονάδα με απάκι Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 15’, Κόστος: 5 € ΥΛΙΚΑ : 400 γρ. μακαρόνια 1 κρεμμύδι ξερό 2 καρότα 300 γρ.[...]
Πηγή: foodtrails.grΜε σπαράγγια , ή με σταμναγκάθι, ή με αγκινάρες. Τα ανοιξιάτικα χόρτα και τα λαχανικά της είναι ιδανικά για ομελέτες. Αλλά και τα αυγά αυτή την εποχή είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπάκι ή καπνιστή μπριζόλα ή σύγλινο με μυρωδιές ! Λίγες οι βροχές φέτος στα μέρη μας κι ο κόσμος έχει απογοητευτεί . Φοβούνται πώς ούτε του χρόνου θα έχουμε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι ταβέρνα Ομαλός! Οι περισσότεροι επισκέπτες της Κρήτης στέκονται συνήθως στο Βορρά του νησιού. Μόνο όσοι έχουν κάποιους γνωστούς ή όσοι έρχονται πολύ συχνά[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr300 - 350 γρ. απάκι (ξιδάτο και καπνιστό κρητικό αλλαντικό από χοιρινό κρέας), κομμένο σε λεπτά φετάκια 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι 4 κυπριακές πίτες (ή[...]
Πηγή: gastronomos.grΠολλοί απο εμάς επιλέγουμε να νοικιάζουμε δωμάτια με κουζίνα στις διακοπές μας, ειδικά όσοι έχουμε μικρά παιδιά. Ξέρουμε να την εκμεταλλευόμαστε όμως; Τι θα[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΜέχρι πριν μια δυο δεκαετίες, κάθε σπίτι έξω από τα αστικά κέντρα της Κρήτης είχε το δικό του χοίρο για τα Χριστούγεννα. Τα χοιροσφάγια όμως, δεν ήταν υπόθεση[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠέρασαν και τα φετινά Χριστούγεννα… Χρόνια Πολλά σε όλους, και ιδιαίτερα στους Μανόληδες, στις Χρυσούλες, στους Χρήστους, στις Χριστίνες και στους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι ένα βραβείο από την Ανεράιδα ... Πολλές αναρτήσεις με χορταρικά τελευταία στο blog μου! Λίγο η δίαιτα λίγο το γεγονός ότι είναι η εποχή τους, δεν υπάρχει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤι δοκιμάσαμε τον προηγούμενο μήνα και μας άρεσε. Και γιατί. Λίγα και καλά. Τα καλύτερα του μήνα – Οκτώβριος 2015 Εξαιρετικό βιολογικό κρέας Ευβιότοποι,[...]
Πηγή: pandespani.com