Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 72 συνταγές
Οι λωτοί (ή λώτα) είναι φρούτα που δεν με έχουν συγκινήσει ΠΟΤΕ! Η μάνα μου τρελαινόταν. Της άρεσαν (και της αρέσουν) πολύ, ενώ εγώ δεν καταλάβαινα τι ακριβώς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτα πλαίσια ειδικής διατροφής, μου ζήτησε μια φίλη να της φτιάξω μαρμελάδα ροδάκινο με φρουκτόζη. Έγινε πάρα πολύ νόστιμη! Αν αποφεύγετε τη ζάχαρη, αλλά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια μαρμελάδα που με εξέπληξε με τη νοστιμιά της, ήταν η μαρμελάδα κορόμηλο. Ξινούτσικη όπως μ΄αρέσει (ανάλογα την ποικιλία των φρούτων και τη ζάχαρη που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈχετε δοκιμάσει μαρμελάδα κυδώνι; Μια ασυνήθιστη μαρμελάδα θα έλεγα, αφού δεν είναι από αυτές που κυκλοφορούν συνήθως στις κουζίνες μας ή στο εμπόριο.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα ξέρετε τα κούμαρα; Αν είσαστε από τους τυχερούς που έχετε κοντά σας βουνό και μπορείτε να εκδράμετε το χειμώνα, τότε τα ξέρετε. Αν φυσικά φύονται στα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΛίγες μέρες στην Αθήνα, με αποσυντόνισαν λιγάκι από το blogging. Τι θέλει ένας νησιώτης στην Αθήνα κατακαλόκαιρο; Αυτό με ρωτούσαν όλοι! Χαχα! Λοιπόν, όταν δεν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ φυτούρα (ή φριτούρα κατά το λεξικό του Λεωνίδα Ζώη), είναι ένα τοπικό γλυκό που υπάρχει σε όλα τα πανηγύρια της Ζακύνθου, και που μέχρι πρόσφατα ουδεμία[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤούρτα παγωτό με μπεζέδες και kinder bueno έφτιαξα. Να κεράσω; Αν αγαπάτε τους μπεζέδες, θα τη λατρέψετε! Συνταγή, σύντομα on line!
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟκ. Το παραδέχομαι. Δεν έχω φτιάξει ποτέ τίποτα ειδικά γι΄αυτή τη μέρα. Ή ίσως έχω φτιάξει εδώ και πολλάαααααααααα χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι. Τη θεωρώ μια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤον τελευταίο καιρό, πολύς λόγος γίνεται για το κατά πόσο θα πρέπει να στηρίζουμε τις ξένες αλυσίδες καταστημάτων ή όχι, για μποϋκοτάζ σε προϊόντα κλπ κλπ. Εδώ[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟ καιρός ψιλοψύχρανε και ήρθε η ώρα να περάσουμε σε καμιά φθινοπωρινή-χειμωνιάτικη μαρμελάδα! Μαρμελάδα αχλάδι με κανελλογαρίφαλα, για τους λάτρεις των[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠριν λίγες μέρες έφτιαξα μια τούρτα που περιείχε φράουλες . Μου έμειναν αρκετές αλλά όχι ικανοποιητικά αρκετές για να γίνουν γλυκό ή μαρμελάδα . Είπα λοιπόν να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτο βιβλίο μου, Ψωμιά και ζύμες , υπάρχουν 2 συνταγές για Ζακυνθινή κουλούρα και οι δύο με μαγιά. Η διαφορά είναι στα κιλά και στη φόρμα με τρύπα ή χωρίς (άρα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔεν ξέρω πώς τα καταφέρνω και ο χρόνος πια δεν μου φτάνει. Δεν ξέρω αν σε σας συμβαίνει, αλλά όταν έρχεται σκ, λέω πως θα κάνω όλα όσα δεν πρόλαβα να κάνω όλη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤελικά έχει γίνει παράδοση, τέτοια εποχή κάθε χρόνο, να βάζω συνταγή για μουστοκούλουρα. Εξακολουθώ να πειραματίζομαι όπως φαινεται! Έχει επικρατήσει η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕλαφρύ γλυκάκι, για ελαφριές τύψεις. Μήλα ψητά στην κατσαρόλα 6-7 Μήλα (όσα παίρνει μια μέτρα κατσαρόλα) 