Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 55 συνταγές
Υλικά για τη γέμιση: 500 γρ. μοσχοκολοκύθα ή άλλη κολοκύθα τριμμένη 150 γρ. ή 1 1/2 κούπα καρύδια 100 ml ταχίνι (ανακατέψτε το πριν το χρησιμοποιήσετε) 110 γρ.[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΣυστατικά Τσουκνίδα (περίπου 1/2 - 1 κιλό) Αλεύρι Πολέντα Διάφορα χόρτα, περίπου 300 γρ. (Σέσκουλα, Ραδίκια ή ζωχούς, φύλλα απο ραπανάκι, βρούβες κ.α.) Πράσινα[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά : 1/2 κιλό σπανάκι 1/2 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μυρώνια 1/2 ματσάκι παπαρούνα 2 κορυφές από λάπαθα 1 μεγάλο κρεμμύδι αλάτι πιπέρι 1/2 κιλό αλεύρι 4[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΣυστατικά: • 2 ½ κούπες λάχανο, ψιλοκομμένο • 2 πατάτες, κομμένες και μαγειρεμένες εκ των προτέρων • 1 κ.γ. φυτικό λάδι • ½[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά : 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2 κ.γ. ολόκληρους σπόρους γλυκανίσου 2 κ.γ. τριμμένους σπόρους κορίανδρου 1[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για περίπου 10 κρέπες: 3 κούπες αλεύρι Γ.Ο.Χ. (για όλες τις χρήσεις) 2 με 2 1/2 κούπες νερό (ανάλογα το αλεύρι) 4 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 5 κ.γ. μπέικιν[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για 6 τετράγωνες τυρόπιτες: Υλικά για το ζυμάρι: 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ 1 κούπα νερό (περίπου, θα το δείτε και με το μάτι) 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. ροζ[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά: 200 γρ. ανάλατα ωμά αμύγδαλα 200 γρ. ψίχα ξερού ψωμιού ή κρουτόν 5 κ.σ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι 30 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια, μόνο τα[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για 2 ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. το ένα: Υλικά για το προζύμι: 2 φακελάκια ξερή μαγιά (συνολικά περίπου 18 γρ.) 1 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλεύρι ¼ κούπας[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για τη ζύμη: 1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο 1 κούπα χυμό από πορτοκάλι 500 γρ. αλεύρι 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ελάχιστο αλατάκι Υλικά για τη γέμιση: 1[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για 24 μερίδες: 1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο» της alfa 2 1/2 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο 1 1/2 κούπα φρυγανιά αλεσμένη 1 1/2 κούπα[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για ένα μεγάλο ταψί φούρνου: Υλικά για την σφολιάτα 2 κούπες κρύο νερό 1/2 κούπα λάδι ή λιωμένη φυτική μαργαρίνη 4 κ.σ. ξύδι 2 κ.γ. ορυκτό άλας Σκληρό[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΞηρά υλικά: 1 ½ κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. κανέλα 1 πρέζα αλάτι ¾ κούπας λευκή ή καφέ ζάχαρη[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥΛΙΚΑ (για 10 κοµµάτια) ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 3 κ.σ. ρακή χυµός από ½ λεµόνι 1 πρέζα αλάτι 1 ποτήρι[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΓλυκιά Πίτα με Κολοκύθα ( Λωλή Σίφνου ) ΥΛΙΚΑ: 500 gr. ψίχα πορτοκαλής κολοκύθας 270 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 ml. χυμό πορτοκαλιού 120 ml. ελαιόλαδο[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΗ μουσούντα είναι χορτόπιτα χωρίς φύλλο απο τα μεσόγεια και όλες τις περιοχές με αρβανιτοχώρια, με καταγωγή την Ήπειρο. Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 35[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για 2 λαγάνες: 250 - 290 ml χλιαρό νερό (όσο πάρει) 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 20 γρ. νωπή θρυμματισμένη με τα δάχτυλά μας ½ κ.γ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά: 2 μεγάλα πορτοκάλια 2 1/2 κούπες ζάχαρη ¾ κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ¼ κούπας ρακή ή κονιάκ ή λικέρ της[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για την ζύμη: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα νερό (230 ml) ή όσο πάρει 1 κ.σ. λάδι 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.) 1 1/2 κ.γ. αλάτι 2[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΣυστατικά 1 κούπα ταχίνι (ανακατέψτε καλά πρώτα) 1 κούπα ζάχαρη 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό έλαιο 1 κ.σ. κονιάκ 2/3 κούπας χυμό πορτοκάλι 1 1/2 κ.γ.[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά: 300 gr αλεύρι σίτου 100 gr λιναρόσπορο, αλεσμένο 400 ml νερό χλιαρό 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κούπα ελιές, χωρίς κουκούτσι[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr