Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 112 συνταγές
Υλικά για 8 μαραθόπιτες: Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι 300 γρ. νερό 2-3 κ.σ. τσίπουρο 20 ml ελαιόλαδο 2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη αλάτι Για τη γέμιση: 1 ματσάκι[...]
Πηγή: easykuzina.grΑπλά ψωμάκια κομμένα στη μέση και βουτυρωμένα. Τα γεμίζουμε με σοταρισμένα μανιτάρια Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε δύο[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΌποιος έχει ταξιδέψει στη Σάμο, γνωρίζει πως πέρα από τα αμέτρητα, πανέμορφα ακρογιάλια με τις πεντακάθαρες θάλασσες και τις εκπληκτικές αμμουδιές, το[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΕίναι μια σχετικά εύκολη συνταγή και γίνεται μια πολύ αφράτη γλυκιά πιτούλα. Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. πετιμέζι 1 φλιτζ. ζάχαρη 1 κ.σ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΖύμη: 5 κούπες αλεύρι 1 κουτάλια της σούπας ξύδι ή τσίπουρο 2 κουταλιές της σούπας λάδι Αλάτι Λίγο νερό Γέμιση: Διάφορα λάχανα (σπανάκι, μαϊντανό,[...]
Πηγή: cookpad.com/gr…για τη ζύμη 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. τσικουδιά 1 κ.σ. καλό, παρθένο ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό 1/4 κ.γ. αλάτι …για τη γλυκιά γέμιση[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ σημερινή ανάρτηση, είναι αφιερωμένη εξαιρετικά, στο Δημήτρη και στην Αχτίδα του! Έτσι σαν δώρο για τη χθεσινή του γιορτή, με τις ευχές μου για Υγεία και[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΜια πιτούλα πεντανόστιμη και τραγανή!!!! ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) 500 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο σκληρό 1/2 φλιτζανάκι του καφέ τσίπουρο 1 φλιτζανάκι του καφέ[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.gr...η κολασμένη εκδοχή! Τι χρειαζόμαστε: Για το ΦΥΛΛΟ: 1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο ένα σφηνάκι τσίπουρο αλάτι-πιπέρι 1κ.γ. γλυκάνισο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟ φούρνος της γειτονιάς μου φτιάχνει τα πιο θεϊκά πολύσπορα τυροπιτάκια με αλεύρι ολικής. Τρως ένα και πας στον παράδεισο! Για μερικά λεπτά μεταφέρεσαι μέσα[...]
Πηγή: bostanistas.grμελιτζάνες κάθε είδους ντομάτες (επίσης κάθε είδους) πιπεριές (πράσινες κλασικές και καυτερές) σκόρδο φέτα τυρί κρεμμύδι ξερό λάδι Οδηγίες Κόβουμε τις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ... ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ: 500 gr. ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ 200 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 200 ΓΡ. Η 1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.gr(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Οι Ελληνες έτρωγαν αυτές τις πίτες από την αρχαιότητα. Μία από τις πρώτες αναφορές προέρχεται από τον ποιητή Φιλόξενο, τον[...]
Πηγή: bostanistas.grΠριν να πούμε για τις σαρικόπιτες, ας δούμε λίγα πράγματα για το στοιχείο εκείνο της κρητικής φορεσιάς από το οποίο πήραν το όνομά τους. Επί τουρκοκρατίας οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr