Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 258 συνταγές
Δεν νομίζω πως υπάρχει σωστή και λάθος ώρα για pancakes. Μεσοβδόμαδα, μετά το μεσημεριανό, επειδή θες κάτι σαν τηγανίτα αλλά χωρίς πολλά λάδια, να του ρίξεις[...]
Πηγή: bostanistas.grΚανταΐφι! Το πιο απλό και πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι! Απαραίτητη παρουσία ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας, αξεπέραστα νόστιμο, φτιαγμένο μόνο με[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Eπειδή προσέχω την υγεία και την σιλουέτα σας, έφτιαξα μια υγιεινή τούρτα σοκολάτας για να την δοκιμάσετε χωρίς τύψεις. Η αλήθεια είναι πως[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Μαρίνα Μαυρομάτη Το καλοκαίρι και ειδικά το φετινό που μας προέκυψε με πολλή ζέστη, θέλει γλυκάκια εύκολα, ελαφριά και δροσερά! ‘Έτσι κι εγώ[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Ακης Ορφανίδης) Η πάβλοβα είναι αγαπημένο γλυκό. Ειδικά, η πάβλοβα με φράουλες είναι η κλασική και πιο διάσημη εκδοχή της, όμως, εκτός από αυτή σήμερα[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίμαι σχεδόν σίγουρη ότι το νεοελληνικό "βερίκοκο", όταν καθόμουν ακόμη στα θρανία, το γράφαμε βερύκοκκο. Με βεβαιότητα δεν μπορώ, όμως, να πω[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μουσταλευριά ήταν ένα από τα γλυκά που έφτιαχνε απαραιτήτως η γιαγιά Ανδρομάχη το φθινόπωρο. Όταν δε χτίσαμε και το εξοχικό στον Άγιο Παύλο της Χαλκιδικής,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα «μήλα ψητά με σαντιγί» υπήρξαν ανέκαθεν ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά της οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια και είχαν την τιμητική τους στα διάφορα[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Χρυσαυγή Μπόμπολα Όταν είσαι ένα σκαλοπάτι πριν τα εβδομήντα, παππούς ήδη δύο φορές και έχεις μεσάνυχτα από τεχνολογία, η μόνη σου έννοια λογικά θα[...]
Πηγή: bostanistas.grΜέρες είχα να φτιάξω γλυκό και τα παράπονα, διακριτικά μεν αλλά, υπήρχαν. Όταν ακούς με την είσοδο στο σπίτι κάτι μυρίζει, χωρίς να μυρίζει, τι άλλο σημαίνει[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Κική Τριανταφύλλη) Η κανέλα, η δική μου αναμφισβήτη βασίλισσα των μπαχαρικών, μαζί με την παρέα της, το πιπέρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και λοιπά[...]
Πηγή: bostanistas.grΥπέροχο παγωτό με πραγματικό γιαούρτι και μαρμελάδα βύσσινο. Ακαταμάχητος συνδυασμός και πλούσια γεύση. Ολα με φυσικά υλικά και χωρίς ίχνος συντηρητικών! Δόση[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι φετινές μαρμελάδες μου είχαν μεγάλη επιτυχία. Τελειώνουν όμως στο πι και φι γιατί δεν κάνω μεγάλες ποσότητες. Το βερίκοκο το καταναλώσαμε ήδη, το τελευταίο[...]
