Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 52 συνταγές
16 Οκτωβρίου. Παγκόσμια μέρα του ψωμιού! Αλήθεια πόσοι το στερούνται σ’ όλο τον κόσμο; Αυτά τα επετειακά και οι παγκόσμιες μέρες , μου προκαλούν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠαραδοσιακή πετιμεζόπιτα! Ένα κέικ που μας έρχεται από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, πλούσιο σε γεύση και σε αρώματα. Υλικά: 1½ φλιτζάνι πετιμέζι 1[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΥλικά Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Λάδι 1 κούπα Σουσάμι άσπρο 400 γρ Φρυγανιές 150 γρ. τριμμένη Καρυδόψιχα 150 γρ (ή αμύγδαλα) Πορτοκάλι 1 κουταλάκι του γλυκού[...]
Πηγή: chefoulis.grΤυροπιτούλες ψητές στο τηγάνι χωρίς λάδι!!! Μία συνταγή μοναδική για τυροπιτάκια με λίγες θερμίδες, ελάχιστα και απλά υλικά. θα χρειαστούμε για 14 πιτούλες τα[...]
Πηγή: thegastrin.blogspot.grΜπαίνουμε σιγά-σιγά στον δρόμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δειλά κάποια στολίδια έχουν κάνει την παρουσία τους σε βιτρίνες και μαγαζιά, με πρωταγωνιστές[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥπέροχα κουλουράκια λαδιού με πετιμέζι «νέας εσοδείας»! Η συνταγή είναι από τετράδιο αγαπημένης και εξαιρετικής μαγείρισσας που δεν είναι πια μαζί[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο Μαλεβύζι είναι η περιοχή του νομού Ηρακλείου που εκτείνεται νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου , περιλαμβάνει τους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια άλλη εκδοχή για τις αγνιόπιτες Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥγιεινά και νόστιμα βουτήματα με ένα ξεχασμένο υλικό! Τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια της κατοχής. Πού τα ξαναθυμήθηκα θα μου πείτε. Στο ντουλάπι μου[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔυο παραδοσιακές συνταγές από την ομάδα του My Lefkada Chef
Είναι μια σχετικά εύκολη συνταγή και γίνεται μια πολύ αφράτη γλυκιά πιτούλα. Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. πετιμέζι 1 φλιτζ. ζάχαρη 1 κ.σ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑν η αστακομακαρονάδα είναι το σήμα κατατεθέν της σκυριανής γαστρονομίας, η λαδόπιτα είναι το έδεσμα παντός τόπου, καιρού και εποχής της Σκύρου. Την[...]
Πηγή: xryses-syntages.grΗ γεύση τους μεθυστική, αφήνουν μια τραγανή γλύκα μαζί με το άρωμα του πορτοκαλιού και του κανελλογαρύφαλλου! Με τα πιο κάτω υλικά βγήκαν 70 κουλουράκια: 1[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΠαραδοσιακή και απαραίτητη στο νηστίσιμο τραπέζι ! Μπορείτε να θυμηθείτε κάποια Καθαρά Δευτέρα που έλειπε από το τραπέζι σας η λαγάνα (εννοώ βέβαια όσους ζούνε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο πετιμέζι, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά παρασκευάσματα, που επινόησαν οι άνθρωποι, εδώ και αιώνες. Με το πετιμέζι, μπορούμε να φτιάξουμε από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr