Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 33 συνταγές
YΛΙΚΑ 10 σαβουαγιάρ, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, 1 κονσέρβα ροδάκινα σε ελαφρύ σιρόπι, 1½ κουταλιά κονιάκ, 1½ κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού, ¼ φλιτζανιού[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΟι καλικάντζαροι είναι κοντοί, μαυριδεροί με κόκκινα μάτια, τράγινα πόδια με χέρια τριχωτά σαν της μαϊμούς, σκανταλιάρηδες σαν έφηβοι που μεθάνε για πρώτη[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σιρόπι το χρησιμοποιούμε στα γλυκά του κουταλιού, τα σιροπιαστά του ταψιού αλλά και σε ποτά . Ανάλογα που θα το προσθέσουμε, βάζουμε και αντίστοιχο άρωμα ή[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠΑΣΤΙΕΡΑ ΝΑΠΟΛΕΤΑΝΑ Η παστιερα ειναι το κατ'εξοχην παραδοσιακο ναπολιτανικο πασχαλινο γλυκο. Εκτος απο την Ναπολη, που θεωρειται και η πατριδα της, η παστιερα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΣτα παιδικά μου χρόνια το δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζαμε ως οικογένεια τις παραμονές ονομαστικών γιορτών και γενεθλίων συνοψιζόταν στη φράση: «Να[...]
Πηγή: bostanistas.gr5 Μοναστηριάκές γλυκές συνταγές που πρέπει να γνωρίζετε ΠΟΥΤΙΓΚΑ Υλικά 3 κουταλιές σταφίδα ξανθή 2 κουταλιές μπράντι 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι ½[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΓιατί έτσι είναι... Ή αλλιώς, σφίξε κι άλλο το ζωνάρι... Αλλά γλυκό θα φάμε! Σπανίως αγοράζουμε πια απέξω,αλλά στη κουζίνα τα κάνω όλα-όσα αγαπάμε! Μόνο που[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΖύμη για φύλλο: 1 κ. αλεύρι 3 αυγά αλάτι 2 κουτ. βούτυρο 1 ποτήρι του κρασιού ούζο 1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο 1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ένα μπολ[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΓια τη ζύμη : - 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1 πρέζα αλάτι - 120 γρ. φρέσκο βούτυρο - 2 κρόκους αυγών - 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη - 3 κουταλιές[...]
Πηγή: cooktherapy.grΡαφιόλες αμυγδάλου γλυκές από την Μονεμβάσια! Ένα παλιό γλυκό, τόσο παλιό όσο η …Μονεμβάσια!!! Υλικά Για την Ζύμη (Μεγάλη δόση): 1 κιλό αλεύρι απλό 3 αυγά[...]
Πηγή: greekmasa.grτα αμύγδαλα είναι οι αγαπημένοι μου ξηροί καρποί! Τα λατρεύω για τη λεπτή τους γεύση αλλά τα έχω συνειρμικά δέσει με ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής μου[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑφράτο, μυρωδάτο ,φίνο κέικ για όλες τις ώρες Του Αγίου Νικήτα σήμερα. Γιορτινή μέρα για πολλές περιοχές της Κρήτης αφού πολλά χωριά έχουν εκκλησιές και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚατά την περίοδο της νηστείας του Ραμαζανιού σε όλες τις Αραβικές χώρες τα απογεύματα πωλούνται παντού φρέσκα γλυκά με σιρόπι μέσα σε μεγάλα ταψιά! Εξαιρετικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜέρες νηστείας και.... σαββατοκύριακο έρχεται, όλο και κάποιος θα μας επισκεφθεί εδώ στην εξοχή .Σκέφθηκα σήμερα να φτιάξω σκαλτσούνια, μόνο και μόνο[...]
Πηγή: greekmasa.grΚουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλο αλλά σε μορφή γεμιστού μπισκότου για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στην σοκολάτα καθώς τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά -[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑυτά τα αμυγδαλωτά προέκυψαν κάπως τυχαία! Μια ημέρα είδα σε κάποιο ιταλικό forum μια συνταγή για αμυγδαλωτά απο την Σαρδηνία. Καθώς μας αρέσουν πολύ τα γλυκά[...]
Πηγή: bostanistas.gr1 τσουρέκι πασχαλινό 1 βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι 6 κ.σ. ανθόνερο 3 σφηνάκια λικέρ μαστίχα Για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα 4 κροκάδια αβγών 3 κ.σ. κόρν φλάουρ 1/2[...]
Πηγή: cookpad.com/gr