6-7 κ. γλ. ζάχαρη (όσα και τα μήλα) κανέλα σκόνη 1/2[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤώρα αυτό το "μουσταλευριά με μούστο" σας ακούγεται λίγο σαν εκείνο το "πορτοκαλάδα από πορτοκάλια"; Ε δεν έχετε άδικο αν σας το θύμισε! χαχα! Λοιπόοοοοοον,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ μαρμελάδα βερύκοκο είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες μαρμελάδες του καλοκαιριού! Η μοναδική γεύση του φρούτου αλλά και το χρώμα του, την κάνουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΝομίζω ότι έχω καιρό να βάλω γλυκάκι. Γι΄αυτό θα προτείνω κάτι εύκολο και γρήγορο. Μηλοπιτάκια με φύλλο σφολιάτας. Μια και έχει ξεκινήσει η νηστεία, αν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΘυμάστε το λικέρ μανταρίνι ; Όσες το ξεκινήσατε, τώρα θα είναι σχεδόν έτοιμο. Έλεγα να βάλω αυτό το ποστ λίγο αργότερα, αλλά είδα ότι μερικές βιάστηκαν να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈχετε δοκιμάσει να φτιάξετε μαρμελάδα με φρουκτόζη; Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια κανονική μαρμελάδα. Η φρουκτόζη έχει ίδια θερμιδική αξία με την[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜία πρωτότυπη, ευέλικτη και εύκολη συνταγή προτείνω σήμερα. Η ιδέα ανήκει στη φίλη μου την Πέννυ, που κάθε φορά που πάω σπίτι της, έχει να με κεράσει κάτι νέο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠλησιάζει η γιορτή του Αγίου Φανουρίου και ο Πανόπτης μου έστειλε τη συνταγή με την οποία φτιάχνει Φανουρόπιτα και την οποία είχε δει σε κάποια εκπομπή στην[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτην αγορά, οι φράουλες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Ποτέ δεν βιάζομαι να πάρω φράουλες, γιατί ως φυτό που είναι σχεδόν σε επαφή με το έδαφος. μου έχουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ εποχή των δαμάσκηνων έφτασε και η καλή μου η Μαρία Σ. πάντα με σκέφτεται. Προχτές, πήγα να παραλάβω το πεσκέσι της, ένα καλάθι γεμάτο φρεσκοκομμένα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ μάνα μου ήταν πολύ καλή μαγείρισσα. Και ζαχαροπλάστισσα επίσης. Παρόλο που δεν είχε βγάλει γυμνάσιο (δύσκολα τα χρόνια μετά την κατοχή...), της έκοβε και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε χρόνο, όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, θέλω να δοκιμάσω πολλές συνταγές. Να πειραματιστώ, να φτιάξω και να ξαναφτιάξω μέχρι να έχω το αποτέλεσμα που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔιαβάζω τις συνταγές που έχω για νηστίσιμα κουλούρια. Της μάνας μου η συνταγή θέλει αλυσίβα. Μια άλλη θέλει αμμωνία. Αλυσίβα δεν έχω. Αμμωνία δεν θέλω. Τι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια συνταγή από τα παλιά βάζω σήμερα και με πολύ παλιές φωτό. Η συνταγή όμως είναι νοστιμότατη, χειμωνιάτικη και φρουτένια. Μα πάνω απ' 'ολα χωρίς υπερβολικές[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤη μέρα που πήρα στα χέρια μου το μούστο, μου ήρθαν μερικές ιδέες για να αξιοποιήσω ένα μέρος του. Μία από αυτές, ήταν να φτιάξω ζελέ.Αν η πρώτη σας σκέψη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈχω ετοιμάσει μερικά tutorials επάνω στη ζαχαροπλαστική, με βιντεάκια ή χωρίς, τα οποία θα σας δείχνω κατά καιρούς. Σήμερα θα σας δείξω, πώς να "ντύσετε" ένα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr