Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 43 συνταγές
Για τη ζύμη 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. ζάχαρη λευκή 90 γρ. βούτυρο 90 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ) ξύσμα από 2 λάιμ 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 γρ. βούτυρο αγελάδος 325 γρ. ζάχαρη καστανή ανοιχτή 20 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες 1 αυγό μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικό 1 πρέζα αλάτι (στη μύτη[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλη αραβική πίτα 50 γρ. σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη (για να γλιτώσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο μπορούμε να πάρουμε «σταγόνες» σοκολάτας που[...]
Πηγή: gastronomos.gr200 ml αφρώδες γλυκό ή ημίγλυκο κρασί* (κρύο, από το ψυγείο) 3 ώριμες φράουλες, κομμένες σε φέτες (τις παγώνουμε στην κατάψυξη) 3 φέτες λάιμ + 1 λάιμ, για το[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό κυδώνια, πολύ καλά πλυμένα* 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί 1/4 φλιζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι, κομμένο[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί 150 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη + 100 γρ. αμύγδαλα, χονδροκομμένα 160 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την 1η μέρα 1 κιλό αχλάδια, καθαρισμένα 1 κιλό πεπόνι, καθαρισμένο 1.200 γρ. ζάχαρη 2 λεμόνια, το χυμό τους Για την 2η μέρα 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ. βούτυρο, σε κύβους 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 3-4 κουτ. σούπας κρύο νερό Για τη[...]
Πηγή: gastronomos.gr20 ml * χυμός από μοσχολέμονο ή λεμόνι 20 ml σιρόπι ζάχαρης (το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 5 αυγά μεσαίου μεγέθους) 300 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 30 γρ. κακάο 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά, χτυπημένη[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών (κατά προτίμηση βιολογικών) 100 ml φρέσκο[...]
Πηγή: gastronomos.gr50 ml λικέρ crème de cacao, το σκούρο 60 ml βότκα Διαδικασία Γεμίζουμε με μεγάλα παγάκια ένα σέικερ, προσθέτουμε τα ποτά και χτυπάμε δυνατά και γρήγορα.[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 γρ. βούτυρο αγελάδος 250 γρ. ζάχαρη 4 αυγά μεσαίου μεγέθους 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 100 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κούπα γάλα 2 κοφτές κουτ. σούπας nutella ή άλλο άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας της αρεσκείας μας Διαδικασία Αδειάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1200 γρ. αλεύρι 160 γρ. ζάχαρη 2 φακελάκια μαγιά 2 ½ κούπες χλιαρό γάλα 3 αβγά 2 κούπες σταφίδες 2 κουταλάκια κανέλα 1 κουταλάκι γαρύφαλλο 100 γρ[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. μέλι 3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση 1 φύλλο σφολιάτας Για το σερβίρισμα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή άγλυκη σαντιγί (δηλαδή κρέμα γάλακτος[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 γρ. βούτυρο 120 γρ. ζάχαρη 1 κρόκο αυγού 15 ml κονιάκ 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ ξύσμα από 1 λεμόνι 100 γρ. αμύγδαλα 370 γρ. αλεύρι μαρμέλαδα[...]
Πηγή: gastronomos.gr200 γρ. ελαιόλαδο 120 γρ. πετιμέζι 180 γρ. νερό 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 200 γρ. ζάχαρη 50 γρ. κονιάκ 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού κανέλα[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το σιρόπι 450 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα χυμός από 1/2 λεμόνι 1 ξυλαράκι κανέλα Για την πίτα 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου 5 κουτ. σούπας ζάχαρη λίγο αλάτι 3 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.gr100 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κύβους 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 50 γρ. νερό 40 γρ. μαγιά νωπή ή 16 γρ. ξερή (2 φακελάκια) 3[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη βάση 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή Μιράντα 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο Για την κρέμα 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 60 γρ. ζάχαρη άχνη 200[...]
Πηγή: gastronomos.gr40 γρ. νωπή µαγιά 190 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες + 40 γρ. επιπλέον, χλιαρό 2 αυγά, κατά προτίµηση βιολογικά + 1 επιπλέον, για επάλειψη 125 γρ. βούτυρο[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη βάση 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο στο μπρίκι ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) Για τη[...]
Πηγή: gastronomos.gr400 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή (όχι σαντιγί) ξύσμα από[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 αυγά 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 500 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου) 150 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. κακάο 100 γρ. κονιάκ 500 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr20 φύλλα κρούστας για μπακλαβά 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο Για την κρέμα 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες 200 γρ. ζάχαρη 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά[...]
Πηγή: gastronomos.gr170 γρ. βούτυρο αγελάδος 120 γρ. ζάχαρη 4 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά 150 γρ. έτοιμο άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας τύπου μερέντα 100 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr600 γρ. νερό 1 κουτ. σούπας φύλλα τσαγιού, κατά προτίμηση με άρωμα γιασεμιού 80 γρ. ζάχαρη 15 γρ. φύλλα ζελατίνης (3 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερου[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό κεράσια απύρηνα (καθαρό βάρος) 800 γρ. ζάχαρη 25 φύλλα φρέσκιας μέντας (δυστυχώς, δεν τη βρίσκουμε εύκολα στην αγορά, παρά μόνο σε φυτώρια, σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr