Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 62 συνταγές
ή νωπό αθότυρο (κατά τη χανιώτικη ονομασία....) Τι είναι σημαίνει λοιπόν παραδοσιακή κρητική κουζίνα; Διαβάστε τις απαντήσεις της κυρίας Καβρουλάκη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝα μαι κι εγώ!!!!! Τώρα που κλείσανε τα καλοκαιρινά στέκια, τα κεφάλια μέσα και επιστροφή στην κουζίνα!! Είπα να φτιάξω μια τάρτα η οποία στολίζει τέλεια έναν[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ Μοιραστείτε το video: Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ,[...]
Μοναστηριακή συνταγή , με ζύμη ελαιολάδου Οι νηστίσιμες συνταγές κυρίως αυτές που προέρχονται από μοναστήρια, είναι συνήθως λιτές αλλά δεν υστερούν σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν παίρνω βέβαια όρκο πως είναι Σαντορινιά η εικονιζόμενη μικρή ντοματιά μου. Αλλά, μη μου πείτε, τη χάρη της ασφαλώς την έχει. Κι είναι ολόγλυκοι οι[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλησπέρα!! Σήμερα λέω να πούμε μερικά πράγματα όσον αφορά την παρασκευή του τσουρεκιού. Από ότι έχω καταλάβει από τις συζητήσεις που κάνω με φίλες και[...]
Πηγή: royal-coconut.blogspot.grΜετά από αρκετές ημέρες αποχής από τα κουζινικά...ήρθα κι' έδωσα πάλι ένα "μικρό ρεσιτάλ" Με πρώτο και καλύτερο "έργο" τα αγαπημένα μου τυριά πάσης φύσεως,[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grμαρμελάδα ροδάκινο σε 30 λεπτά Το μήλο απ την Περσία όπως αποκαλείται το ροδάκινο (Prunus persica) έχει έρθει (με βαπόρι όπως λέει το άσμα) απ’ την Κίνα. Τα[...]
Πηγή: pandespani.comΑυτό το ψωμάκι θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε! Είναι τόσο νόστιμο, τόσο υπέροχο κι εμφανίσιμο που θα ξετρελαθείτε! Επειδή ένα δεν είναι αρκετό ποτέ,[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΤα σύκα έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή και δε θα μπορούσα να μη μοιραστώ μαζί σας την καλύτερη, κατά τη γνώμη και τα γούστα μου, μαρμελάδα σύκο. Το[...]
Πηγή: bostanistas.gr- Μητέρα, αυτές τις ντομάτες να τις πετάξω? Χαλασμένες είναι.... Ντόιγκκκκκκ!!!!!! Οταν θυμάμαι αυτή τη φάση, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και στο τέλος το blue[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕνα πλούσιο κέικ με ολόκληρα κομμάτια αρωματικής κρητικής μπανάνας! Σήμερα θα κατεβούμε νοτιοανατολικά, σε ένα παραλιακό οικισμό του δήμου Βιάννου, την Άρβη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜία εκπληκτική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει! Μην αγχώνεστε, δεν είναι δύσκολη. Χρειάζεται όμως τα κατάλληλα εργαλεία! Καταρχήν, θα χρειαστείτε φύλλο[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΜυρωδάτα μαλακά μπισκότα πορτοκαλιού. Για τον καφέ και το πρωινό σας. Υλικά: 100 γρ. ζάχαρη καστανή 60 γρμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου 1 αυγό 1[...]
Πηγή: sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.grΜουσμουλιές συναντώνται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ακόμα και στα προάστεια της Αθήνας, και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για ν’ απολαύσεις τα φρούτα[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΓλυκιές μπουκίτσες για κάθε γούστο, για κάθε ώρα… Εποχή για μηλόπιτες. Κλασικές ή αποδομημένες, αμερικάνικες, γερμανικές, ρώσικες, γαλλικές,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑγ.Βαλεντίνου/ Γλυκά/ Μπισκότα/ Νηστίσιμα Κοιτάξτε πως μια συνταγή θα καταφέρει να δημιουργήσει αντικρουόμενα συναισθήματα σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.[...]
Πηγή: misshealthyliving.grΥλικά : 200 γραμμάρια λαζάνια 2 μελιτζάνες φλάσκες 300 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο 6 κουταλιές ελαιόλαδο ½ κουταλάκι ρίγανη 1[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grκορμός ψωμιού με πιπεριές Υλικά 250 γρ. αλεύρι για ψωμί 200 γρ. αλεύρι πολύσπορο 1 κ.γ. αλάτι-Λίγη ζάχαρη 1 κ.σ. σπόροι φινόκιο 1¼ φλιτζ. γάλα 2 κ.σ.[...]
Πηγή: greekouzina.grΚόκκινη, γλυκιά και ζουμερή η μαρμελάδα φράουλα θυμίζει θηλυκό που αποπλανεί κι αναστατώνει. Άπιστη, πάει από ψωμί σε φρυγανιά κι άλλοτε σε κρουασάν ή σε[...]
Πηγή: pandespani.comΚέικ καρότου αλλιώς... Αλά κρητικά θα λέγαμε! Και λέω αλά κρητικά, γιατί η λιπαρή ουσία είναι ελαιόλαδο και οι σταφίδες που προστίθενται του δίνουν μια πιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά για 12 μεγάλα muffins: Για τη γέμιση: 1/2 φλ ελαιόλαδο ή βούτηρο 1/3 φλ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 1/3 φλ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 1/3[...]
Πηγή: istomageiremata.blogspot.grTARTE TATIN ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ Η tarte tatin (τάρτ τατέν) είναι ένα φημισμένο γλυκό της γαλλικής κουζίνας, που παρασκευάζεται με σφολιάτα και φρούτα (συνήθως μήλα)[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr