Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Η κουζίνα του Πόντου Και να θέλεις να το αποφύγεις είναι αδύνατον. Ο λόγος για το Ραγιάν, ένα μικρό κατάστημα στην πλατεία Αθωνος στην Θεσσαλονίκη όπου δίνουν[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΜε τα χρυσά μήλα του Οκτώβρη! Η γέμιση γλυκισμάτων με φρούτα είναι πολύ συνηθισμένη στις κουζίνες όλου του κόσμου. Οι μηλόπιτες και τα μηλοπιτάκια είναι το[...]
Πηγή: bostanistas.grΠίτα εποχής με κρητικά (και όχι μόνο) τυριά! Χθες η λαϊκή της περιοχής μας ήταν γεμάτη πράσα. Το τέλος του Σεπτέμβρη το έχει αυτό το καλό. Ενώ δεν έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧάριν του επετειακού γεύματος έγινε αυτή η τάρτα μαζί με ένα ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι, πουρέ αρακά και η κυδωνόπιτα με συνταγή εκλεκτής φίλης γιατί όπως[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΠανέυκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!!! Τι χρειαζόμαστε: 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι σταφίδες 1 φακελάκι μπέικιν 250 γρ. ζάχαρη 3-4[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κιλό αλεύρι ίσως και λίγο παραπάνω , ανάλογα το αλεύρι 2 βανίλιες -ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι 50 γρ μαγιά ή 2 φακέλάκια ξερή μαγιά 8 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕίπαμε κουραμπιέδες φέτος δεν ... Αλλά δεν μπορεί να μην μυρίσει και το σπίτι με την τέλεια αρωματισμένη, με βούτυρο, ζύμη τους!! Οπότε η εφαρμογή έγινε και[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά 1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος 6 μεγάλα κυδώνια 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 100 γρ. κουκουνάρι 100 γρ. μαύρες σταφίδες 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο + ½ κ.γ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΔεν έχει νόημα να σας δώσω συνταγή γαλοπούλας εκ των υστέρων, αλλά σας δίνω ορισμένες ιδέες για εκμετάλλευση των κομματιών που σας έμειναν - αν έμειναν. Φέτος[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο αγαπημένο μου! Τόσο αφράτο και νόστιμο, τόσο μυρωδάτο! Χωρίς καθόλου ζύμωμα και ιδιαίτερο κόπο, έχετε υπέροχο σπιτικό ψωμάκι φτιαγμένο από τα χεράκια σας.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕποχής! Μπορεί η δική μου κυδωνιά και ρο(γ)διά να μη δίνουν ακόμη καρπούς, αλλά ας είναι καλά οι φίλοι κι οι γείτονες, δεν μου λείπουν. Σπάνια αγοράζω ρόδια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧάριν του επετειακού γεύματος έγινε αυτή η τάρτα μαζί με ένα ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι, πουρέ αρακά και η κυδωνόπιτα με συνταγή εκλεκτής φίλης γιατί όπως[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΜε τα χρυσά μήλα του Οκτώβρη! Έχετε ακούσει την παροιμία «όλοι ξανοίγουν το σεισμό κι ο μαραγκός γυναίκα»; Την λένε άραγε –έστω με άλλα λόγια-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕμείς βάλαμε το καφεδάκι και η Ζουζουνα έβαλε αυτή την ωραία κυδωνόπιτα που μοιάζει στην εμφάνιση με πάστα φλόρα. Αν σας αρέσει το γλυκό κυδώνι θα την[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ σφολιάτα είναι μια εύχρηστη, αφράτη, βουτυράτη ζύμη, που όταν ψήθεί, φουσκώνει και σχηματίζοντας στρώσεις από πολλά τραγανά λεπτά φύλλα. Εκτός από[...]
Πηγή: funkycook.gr4 φλιτζ. νερό 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο ½ φλιτζ. ζάχαρη 1 πορτοκάλι (ξύσμα) 110γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο 1 πρέζα αλάτι 1½ φλιτζ. γλυκό κυδώνι Σε κατσαρόλα[...]
Πηγή: cooklos.grΈνα από τα πιο διάσημα τυριά της πατρίδας μας είναι το κασέρι, και νομίζω πως αν βρεις ένα καλό κασέρι, μπορείς να δημιουργήσεις εξαιρετικά πράγματα, πέρα από[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΑχλαδόπιτα – Greek Kouzina Αρχική Άρθρα και βοηθήματα Αχλαδόπιτα Μερίδες 6-8 Υλικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 75 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια βούτυρο[...]
Πηγή: greekouzina.gr