Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 84 συνταγές
Ζουμερά, νόστιμα, θερμαντικά – τα καλά λουκάνικα, χειροποίητα, καθαρά, φροντισμένα μπορούν να μεταμορφωθούν από μεζεδάκι σε φαγητό αξιώσεων. Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΤέλος οι πίτσες από delivery, που φτάνουν σπίτι με μουλιασμένη ή θεόξερη ζύμη, άγευστα τυριά και, τελικά, δεν αξίζουν το κόστος τους. Σάββατο έφτασε, οπότε[...]
Πηγή: bostanistas.grΑς παίξουμε λίγο με τα στερεότυπα: Εχουμε και λέμε. Ο εργένης έχει τη ρετσινιά του σαβουροφάη ενώ η μοναχική γυναίκα είναι εκλεκτική. Και οι δύο βιάζονται,[...]
Πηγή: bostanistas.grΝαι, το ξέρω ότι εξελίσσεται σε φετίχ αυτό το παιχνίδι με τις μακαρονάδες της Πέμπτης κι όλο λέω να το σταματήσω και να σοβαρευτώ κι όλο αναβάλλω το τέλος[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα πολύ παλιά τα χρόνια (δηλαδή μόλις πριν από 30) εμφανίστηκε στο άστυ ως νεωτερισμός η εκδοχή “ριγκατόνι 4 τυριά” και σάρωσε. Στον αθηναϊκό[...]
Πηγή: bostanistas.grΝα που η ανάγκη τα 'φερε να εκτιμήσουμε την "κουζίνα πόβερα", όχι σαν τουρίστες στη χώρα της «εξωτικής φτώχειας» αλλά από τα μέσα.[...]
Πηγή: bostanistas.grΘα προτιμούσα να επιστρέψω στο πάπλωμά μου, να κλείσω το φως, τα μάτια και να μη βγω στους δρόμους, να μην αντιμετωπίσω τίποτα. Να ακούω τη βροχή μέσα από το[...]
Πηγή: bostanistas.grΈκανε αυτό που πολλοί ονειρευόμαστε. Τα βρόντηξε όλα κι έφυγε. Έκλεισε την πόρτα στο ωραίο αθηναϊκό του διαμέρισμα, που πολλοί ζήλευαν, σε λίγο το ξενοίκιασε[...]
Πηγή: bostanistas.grΠροσφάτως μόλις έμαθα την καίρια φράση του Φεντερίκο Φελλίνι: "Ζωή είναι ο συνδυασμός μαγείας και ζυμαρικών". Με βλέπω να την κεντάω για τον τοίχο[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ σημερινή μακαρονάδα της Πέμπτης, γιορταστική για τον πρώτο χρόνο του bostanistas μαζεύει στο τραπέζι όλους, συνεργάτες αφοσιωμένους και κεφάτους, φίλους[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο κριθαράκι είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα και συνήθως μπαίνει σε ένα μεγαλειώδες γιουβέτσι. Ελάτε να ελαφρύνουμε τη[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Pasta fasoul» αποκαλεί το φαγητό ο Ντιν Μάρτιν στο τραγούδι That’s amore αλλά ο πιο σωστός τίτλος για τον κλασικό συνδυασμό ζυμαρικών με[...]
Πηγή: bostanistas.grΕπιστροφή στην καλή συνήθεια της Πέμπτης, πιάνω την λαχταριστή άκρη του μακαρονιού από εκεί που την άφησα την περασμένη χρονιά. Η σημερινή μακαρονάδα μοιάζει[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαι μετά; και μετά; Έτσι μου λεγε ένα κοριτσάκι πριν από χρόνια όταν του 'λεγα το παραμύθι της καληνύχτας. Κι ύστερα, "πάλι! πάλι!". Δεν ήθελε[...]
Πηγή: bostanistas.grΞεκίνησα να ετοιμάσω μια αραμπιάτα, τη θυμωμένη μακαρονάδα μπας και εκτονωθεί η ένταση που σφυροκοπούσε τα μηνίγγια μου. Άλλαξα γνώμη, φάνηκε πολύ εύκολη[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια εύκολη και γευστικότατη συνταγή της Lorenza Berrini, που μπορείτε να την ετοιμάσετε μέρες πριν και να την ψήσετε την τελευταία στιγμή. Βασίζεται στο[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Ο executive chef Ευστράτιος Καλαθάκης μάς φτιάχνει μια μακαρονάδα που αναδεικνύει απόλυτα την πρώτη ύλη, καθώς η γεύση της[...]
Πηγή: bostanistas.grΠότε άρχισε και να που κοντεύει να τελειώσει η Αποκριά, χαμπάρι δεν πήρα. Μόνο σαν έμαθα πως η επόμενη Δευτέρα είναι Καθαροδευτέρα, θυμήθηκα τη μακαρονόπιτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μητέρα μας, που μεγάλωσε στο γαλλόφωνο σπίτι των Βέλγων παππούδων της, διάνθιζε την καθημερινή της ομιλία με ένα σωρό γαλλικές εκφράσεις που κληρονομήσαμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο στους πάγκους της λαϊκής μου βρίσκω ντοματάκια με μυρωδιά αληθινή, η καλοκαιρία επιμένει. Εσχάτως δε, βρίσκω διαφόρων ειδών - μια συμπαθέστατη παραγωγός[...]
Πηγή: bostanistas.gr