Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
Ένα Ιρλανδέζικο Ψωμί Σόδας είναι ένα ψωμί παραδοσιακό, προετοιμασμένο με μια παλιά τεχνική, για να έχουμε μέσα σε μισή ώρα ένα πολύ γευστικό αφράτο και με[...]
Πηγή: kitchenstori.es500 γραμμ. αλεύρι ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ξύδι νερό χλιαρό όσο σηκώσει τρίμματα φέτας πιπέρι φρεσκοτριμμένο Πασπαλίζουμε τα τρίμματα[...]
Πηγή: argiro.grTarte à l’ oignon, ή Ziwelküeche από τον Γρηγόρη Φαρμάκη Γρηγόρης Φαρμάκης Η tarte à l’ oignon (τάρτ α λ’ ονιόν) – ή καλύτερα, Ziwelküeche, στην τοπική[...]
Πηγή: caruso.gr(photo: Άκης Ορφανίδης) Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή τον μπουφέ σας θα πρότεινα μία τάρτα με κάστανα και μανιτάρια πορτομπέλο. Η κλασική παρασκευή της[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο φαγόπυρο ή αλλιώς μαύρο σιτάρι είναι ένα ψευδοδημητριακό οι σπόροι του οποίου μοιάζουν με τους σπόρους των σιτηρών. Οι σπόροι του είναι μικροί, τριγωνικοί[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΤο ψωμί είναι η τροφή που τρώμε πιο συχνά από όλες. Οι περισσότεροι, καταναλώνουμε ψωμί καθημερινά και κάποιοι σε όλα μας τα γεύματα. Για την καλή λειτουργία[...]
Πηγή: magiacook.grΣυμβουλές 17/11/2019 Καρανίκος Γιάννης Συμβουλές Για ΚρέπεςΣουρώνουμε για ένα τέλειο λείο μίγμαΞεκουράζουμε το μίγμα για 12-24 ώρες. Αφού σχηματίσουμε τον χυλό[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.com500 γραμμ. αλεύρι ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ξύδι νερό χλιαρό όσο σηκώσει τρίμματα φέτας πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Πασπαλίζουμε τα[...]
Πηγή: argiro.grΑπό τότε που ανακάλυψα το φαγόπυρο, θα ήθελα αν μπορούσα να το βάλω σε όλα τα σπίτια. Από που να αρχίσω; Από τον χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη που κάνει αυτήν[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΤον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι φούρνοι παράγουν ψωμί, παξιμάδια, κουλούρια, ακόμα και ζυμαρικά από αλεύρι ζέας. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΖύμη για αλμυρές κρέπες Συστατικά Μείγμα Α (κοσκινισμένα) 140γρ Αλεύρι4γρ Αλάτι3γρ Ζάχαρη10γρ Κορν φλάουρΜείγμα Β 250γρ Γάλα100γρ Αυγά12γρ ΗλιέλαιοΕκτέλεση[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΥΓΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Το φθινόπωρο είχα μετατρέψει μέρος απο το φυσικό μου προζύμι σε υγρό φυσικό προζύμι (υ.φυ.προζ. ή li.co.li. απο τα ιταλικά), με[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛ αδόπιτα Κιμώλου Παραδοσιακή πίτα της Κιμώλου, μια ελληνική παραλλαγή της ιταλικής πίτσας. Το σίγουρο είναι ότι θα σας εντυπωσιάσει η νοστιμιά της, αν και[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ LUCA MONTERSINO Υπέροχη μέσα στην απλότητα της, θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με έναν τεράστιο εργολάβο ή με τούρτα εργολάβο. Ακόμη[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr1 κούπα (200 g) κρασί λευκό 1 κούπα (200 g) σπορέλαιο 450 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη (μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη) 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 μεγάλο[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά: Για 4-6 άτομα 1/2 κούπα σιτάρι ολικής άλεσης 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης ή κρίθινο 1 φακελάκι[...]
Πηγή: sidagi.grΕδώ και καιρό είχα γράψει για ψωμί με αλεύρι ζέας , το οποίο είχα φτιάξει με προζύμι από κεφίρ. Ο λόγος ήταν ότι αναγνώστρια του μπλογκ, της οποίας η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜανιτάρια πλευρώτους (Pleurotus) σωταρισμένα και αναμεμειγμένα με αρωματικά βότανα και εμποτισμένα με μπαλσάμικο. Ανθότυρος τρυφερός και φρέσκος παρέα με την[...]
Πηγή: kitchenstori.esΚαλη εβδομάδα από το παγωμένο Τορόντο! θα θυμόσαστε να γράφω για τον καιρό στο Τορόντο τα τελευταία 3 χρόνια, το πόσο ήπιος είναι ο χειμώνας τον οποίο τον[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΥλικά 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη 20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 20 γρ. νωπή μαγιά 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1[...]
Πηγή: icookgreek.com