Πηγή: bostanistas.grΦέτος, τις λίγες φθινοπωρινές μέρες που βρέθηκα στο χωριό, βρήκα μια μικρή κυδωνιά σε ένα κτήμα μας μες στην εγκατάλειψη αλλά με αρκετά κυδώνια. Αποδίδοντας[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο cheesecake είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Σε αυτήν εδώ τη διασκευή συνδυάζεται με την άλλη μεγάλη μου αγάπη, τη σοκολάτα γάλακτος. Γίνεται εύκολα και[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο σπίτι μας το λέγαμε σαλάμι. Ένα μίγμα από πτι μπερ, κακάο, σοκολάτα, μαργαρίνη και καρυδόψιχα γινόταν σε χρόνο μηδέν ρολό σε λαδόκολλα κι έμπαινε στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι κομπόστες ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο ελαφριά και ανώδυνα γλυκά της κουζίνας μας. Ένα κλικ θερμίδες παραπάνω από τα σκέτα φρούτα. Γλυκό για αρρώστους και[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο κυδωνόπαστο για τους περισσότερους ανασύρει μνήμες παιδικές, το θυμόμαστε κυρίως σαν τετράγωνα ζελεδάκια τυλιγμένα με κρυσταλλική ζάχαρη, καλά φυλαγμένα σε[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Shutterstock / ProtagonCreative) Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Το έθιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας μπορεί μεν να κρατά από τα παλιά, δεν ήταν όμως[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο αυθεντικό, φτιαγμένο όπως πρέπει εκμέκ καταΐφι σου κλέβει την καρδιά: βάση από τραγανό, γενναιόδωρα αλλά όχι υπερβολικά σιροπιασμένο καταΐφι και κρέμα με[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μαρμελάδα βερίκοκο είναι η διαχρονικά αγαπημένη μου και κάθε χρόνο δεν παραλείπω να την φτιάχνω, δοκιμάζοντας παράλληλα να την αρωματίσω με διάφορα[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ αρχή έγινε με τη φράουλα , από εκεί και έπειτα έχω ξεκινήσει έρευνα συστηματική για να βρω τα πιο απλά κόλπα για σπιτικά παγωτά. Ε, το σημερινό με[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι ένα κεκάκι με μήλα και καρότα, αφράτο και ζουμερό, καλυμμένο με λαχταριστό γλάσο σοκολάτας γάλακτος με πραλιίνα. Για γλυκαντικό χρησιμοποιήθηκε στέβια,[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια σιροπιασμένη καρυδόπιτα που θα καλύψουμε με γκανάς σοκολάτας και θα συνοδέψουμε με παγωτό (όταν ζεστάνει ο καιρός!) είναι η σημερινή μου πρόταση. Μια[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Ναι, κι όμως! Μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια για μια απολαυστική, υγιεινή μους σοκολάτας, χωρίς τις δεύτερες σκέψεις και τις τύψεις που[...]
Πηγή: bostanistas.grΕκτός από ξινόμηλα ψητά με ξερά σύκα, σταφίδες, ξηρούς καρπούς και γλυκό κρασί, προσπαθώ να μην έχω άλλα γλυκά στο σπίτι, ώστε να αποφεύγουμε τους πειρασμούς.[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Είναι οι τέλειες τηγανίτες. Πολύ νόστιμες, μυρωδάτες, αφράτες και πολύ πιο υγιεινές από τις συνηθισμένες. Η συνταγή είναι vegan και απόλυτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σημερινό κέρασμα σίγουρα αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας, αφού τα γλυκά λεμονιού είναι κατάλληλα ως επιδόρπια ό,τι κι αν περιλαμβάνει το μενού! Για να το[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίχαμε δοκιμάσει αυτό το γλυκό ως τρατάρισμα σε κάποιο μοναστήρι πριν από πολλά χρόνια. Δεν χρειάστηκε καν να ζητήσω συνταγή. Ήταν προφανής! Δεν ξέρω αν την[...]
Πηγή: bostanistas.grΘέλω να κολυμπήσω σε μια θάλασσα από μηλοπιτάκια. Αυτό ήταν το σύνθημα για το πρώτο γλυκό που μάθαμε να κάνουμε με τη φίλη μου την Κατερίνα, όταν είμαστε[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια γαλατόπιτα με μπόλικη κανέλα, καρύδια και ξερά σύκα... δεν έχω καλύτερο! Η συνταγή αυτή βασίστηκε στη γαλατόπιτα από το βιβλίο: “Ρένα της Φτελιάς,[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαραείναι απλό για να το ονομάσω συνταγή, μάλλον πρόκειται για (σχεδόν μαγικό) τρικ για στιγμιαίο παγωτό φράουλας που μπορεί να ετοιμαστεί στο σπίτι - σε κάθε[...]
Πηγή: bostanistas.grΑκόμα και οι μαμάδες που κανένα μεράκι δεν είχαν με τη μαγειρική, τσάτρα-πάτρα φύλαγαν μια εύκολη συνταγή για κέικ που κάθε τόσο ομόρφαινε τον πάγκο της[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ μπακλαβάς είναι γλυκό παραδοσιακό που φτιάχνεται εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι ξέρουμε ότι προέρχεται από την Τουρκία και στην Ελλάδα έφτασε από τους πρόσφυγες[...]
Πηγή: bostanistas.grΌλα ξεκίνησαν με κάτι εξετάσεις αίματος που έδειξαν κάπως τσιμπημένη χοληστερίνη. Έτσι άρχισε το (όχι πάντα πετυχημένο) κυνήγι των τροφών με χαμηλή[...]
Πηγή: bostanistas.gr